Hronika Osnovni sud u Podgorici

Slučaj Tunel: Ukinut pritvor Eriću, njegov DNK nije u dokazima

Ukinut je pritvor okrivljenom državljanininu Srbije, Vladimiru Eriću kojem se stavlja na teret krivično djelo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom teška krađa i krivično djelo sprečavanje dokazivanja, saopšteno je iz Osnovnog suda.

“Vijeće Osnovnog suda u Podgorici nakon izvršenog DNK vještačenja u kojem nije podržana hipoteza da je ovaj okrivljeni jedan od donora biološkog materijala na tragovima iz kojih je dobijen DNK profil, našlo da je dovedena u pitanje osnovana sumnja da je okrivljeni izvršio krivična djela stavljena mu na teret. Nakon određivanja i produžavanja pritvora okrivljenom V.E.izvršeno je DNK vještačenje”, ističe sud.

Podsjećanja radi  u Osnovnom sudu u Podgorici realizovana je ekstradicija okrivljenog Erića iz Kraljevine Švedske u Crnu Goru 20. marta 2024. godine, kada je istom na bazi do tad prikupljenih dokaza određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva.

“U toku istrage od strane Forenzičkog centra Uprave policije sačinjeni su izvještaji o DNK vještačenju od 15. maja 2024. godine u kojima se navodi da rezultati DNK analize ne podržavaju hipotezu da je okrivljeni V. E. jedan od donora biološkog materijala na tragovima iz kojih je dobijen DNK profil pogodan za interpretaciju u izvještaju o DNK vještačenju”, navodi sud.

Prilikom odlučivanja vijeće je imalo u vidu dokaze na kojima se ranije temeljio materijalno-pravni osnov odnosno osnovana sumnja da je okrivljeni Erić izvršio krivična djela stavljena mu na teret, na bazi kojih je istom određen a potom i produžavan pritvor u istrazi.

“Međutim, imajući u vidu navedene rezultate DNK vještačenja koje je izvršeno nakon što je donijeto poslednje rješenje o produženju pritvora, a koje je u smislu osnovane sumnje cijenjeno u kontekstu radnji koje se okrivljenom stavljaju na teret da je izvršio kritičnom prilikom, po ocjeni vijeća dovedena u pitanje osnovana sumnja da je okrivljeni izvršio krivična djela stavljena mu na teret, odnosno više ne postoji dovoljan stepen uvjerenja suda u tom pravcu. Navedeno za posljedicu mora imati ukidanje pritvora okrivljenom, jer je po zakonu nužno postojanje osnovane sumnje da je izvršeno krivično djelo za koje se tereti okrivljeni u odnosu na kojeg se odlučuje o pritvoru”, ističe sud.

13

avatar
1000
12
1
0
 
13
I sta nistaRealnoAnonimousPrimusLudakPera Genije
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
I sta nista
Gost
I sta nista

Sad platite covjeku lepO.. sad vi trebalo da ide u spuz da lezi isro koliko on onaj sto ga poslao tamo bez dokaza.. jeste li ovako plamirali i djukanovica pa posle salili smo se!!

Realno
Gost
Realno

A da vam svi mi pošalje.o svoj uzorak DNK …možda se neki podudara??? E kuku… sad odštetu čovjeku da platite!!!

Ludak
Gost
Ludak

Jel bog dao da se rade tuneli. Kako se spadate s ovim narodom

Pera Genije
Gost
Pera Genije

Nema njegovog dnk on je lopatu ponio sa sobom🤣

Miloš
Gost
Miloš

Pa valjda je radjeno vjestscenje prije potjernice, koja bruka za drzavu

Aloooo
Gost
Aloooo

Super, sad mu i pare dajte

Eto tako
Gost
Eto tako

Uhapsit Dritana i Adzica sto prije

Luka
Gost
Luka

Naravno da nije Dritan i BIA obavili posao.Dritan ih pustio,a BIA mu poslala navodne kopače koji , očigledno,nemaju veze sa slučajem.Ovaj posao se nije mogao odraditi bez učešća najviših državnih funkcionera koji su obezbijediti karte i mirno kopanje

Mitar
Gost
Mitar

Samo kramp i lopatu kontrolisali.

BrauLEe
Gost
BrauLEe

Nezavisno sudstvo…

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Šuplje tužilaštvo.

Maršal Tito
Gost
Maršal Tito

Sad mi moramo da platimo što su kudravi i Adžić vršili uvidjaj možda su sami oni podmetnuli tudje DNK niko im ništa ne može vjerovat

Ne no je li?
Gost
Ne no je li?

Kad savic seta, a neka i ovaj seta a kukala nam majka dje zivimo mi zataskalo se sve.

Send this to a friend