Hronika INTERNE ISTRAGE U UIKS U ZBOG SUMNJE DA SLUŽBENICI ZATVORENICIMA UNOSE TELEFONE

Uprava zatvora policiji prijavila tri komandira

ZIKS

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) prijavila je policiji i tužilaštvu trojicu službenika zatvora zbog sumnje da su zatvorenicima i pritvorenicima za novac omogućavali da dođu do mobilnih telefona, čija je upotreba iza zatvorskih bedema strogo zabranjena. Uprava UIKS-a je protiv tih službenika pokrenula disciplinske postupke, piše Dan.

“U prethodnom periodu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija zabilježena su dva slučaja u kojim postoji sumnja da je postupanjem trojice službenika Uprave omogućen unos mobilnih telefona za potrebe zatvorenika i pritvorenika. O predmetnim slučajevima obaviješteni su Uprava policije i nadležno tužilaštvo, a uprava zatvora je pokrenula disciplinske postupke protiv trojice službenika radi utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti. U tom pravcu nadležni u UIKS-a kontinuirano vrše kontrole u odnosu na sva lica i sve prostorije koje se nalaze u krugu UIKS-a, što ima za cilj sprečavanje unosa, posjedovanja i korišćenja nedozvoljenih predmeta u UIKS-u”, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću UIKS-a.

Shodno odrebama zakona i podzakonskih akata, osobama koje se nalaze u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija zabranjeno je posjedovanje i upotreba mobilnih telefona.

“U vezi sa tim, nadležni u Upravi kontinuirano preduzimaju mjere i aktivnosti u cilju onemogućavanja unošenja kako mobilnih telefona, tako i drugih stvari koje nijesu dozvoljenje za držanje i upotrebu među zatvorenicima i pritvorenicima. U tom pravcu sa posebnom pažnjom nadležne službe u Upravi pristupaju provjeri svih saznanja i informacija koje se odnose na nedozvoljene aktivnosti unošenja, posjedovanja i upotrebe mobilnih telefona od strane bilo kog lica, a od provjera ne izuzimaju ni službenike UIKS-a”, saopštili su iz uprave spuškog zatvora.

Nedavno su u akciji podgoričke i danilovgradske policije uhapšena dvojica službenika tog zatvora zbog sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Oni se sumnjiče da su omogućili pritvorenicima unos predmeta koji su strogo zabranjeni u zatvoru.

9

avatar
1000
8
1
0
 
8
AndritoMrčo iz zetePrivatnikmojsilovićNiksic
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Andrito
Gost
Andrito

Stavljali su ih oni ali kad ih pojačaju kuće u okolini Spuza nemaju domete na mobilne Tel tako da su primorani da ih smanje

Mrčo iz zete
Gost
Mrčo iz zete

Zar je toliko tesko stavit ometač signala nego neće da ih ugrade onda niko ne bi mogo da koristi telefon u ziks

Privatnik
Gost
Privatnik

Baš su glupi. Meni bi to bio najbolji dio kad bih bio u zatvoru.

mojsilović
Gost
mojsilović

Ne vjerujem ja da ih je trojica, kakvi.

Niksic
Gost
Niksic

Sve rade za novac. Od telefona droge pa do suplemenata za trening. Ima dobrih komandira ali to je staea garda koja je pred penzijom.

Croacije
Gost
Croacije

Nisam siguran ko koga i od koga tu cuva….

wtf
Gost
wtf

mislim da nema goreg posla za postenog covjeka, nego da bude cuvar u Spuz… Sve sto vidis, ne smijes da vidis, radis i sto neces, ako ti je do zivota i familije….

mojsilović
Gost
mojsilović

Ima goreg posla, u graničnu policiju. A i biti policajac podliježu svemu što si naveo.

svezaparerade!!
Gost
svezaparerade!!

Uhapseno 3,a ima ih najmanje 33 sto ubacaju telefone,drogu i steroide u zatvoru.Mnogi bi pali na poligrafu da se testiraju.

Send this to a friend