Hronika Otvorio više od 12 lažnih Facebook profila

Uhapšen osumnjičeni zbog prijetnji novinarima Gojku Raičeviću i Nebojši Redžiću

Podgorička policija uhapsila je Aleksandar Tabaš. (55) zbog sumnje da je putem društvene mreže Facebook prijetio glavnom urednikua portala IN4S Gojku Raičeviću i novinaru Glasa Amerike (VOA) iz Crne Gore Nebojši Redžiću, te time ugrozio njihovu bezbjednost.

“Postupajući po prijavama više građana da im je nepoznato lice posredstvom društvene mreže Facebook-a sa lažnih Facebook profila prijetilo, kao i prijava više građana da im je nepoznato lice posredstvom ove društvene mreže, takođe sa lažnih profila, objavljivalo fotografije sa pogrdnim nazivima, uvredama i neistinama, a koje su uticale na njihov privatni i poslovni život, službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici”, saopšteno je iz Uprave policije.

Tokom istrage kao i saradnjom sa DFC – Digitalnim forenzičkim centrom iz Podgorice, a koji se bavi otkrivanjem lažnih vijesti i informacija, policija je utvrdila da je A.T. otvorio više od 12 lažnih Facebook profila pod nazivima: „Vladimir Petrović“, „Risto Radović“, „Sergey Volkov“, „Ana Uskoković“, „Adriatic PG“, „Slaven Radunović“, „Vasović Vera“, „Natalije Jovana Suarez“, „Rajka Firma Alivodić“, „Necko Radović“, „Lana Milošević“, „Veljko Radusinović“ i drugi.

“Sa tih lažnih profila A.T. je postavljao fotografije javnih ličnosti iz svijeta politike, muzike i novinarstva, i objavljivao statuse da su navedena lica ili preminula ili da su optužena za razne vrste krivičnih djela protiv polnih sloboda. Takođe A.T. je koristeći te lažne profile uputio prijetnje glavnom uredniku portala IN4S Gojku Raičeviću i novinaru Glasa Amerike (VOA) iz Crne Gore Nebojši Redžiću”, pojašnjeno je iz Uprave policije.

Policija je, postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, obavila pretres stana i drugih prostorija koje koristi A.T. i oduzela PC, hard disk, eksterni hard disk, kao i USB flešku a za koje postoji sumnja da se na njima nalaze dokazi o počinjenim krivičnim djelima.

Tabaš je uhapšen i uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bud
Gost
Bud

Kako onda stranicu Stari Liberal ne ugase pitam se??? I na cijem platnom spisku je Admin

Sejo
Gost
Sejo

Hahahha. To je kralj. A ovi dvojica su daleekoo od novinarstva.

Nikola
Gost
Nikola

Samo neka si ti poznavalac novinarstva i veliki kralj koji laje iz mraka.

Jovetic
Gost
Jovetic

dobri gojko glavni pljuvac sa drzavljanstvom ujedinjenog kraljevstva

Milos77
Gost
Milos77

Crnogorski barjace ti ne padaš dok te drzi Aco Tabaš😂😂😂

Crnogorčina
Gost
Crnogorčina

Još jedan ruski agent.

Idžo
Gost
Idžo

Ko još danas koristi facebook????
A da, legenda ima 55god 😂😂😂😂

Toni
Gost
Toni

Evo kaže podatak na internetu oko milijardu njih.

Plana brda
Gost
Plana brda

Političara, koliko je to širok pojam.. Da li su opozicioni političari meta ovog manijaka?

Zdeee
Gost
Zdeee

Zasto inicijali? Je li maloljetan?

veki
Gost
veki

ja ne fesjbručim, što će mi to

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Boze sacuvaj kakvih pojava ima… pakost level 100…

Send this to a friend