Hronika

Viši sud: Crna Gora izručuje Sinđelića Hrvatskoj

Viši sud u Podgorici donio je odluku da svjedoka saradnika u slučaju pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine u Crnoj Gori Sašu Sinđelića izruči Hrvatskoj, koja ga potražuje radi izdržavanja dvadesejednogodišnje zatvorske kazne.

<<<Nije donijeta odluka o izručenju Sinđelića Hrvatskoj<<<

“Rješenjem vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda u Podgorici utvrđeno je da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje državljanina Republike Srbije Saše Sinđelića, po zamolnici za izručenje Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske toj državi, a radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 21 (dvedesetjedne) godine, izrečene presudom Županijskog suda, zbog ubistva i krađe”, navodi se u saopštenju Višeg suda

Kako dodaju, nakon saslušanja Sinđelića i prikupljanja potrebne dokumentacije, sud je utvrdio da on nije državljanin Crne Gore, da se protiv njega u Crnoj Gori ne vodi postupak za djelo koje je predmet zahtjeva za izručenje, da krivična djela za koja se izručenje traži nije izvršeno na teritoriji Crne Gore, protiv nje ili njenog državljanina, te da su ova krivična djela, kako po važećem u vrijeme izvršenja tako i po aktuelnom krivičnom zakonodavstvu Crne Gore propisana kao krivična djela, pa za ista nije nastupila apsolutna zastarjelost krivičnog gonjenja.

“Takođe, sud je utvrdio da Sinđelić nije u Crnoj Gori već pravosnažno osuđen ili oslobođen, protiv njega krivični postupak nije pravosnažno obustavljen, niti je optužba protiv njega pravosnažno odbijena, niti je za predmetna djela pravosnažno osuđen ili oslobođen u trećoj državi, te da je djelo za koje se izručenje traži propisana kazna zatvora u trajanju od najmanje jedne godine”, navodi se dalje u saopštenju.

Protiv ovog rješenja Sinđelić se može žaliti Apelacionom sudu Crne Gore u roku od tri dana od dana prijema prepisa rješenja, preko Višeg suda u Podgorici.

A.G.

68

avatar
1000
41
27
0
 
60
KNJAZ DANILOZenska drugaZenska drugaZenska drugaTuga za Jug
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

podji sad kod Marica pa lazi i mlati.. sad ces da opeglas 20 godina u lijepu njihovu..

Tuga za Jug
Gost
Tuga za Jug

Koliko su se kleli u tebe nije ni cudo sto su te ” spakovali”

Joxim
Gost
Joxim

Možda griješim,ali za mene je ovo klasičan primjer pritiska na Sinđelića,u stilu:ako budeš, u ponovljenom postupku,mijenjao iskaz(čemu je očigledno sklon),ode u Hrvatsku. Ako budeš kooperativan,daćemo ti azil. Jednostavno se, ovom odlukom,Sinđelić čvrsto veže za pomalo smiješnu konstrukciju državnog udara i postaje novi topuz u rukama Specijalnog tužioca!

Vitamin C
Gost
Vitamin C

E, sad, sto ga ne uzrucite? Pa kad hoce da ga izruce – a sto ga izrucujete?
Cinjenica je da ce DF uvijek manipulisati sopstvenim konstrukcijama.
Sad im ne odgovara izrucenje…E, vidji, da nece jedan sladoled da im se da?
Pustite da sud radi svoj posao!

Zenska druga
Gost
Zenska druga

Vitamin uzmi bensendin. Bolje botujes

Bajo
Gost
Bajo

Šta on vise ima da daje iskaze. Sto je dao – dao je. Nijesu Pipuni osudjeni samo na osnovi njegovih izjava. Dikic , onaj sa Kosova , snimljeni razgovori , onaj Nikic , fotografije. Dokazi od stranih sluzbi …. Zavrsen posao. Samo da prodje vrijeme za zalbu. Pipuni ce opet pokusati da sruse vlast da bi sebe spasili. Ako treba… Više »

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

ja bi ih prebacio ali da obecaju da se nikad vise nece vrtat i glaskat.. veliki im srecni put ..

