Hronika

Vesna Medenica jednoglasno predložena za predsjednicu Vrhovnog suda

Vesna Medenica

Na opštoj sjednici Vrhovnog suda, kojoj su prisustvovale sve sudije, jednoglasno je utvrđen predlog da se za predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore ponovo izabere Vesna Medenica.

“Predlog za predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore potvrđuje jasno izraženu volju najvišeg suda u državi da predloži Sudskom savjetu kandidatkinju, koja je u prethodnom mandatu ostvarila izvanredne rezultate rada”, saopšteno je iz Vrhovnog suda.

Ističu da cijeneći program rada, kao sastavni dio profesionalne strategije, usmjerene na rješavanje postojećih izazova u praksi i unaprjeđenje kvaliteta, efikasnosti i transparentnosti rada sudstva, te osnaživanja pravnog sistema, zasnovanog na vladavini prava, Medenica je dobila podršku svih 18 sudija Vrhovnog suda Crne Gore.

Time je Opšta sjednica Vrhovnog suda Crne Gore izrazila stav da najviši sud u državi, koji predstavlja značajan dio jedinstvenog sistema zaštite ljudskih prava i osnovnih sloboda, u čijem je središtu građanin, nastavi da ostvaruje svoju funkciju pod liderstvom dosadašnje predsjednice Vesne Medenice.

“Jasna vizija, novi talas energije i kreativnost u novom obliku, u radu Vrhovnog suda Crne Gore će biti moja vodilja tokom predsjedavanja sudom, ukoliko dobijem povjerenje Sudskog savjeta”, naglasila je Vesna Medenica tokom razgovora na Opštoj sjednici.

Vrhovni sud Crne Gore predlaže Sudskom savjetu da u narednih pet godina, crnogorsko sudstvo nastavi da teži dosljednom poštovanju principa nezavisnosti, nepristrasnosti i odgovornosti, uz punu posvećenost ispunjavanju svih obaveza koje smo preuzeli u dosadašnjem procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Medenica je na funkciji predsjedice Vrhovnog suda od decembra 2007. godine, a u slučaju izbora, ovo će biti njen treći mandat.

45

avatar
1000
35
10
0
 
41
LjumaGusaMILO MI DA JE MRODITELJAnonimus
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuma
Gost
Ljuma

Ovo nema ni u horor filmovima.

Gusa
Gost
Gusa

Zasto se ne zaposle malo mladje ljudi. Nego stalno se vrte isti ljudi, ne dajete mladjima malo sanse.

RODITELJ
Gost
RODITELJ

Sto je vama ljudi…Kako neko drugi ????
Bez iskustva …Dje ce vam dusa 🤣🤣🤣🤣😃

Anonimus
Gost
Anonimus

Sto je cudno?

Todor
Gost
Todor

Pa ja imam 44 god ovu zene se secam da je na funkciju tuzioca cini mi se od moje 5-te godine.Sta je ovo kuku ga nama.

MOST
Gost
MOST

E KUKAVNO SUDSTVO CRNOGORSKO!!,

adačuš
Gost
adačuš

Ova je kao Kim Džong Un.

M.M
Gost
M.M

Sa njom ili ne, isto je. Katastrofa!!

M.M
Gost
M.M

Sa njom ili ne ,isto je! Katastrofa!!!!

joko
Gost
joko

KAKO VEKI STELUJU KOEFICIJENT ZA PENZIJU. BOGOMI NIJE JUČERANJA 57.GODIŠTE.

Svetac
Gost
Svetac

Jad i bijeda

Bob Rock
Gost
Bob Rock

E kukavna drzavo!!! Ne vazi ustav i zakoni. A pogotovu di kukavna kad drzavns “elita” nije u stanju da “odgoji” nijedno novo lice, koje bi moglo preuzeti bilo koju funkciju u drustvenom zivotu. Svaki tzv kadar je kadar star 30 godina ili vise.

Bx45
Gost
Bx45

Ako je jednoglasno onda nema veze sto je protivzakonito i protivustavno.

Basst
Gost
Basst

Ogledalo kriminalne drzave.

Peruta
Gost
Peruta

Dobro je da je izabrana. Mogla je lako utrčati ona Mugošica iz državnog udara. Mada,skoro da nema razlike.

Send this to a friend