Hronika

UIKS: Zatvorenik nije šmrkao, nego vježbao

Foto: Dan

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu juče su se oglasili saopštenjem povodom snimka na kojem se, navodno, vidi zatvorenik koji se drogira u ćeliji, a koji je Dan objavio. Oni tvrde da se ne radi o narkotiku, već o tabletama. Iz UIKS-a tvrde i da nije u pitanju zloupotreba narkotika, već da su došli do saznanja da se radilo o simulaciji zloupotrebe narkotika. Iz te ustanove navode i da se ne radi o kokainu, već da je zatvorenik ušmrkavao tablete, odnosno terapiju koju mu je prepisao ljekar, piše Dan.

<<<Dan: Zatvorenik se drogira u ZIKS-u, ćelije u haosu<<<

Kako piše taj list, da pomenute tvrdnje nijesu istinite i da se radi o klasičnoj manipulaciji Uprave spuškog zatvora potvrđuje nastavak video i audio snimka koji Dan posjeduje, a na kojem zatvorenik koji ušmrkava bijeli prah moli cimera da ga ne snima da ga ne bi vidjeli žena i djeca. Postavlja se pitanje zbog čega bi se zatvorenik krio od bilo koga ako uzima terapiju propisanu od ljekara. Zašto brani da ga snimaju i zašto se boji hoće li ga vidjeti članovi porodice?

Na snimku se jasno vidi i čuje da se ne radi o tabletama i simulaciji.

– Šta radiš to? Drogiraš se, je li – upitao je osuđenik cimera iz ćelije kojeg je snimao.

– Šmrkam, da. Snimaš li me to – upitao ga je zatvorenik koji je konzumirao kokain i dodao: „Snimaj slobodno, boli me k….“. Potom je došao do cimera da vidi da li ga zaista snima. Kada je vidio da ga ovaj zaista snima, skrenuo mu je pažnju: „Nemoj to da radiš, nemoj da me snimaš… jesi li ti lud? Vidjeće me žena i djeca i to… Bježi, čuješ li me“. Nakon toga nastavlja da ušmrkava drogu.

Cimer ga je upitao zašto to radi i da li mu to dozvoljavaju u zatvoru.

Takođe, ako je već sve tako kako tvrde nadležni iz zatvora, zbog čega su, kako to i sami priznaju, slučaj prijavili danilovgradskoj policiji? Prijavili su zatvorenika zato što je uzimao redovnu terapiju!?

Prema saznanjima Dana, zatvorenik koji se vidi na snimku juče ujutru je prebačen u samicu. Sigurno nije kažnjen zbog uzimanja redovne terapije.

Iz UIKS-a su saopštili da su u odnosu na predmetni događaj nadležni u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija utvrdili identitet zatvorenika koji se pojavljuje na video-snimku.

“Od zatvorenika je uzeta izjava, u kojoj on negira zloupotrebu droga. Taj zatvorenik tvrdi da je na video-snimku zabilježena simulacija konzumiranja droge ušmrkavanjem praha koji je nastao drobljenjem tableta koje on redovno koristi shodno ordiniranoj terapiji od strane zatvorskog ljekara. Takođe, izvršeno je testiranje zatvorenika u odnosu na prisustvo na psihoaktivne supstance i rezultati testiranja su bili negativni. Protiv aktera ovog događaja biće pokrenuti postupci utvrđivanja disciplinske odgovornosti, a o predmetnim saznanjima obaviještena je i Uprava policije OB Danilovgrad radi eventualnog preduzimanja radnji i mjera iz njihove nadležnosti”, saopštili su, između ostalog, iz ZIKS-a.

48

avatar
1000
39
9
0
 
45
nebitnoKakoeKoleTrt milojkamne-more
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nebitno
Gost
nebitno

iskreno neznam ovog zatvorenika ni ti hocu da ga bratim medjutim iz razloga sto sam ja bio u zatvor moram neke stvari da objasnim vama a i nekima koji nikad tamo bili a hoce da se pametni prave ja sam bio u istrazni zatvor 8 mjeseci samo i bio sam sa ljudima koji stvarno “smrkaju” svoju terapiju koju im je… Više »

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Ovo je saopstenje zadjecu od 6 godina.

mne-more
Gost
mne-more

dan je MRAK.

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Samo da ga ne uvati upala misica od tolike vjezbe 🙂

Da, da...
Gost
Da, da...

Koliko treba bit bezočan i pečatan, pa izdat ovakvo saopštenje.

mojsilović
Gost
mojsilović

Maštovitih saopštenja čitamo svakodnevno otkad se Milo preznojio.

Kakoe
Gost
Kakoe

Posto ne postoji odgovornost u drzavi, da su nacrtali cica glisu svakoga bi boljelo uvo. A onda bi dosli opozicionari i organizovali emisije i debate i raspravljali o stvarima koje su na nivou djece iz vrtica. A za to je kriv samo narod i niko drugi

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

A sad se frka digla oko ovoga kada smo u norvesku. Nikakva novost i nista cudno. Ne nadate se valjda da ce se u zatvor promijenit i postat uzoran gradjanin. Da je dobro nije ali to je svakodnevnost i njegov izbor.

Hi ho
Gost
Hi ho

Sta je vjezbao? Mozda smrkanje 😁

Kole
Gost
Kole

Tako je i meni djelovalo. Vježba šmrkanje 🙂

Bzzz
Gost
Bzzz

Koji je to ljekar koji za terapiju propisuje smrkanje kokaina?! Kod njega bi odmah potrcalo pola grada

Trol
Gost
Trol

Jos ako moze na recept, pa bog da nas vidi 😀

Ako ako
Gost
Ako ako

STA radis to kume? -Vezbam za film,sad vezbam ja pa ces onda i ti!

The Stig
Gost
The Stig

Vjezbao šmrkanje?

Ako ako
Gost
Ako ako

Koji je to ljekar koji propisuje za terapiju smrkanje kokaina?!? Kod njega bi odmah potrcalo pola grada

mojsilović
Gost
mojsilović

A ovo je pozorišna grupa pa tako recite a ne ste alarmirali cijelu Crnu Goru da se u zatvor može doći do droge. Nije lijepo da lažete penzionere.

Prč
Gost
Prč

Malo je smijesno da zatvorenik pita zatvorenika dozvoljavaju li mu u zatvoru da se drogira,ipak je previse.ne znam ko moze da tvrdi da je bijeli prah bas kokain i to je smijesno.njegov prekrsaj je sto ne smije u sobi imati ni andol kod sebe.tablete se piju uz prisustvo doktora i komandira mora da otvori usta da pokaze da je popio… Više »

gost
Gost
gost

svi sredjuju vani terapiju kod doktora da moraju primiti ,,bup,, i to uiks mora da im da na dnevnom nivou. taj bup kasnije zatvorenik odvoji u cetvrtine,jednu posmrce on za sebe a tri prodaje/kompenzira za cigare. obicno se krece jedna cetvrtina od 2kutije cigara do steke (zavisno od situacije ima li bupova ili nema. to zna svako u cg osim… Više »

gost
Gost
gost

mozete pricati sta god hocete,ali ovaj put je ziks u pravu. covjek je narkoman i uzima terapiju za odvikavanje (bup obicno). i svako od njih smrce tablete jer naravno da ne zele da se odvikavaju. da im udrobis i krec sa zida ce usmrkati. sve povlace…bensendine,dijazepame,i jos neke kojima ime ne mogu pamtiti

Send this to a friend