Hronika

Ukinut pritvor direktoru Atlas banke

Doskorašnji izvršni direktor Atlas banke Marko Nikolić pušten je da se brani sa slobode, saopštila je za Portal RTCG portparolka Višeg suda Aida Muzurović. Muzurović je istakla da je na prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva, sudija za istragu Nikoliću ukinuo pritvor.

Okrivljenom Marku Nikolicu, je bio određen pritvior od strane Višeg suda u Podgorici 16. maja ove godine, a uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju.

“Pritvor je određen, zbog postojanja pritvorskog osnova iz čl.175 st.1 tačka 2 ZKP tj. zbog tzv. koluzione opasnosti, odnosno opasnosti od ometanja postupka uticajem na svjedoke”, rekao je za Portal RTCG advokat Nikolića, Željko Đukanović.

“U međuvremenu specijalni tužilac je saslušao određena lica u svojstvu svjedoka, nakon čega sam predložio ukidanje pritvora iz izričitog razloga, što je shodno odredbama iz čl 175 st.3 ZKP otpao osnov zbog kojeg je pritvor određen, pa je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici, usvojio moj prijedlog da ukine pritvor, nakon čega je okrivljeni pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode,” rekao  je Đukanović.

 

Send this to a friend