Hronika

URA: Medenica kandidovanjem skrnavi Ustav

Na Sudskom savjetu je velika odgovornost u ovom trenutku, jer moraju izvagati žele li raditi protiv najvišeg pravnog akta u zemlji ili žele stati na stranu bezakonja odabirom Vesne Medenice za treći mandat predsjednice Vrhovnog suda, kazali su danas iz Građanskog pokreta URA.

<<<Medenica jedini kandidat za predsjednika Vrhovnog suda<<<

Smatraju da je Ustavom Crne Gore i članom 124 jasno naznačeno da isto lice ne može biti birano više od dva puta na tu funkciju, a izborom Vesne Medenice po treći put taj bi se član prekršio.

„Sudski savjet je i u poziciji da posluša savjete Venecijanske komisije po kojima se sa uzastopnim imenovanjem istih osoba na jedne te iste funkcije gomila neograničena moć i stvara nedemokratska klima u društvu. To je svakako manji argument za odbijanje kandidature Medenice od onog da se njenim imenovanjem kao predsjednice Vrhovnog suda u novom petogodišnjem mandatu krši Ustav Crne Gore“, ističu oni.

Kažu i da Crna Gora treba da uvodi novu praksu po kojoj ne bi imalo prostora za koncentrisanje moći u jednom čovjeku njegovim reizborom po nekoliko puta na iste funkcije.

„Vesna Medenica već 12 godina obavlja funkciju predsjednice Vrhovnog suda. Za to vrijeme mogla je da pokaže sve svoje profesionalne domete a izborom u novi mandat nastavila bi se praksa despotije na javnim funkcijama i najvažnije prekršio Ustav Crne Gore. Vesna Medenica svojim kandidovanjem skrnavi Ustav a vlast nastavlja da ponižava Crnu Goru“, zaključuju iz URE.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
etoStarac foccoHasta la vista
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
eto
Gost
eto

Doživotno je birati a ako ustav ne dopušta ukinuće oni ustav.I njeni potomci da je naslijede narednih 30 godina na istoj funkciji.To njih pripada.Pogledajte samo taj bahati,uzdignuti pogled, pun prezira prema svima oko nje, koje podrazumijeva da su niže rase.

Starac focco
Gost
Starac focco

Ja bih ovog Dritana, kao sveznajuceg, izabrao za predsjednika,jer se godinama, pokazao kako se od kukumakanja I pljuvanja po vlasti mozze lagodno zzivjeti u CG I zaraditi stotinak hiljada eura.Nije ga sramota da ne ide na psao gotovo dvije godine, a svakoga mjeseca prima blizu 2000 eura.Obbiccni prevarant!!!

Hasta la vista
Gost
Hasta la vista

Ko vas pita sto! Vesna Medenica je privatizovala sudstvo i sa njim radi sto joj volja! Svi u Sudskom savjetu ne smiju reci da nece glasati za nju! To je fakat i realnost naseg pravosuđa, a svi koji kazu i misle pravilno su izdajnici! Sto bi rekao Njegos bice sto biti ne moze!

Send this to a friend