Hronika

U Foči uhapšen i drugi osumnjičeni za ubistvo Simićeve

Foto: Facebook

Osumnjičeni za ubistvo kanadske državljanke Ljiljane Simić (54) u hercegnovskom selu Mokrine, Zoran Marić (47), uhapšen je danas u Foči, saopšteno je iz Uprave policije.

<<<Osumnjičeni za ubistvo Simićeve trošio njen novac, nakon zločina pobjegao u Foču<<<

Kako se ističe, pripadnici Sektora kriminalističke policije, Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenja bezbjednosti Kotor u kratkom roku su rasvijetlili ubistvo Simićeve i identifikovali dvije osumnjičene osobe – državljanina Bosne i Hercegovine Radomira Delića (36) koji se sumnjiči da je saučesnik u ubistvu Simićeve i koji je juče uhapšen u Crnoj Gori, i Marića, koji je uhapšen danas u Bosni i Hercegovini. 

“Kotorskoj policiji je 6. septembra prijavljen nestanak Ljiljane Simić nakon čega je policija sprovela potragu za njom na teritoriji Crne Gore. Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da postoji vjerovatnoća da je ona ubijena. Sveobuhvatnom istragom i predanim radom pripadnika više organizacionih jedinica Uprave policije izvršioci su identifikovani. Tijelo Ljiljane Simić je pronađeno 18. septembra kada je i upućeno na obdukciju”, navode u policiji.

Policija je protiv Delića i Marića lica državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili ubistvo.

“Za Delića je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio pritvor i on je sproveden u UIKS. NCB Intrpol Podgorica je, nakon saznanja da Marić ne boravi u Crnoj Gori, raspisao međunarodnu potjernicu za njim. Odmah po raspisivanju potjernice policija Republike Srpske ga je uhapsila efikasnom akcijom u Foči”, dodaju u crnogorskoj policiji.

Uprava policije se zahvalila Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na saradnji i efikasnoj reakciji.

“Odmah po dobijenoj informaciji da osumnjičeni za ubistvo boravi na teritoriji koja je u njihovoj nadležnosti, policija Republike Srpske je preduzela aktivnosti kako bi ga locirala i uhapsila. Slijedi komunikacija nadležnih organa u cilju njegovog izručenja Crnoj Gori”, naglasili su u policiji.

13

avatar
1000
11
2
0
 
13
BokeljMilošNataMitarWWG1WGA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokelj
Gost
Bokelj

Vratit SMRTNU KAZNU

Miloš
Gost
Miloš

Žalost!

WWG1WGA
Gost
WWG1WGA

Tako je to kad pritisak vrsi ambasada strane zenlje,
A ovo mi nije jasno: ko ide u šumu po drva u 20:45 ?
…razmisljam na glas samo

Nata
Gost
Nata

Da ne podjose u drva nikad je nasli ne bi.. mozda su se ljudi vracali u svakom slucaju tragicna sudbina ove nesrecne zene je bar malo olaksana pronalaskom njenog tijela..

Pravda
Gost
Pravda

Kako kazniti ovakv3 monstrume ?

Mitar
Gost
Mitar

Uobicajeno: po punih 11 god!!! Naravno, pola oduzmi jer ce se lijepo ponasat- to je 5,5 god! Odlezat 2 god , do tada Fijip ce uradit sto voli da radi i napolju su obojica!

Nata
Gost
Nata

Bravo!

Zabrinuti
Gost
Zabrinuti

Oće li im u Kotor sudit?

Marko
Gost
Marko

Bilo koja kazna ispod maksimalne bi bila sramota za sudstvo i tuzilastvo!

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Bravo za policiju Republike Srpske!!!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Nesretna žena.

Broj 1
Gost
Broj 1

Svaka čast

Cetinje
Gost
Cetinje

Bravo za policiju.

Send this to a friend