Hronika

Velja Nevolja na nišanu klanova

Velja Nevolja

Crnogorska policija i Specijalno državno tužilaštvo spriječili su likvidaciju Beograđanina Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, koja je, prema nezvaničnim informacijama, bila planirana u Tivtu. To krivično djelo, kako se sumnja, trebalo je da bude izvršeno u nastavku rata kriminalih klanova. Danu je iz vrha crnogorske policije potvrđeno da je spriječen pokušaj ubistva i da su uhapšeni osumnjičeni za teško ubistvo u pokušaju.

Prema nezvaničnim saznanjima Dana uhapšeni su Radovan Stanišić, Mile Jovanović i izvjesni Kostić. Nije zvanično poznato koji kriminalni klan stoji iza pokušaja ubistva Belivuka. U ovoj akciji učestvovala je i hercegnovska policija.

Saslušano nekoliko osoba

U sklopu ove akcije, prema neko vrijeme boravi u Crnoj Gori nezvaničnim informacijama, budvanska policija je saslušala nekoliko osoba, od kojih su prikupljene određene informacije koje se odnose na Veljka Belivuka. Kako saznajemo, Belivuk već jer mu je u Beogradu ugrožena bezbjednost.

Iz Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva juče se nisu zvanično oglašavali ovim povodom.

Prvi čovjek „kavačkog klana“ Radoje Zvicer i Belivuk privedeni su prije tri dana na informativni razgovor u stanicu kotorske policije, a nakon saslušanja su pušteni. Sa njima je tada privedeno više bezbjednosno interesantnih osoba koje slove za osobe bliske „kavčanima”.

Belivuk je odranije poznat policiji po nasilničkom ponašanju. Bio je vrlo blizak sa Aleksandrom Stankovićem, poznatijim kao Sale Mutavi, koji je ubijen 2016. godine. Belivuku je suđeno zbog pomaganjau ubistvu Vlastimira Miloševića, ali je oslobođen te optužbe. On je 2016. godine sa Darkom Ristićem napao direktora FK „Partizan“ Miloša Vazuru i njegovo obezbjeđenje.

Belivuk već nekoliko godine predvodi Partizanovu navijačku grupu „janjičari“. Kako je objavio Blic, u posljednjih nekoliko godina pojedine navijačke grupe u prijestonici Srbije preuzele su primat u prodaji narkotika i demonstrirale silu na svakom ćošku, pa su „kavčani“ ubrzo shvatili da im je najbolje da sklope saradnju sa najopasnijim među njima. Tako je taj klan otpočeo blisku saradnju sa Veljkom Belivukom, koji je „janjičare“ preuzeo nakon ubistva Aleksandra Stankovića.

Belivukov prijatelj Radoje Zvicer preživio je pokušaj ubistva 26. maja prošle godine u Kijevu. Na tog Kotoranina tada je ispaljeno više hitaca, ali je uspio da preživi. Zbog tog napada, ukrajinska policija je uhapsila Baranina Stefana Đukića Mandića, Podgoričanina Emila Tuzovića i državljane Srbije Petra Jovanovića i Milana Brankovića.

Kako su ranije objavili mediji, Đukić je pod sumnjama da je član kriminalne grupe koja je optužena za ubistvo jednog crnogorskog državljanina u Španiji, a važi za plaćenog ubicu „škaljarskog klana“. On se sumnjiči da je 1. novembra 2019. godine ubio Baranina Jovana Klisića i ranio Velizara Gardaševića.

11

avatar
1000
11
0
0
 
11
CrnogoracNikklaZdravkosretenvlado
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

Velja u nevolji

Nikkla
Gost
Nikkla

Kako je ovo lice uopšte moglo da uđe u CG ?

Zdravko
Gost
Zdravko

Ovakvima zabraniti trajno ulazak u CG i donijeti zakon za ilegalni prelazak granice odma u spuz par godina.Nije meni zbog ovakvih nego stradace neko nevin

sreten
Gost
sreten

tacno pope preso Velja nevolja geoirgijev rakovic seseselj deretic beckovic itd dati im specijallne propusnice za CG kad je brate toliko vole ada no

vlado
Gost
vlado

Nema problema. (Bivsi) advokat klanova je postavljen za sefa ANB nema kriminaslcima da fali dlaka s’glave vise

Srbo
Gost
Srbo

Srbija ja banana država ko i Crna Gora sa sudijama koje treba javno vješati za primjer.
Od ovoga je nađen dnk-a na mjestu ubistva Vlastimira Miloševića ,bazne stanice identifikovale telefon to jutro
i oslobođen je svega iako je direktno bio optužen za to ubistvo.

Neko sa strane
Gost
Neko sa strane

Stoka !!!

Prešo
Gost
Prešo

Vladu Georgijevu zabranjujete ulaz u Crnu Goru a proverene kriminalce puštate.
I pitate se što je pao D

Niksic
Gost
Niksic

Kako rece ono prije neki dan,, Tetkino zlato “Aleksandar Vulin, da svo zlo dolazi iz Crne Gore. Izgleda da je obrnuto, da svo zlo dolazi iz Sarbistana.

Sveto
Gost
Sveto

Ovaj mali nevolja da ne dodje ne bi skocio rejting inspektorima.

Pop
Gost
Pop

Sad mogu I film snimiti, jer scenario ste napisali

Send this to a friend