Hronika

U Podgorici uhapšen Đanluka Rosinjolo, italijanski preduzetnik optužen za teška krivična djela

FOTO: milanotoday

Crnogorska policija uhapsila je Đanluku Rosinjola (Gianluca Rossignolo), torinskog preduzetnika optuženog u Italiji za teška krivična djela.

Kako prenose italijanski mediji, Rosinjolo je uhapšen u Podgorici nakon što je navodno pokušao da izbjegne identifikaciju pokazujući lažna dokumenta. Rosinjolo je bivši torinski preduzetnik i vlasnik De Tomaso Automobiles, osuđen zbog prevara i lažnog stečaja.

“Nad glavom mu je visio nalog za hapšenje generalnog republičkog tužioca Apelacionog suda u Torinu. Rosinjolo je, naime, osuđen na ukupnu kaznu od osam godina i mjesec dana zatvora jer je osuđen za krivično djelo lažnog stečaja automobilske kompanije De Tomaso, koja je otišla u stečaj 2012. godine, takođe počinjeno pribavljanjem i korišćenje lažnih polisa jemstva. Tu je i neopravdano finansiranje od strane Ministarstva rada i socijalne politike i regiona Toskana u ukupnom iznosu od preko 10 miliona eura”, prenosi milanotoday.it.

Kako javlja ovaj italijanski medij, Rosinjolo je bio počinilac krivičnog djela trgovine falsifikovanim umjetničkim djelima na štetu “Fondacije Jozef i Ani Albers“, umjetničke fondacije koja ima za cilj da zaštiti djela Albersa i umjetnika Pjera Manzonija.

“Istrage koje su dovele do hapšenja Rosinjola sprovela je istražna jedinica milanskih karabinjera. Upravo tokom uviđaja, istražitelji su bivšeg preduzetnika locirali u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore. Detektivi su zatim aktivirali kanale međunarodne saradnje, što se pokazalo ključnim za hapšenje. Rosinjolo je takođe pokušao da izbjegne identifikaciju, pokazujući falsifikovane italijanske dokumente, istakli su milanski karabinjeri u saopštenju. Rosinjolo je trenutno zatvoren, na raspolaganju crnogorskim vlastima, čekajući procedure za izručenje Italiji”, navodi italijanski milanotoday.

Policija Crne Gore danas je zvanično potvrdila hapšenje italijanskog državljanina G.R.

7

avatar
1000
5
2
0
 
7
MrkelabanjoMilenkomikiPicolino
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrkela
Gost
Mrkela

Sve neki krimosi svjetski dolaze kad ce nekog umjetnika zbog performansa hapsiti

miki
Gost
miki

Ovu našu policiju ima par godina,ne može čovjek poznati…od kad su im bivši direktori u kazamate,oni su procvjetali….svaka čast

Milenko
Gost
Milenko

Cisto subjektivni osjecaj

Picolino
Gost
Picolino

Nagrdi ste ga, a kad ce dritan koljenica i pipun?
adzic i ostala brigada srpskog sveta.

Milos
Gost
Milos

Sad ce dritan da prica kako je ovo milojkov drug 🤣

banjo
Gost
banjo

hahahhaaaahahaahaaahaaah

istina je bitna
Gost
istina je bitna

Ovi litijaši nam umjesto investitora svakodnevno uvoze bjelosvjetske kriminalce, nikad ovoliko kriminalaca u CG nije bilo sa svih meridijana.

Send this to a friend