Hronika

U Podgorici zaplijenjene cigarete vrijedne preko milion eura, uhapšene dvije osobe

Foto: Uprava policije i Uprava carina

Podgorička policija uhapsila je S.B. i N.B. crnogorske državljane za koje se  sumnja da su bili dio organizovane kriminalne grupe koja je krijumčarila cigarete i zaplijenila šleper u kome je bilo 1.243 paketa švercovanih cigareta. Procijenjena vrijednost oduzetih cigareta, koje su namijenjene sivom tržištu Crne Gore, kao i daljem krijumčarenju u zapadnoevropske zemlje iznosi preko jednog milion eura, kažu u policiji.

“Pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u saradnji sa službenicima Uprave carina a postupajući po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, 8. avgusta 2020. godine, realizovali akciju kodnog naziva Arka. Ovom akcijom je prekinut lanac krijumčarenja cigareta”, navodi se u zajedničkom saopštenju uprava policije i carina.

Foto: Uprava policije i Uprava carina

U Podgorici je zaplijenjeno teretno motorno vozilo sa priključnim vozilom bjelopoljskih registarskih oznaka na čijem utovarnom dijelu se nalazilo 1.243 paketa inostranih cigareta bez akciznih markica.

“Istog dana uhapšeni su S.B. i N.B.  za koje se osnovano sumnja da su bili dio organizovane kriminalne grupe koja je na organizovan način
uzela ispod carinskog nadzora inostrane cigarete bez akciznih markica iz skladišta Slobodne zone Luke Bar. Oni su uz krivičnu prijavu 9. avgusta 2020. godine predati Specijalnom državnom tužilaštvu. Krivičnom prijavom je obuhvaćen još jedan crnogorski državljanin A.K. za koga se osnovano sumnja da je jedan od organizatora ove kriminalne grupe”, navode u upravama policje i carina.

 

 

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
GospodjaZumerRkomaljumaKomšija
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gospodja
Gost
Gospodja

Bravo! Treba jos neke pohvatati !!!

Zumer
Gost
Zumer

Ljudi i dalje puše cigarete u 2020.🤔🤔

Rkoma
Gost
Rkoma

Jedan stoti dio samo

ljuma
Gost
ljuma

Zar nebi bilo postenije da ste cigare podijelili besplatno gradjanima koji puse., vise bi vas pamtili.

Komšija
Gost
Komšija

Ako je slika vjerodostojna, ove cigare se proizvode u Novom Duvanskom Kombinatu!!

Slavko
Gost
Slavko

Mora da su poceli da ometaju biznis DPSU.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

pade snp pošiljka

Окле
Gost
Окле

Дрџавни посао, јавна тајна.

Send this to a friend