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Противник сам изручивања Србијанаца Хрватској или Хрвата Србијанцима јер је то још шкакљива тема и лијепо је пробати задржати фин однос са свима. Ипак ође ће ме заиста обрадоват изручење јер за овим неће жалити ни родитељи и нико нам замјерити неће и не може.

Pedja
Gost
Pedja

I slepcu je jasno da je ovo dil Srbije i CG . Srbija oprala rike , a CG dobila sadisfakciju u isporucivanju zlocinca .

Vitamin C
Gost
Vitamin C

Samo vi kalkukisite…

Zenska druga
Gost
Zenska druga

Opet nijesi uzeo bensedin a vitamin????🤣🤣🤣

XXL
Gost
XXL

Nije ovo jedini vojvoda koji se potrazuje iz regiona u kojem su 90 -tih pocinjeni uzasni zlocini protiv civilnog stanovnistva. Bice njih jos. Jedan iz komsiluka je bio cak i predsjednik drzave a kod nas je pocasni gradjanin…

Vitamin C
Gost
Vitamin C

XXL, na zalost, jeste.

Zenska druga
Gost
Zenska druga

Dadoh ti + da ostanemo u dobre

russ
Gost
russ

… Ne zaboravite da je ostao Apelacioni sud, ako on šta rešava…

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Tako mu i treba…Proda se Milivoju a sad Milivoje njega 😉prc

MMM
Gost
MMM

Vise optuzenih je priznallo krivicu. Sve je potkrijepljeno materijalnim dokazima.

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Kojim dokazima ? Pretpostavke i “rekao mi je Edi”

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Neka sindja sad pise knjigu u zatvoru.imao bi mnogo da kaze o cg vlasti i namijestanju drz.udara.

Barboni
Gost
Barboni

Spušti se Sinđa na njihovo uže…

Pedja
Gost
Pedja

Ode vam ga heroj na g. odmor .

sto je ovo
Gost
sto je ovo

Kad su optuzeni u slucaju drzavnog udara tvrdili da je ovo Sasa Sindjelic i da je osudjen na 20 godina zatvora, isto ovo vijece je utvrdilo da je ovo Aleksandar Sindjelic i da nije osudjen za krivicno djelo ubistva. Sad kad je definitivno jasno da je Sasa i da je osudjen za ubistvo, hoce li ko odgovarati za skrivanje identiteta?… Više »

Meho
Gost
Meho

Hahah pa ovo je CG kraljevina Milo. Ovdje sve moze kako kralj hoce 😀 Hahah ko je pametan iz CG bjezi sto dalje moze …

Svijeća
Gost
Svijeća

Ili spinuješ ili ti je neko pomutio lončiće. Sinđelić nije osuđen u CG tako da može da bude svjedok saradnik. Naši sudovi nemaju apsolutno nikakvu obavezu da u obzir uzimaju odluke sudova drugih država kao da su im podređeni. A njegov identittet nije utvrđivan u kontekstu toga što je radio po Hrvatskoj niti je to bio i mogao zakonski da… Više »

Ranko
Gost
Ranko

Drzavni udar : 5 baba,3 je taksista,6 toro molera,4 ro zidara,prodavac majici i penzioner,odabrana ekipa ,odje sajevci sanse ne bi imali

Todor
Gost
Todor

Po svim medjunardnim pravima oni moraju njega da izruce,pa ne traze njega za kradju paprika vec za ubistvo.Ako tako Cg ne postupi onda ista ona krsi medjunarodni pravni sistem,mada za nasu drzavu nista cudno nije i da uradi tako nesto i odbije izrucenje i ko zna sta su sve sa njim dogovorili da bih on uradio sta je uradio i… Više »

Vaj ga Du
Gost
Vaj ga Du

Glavni svjedok osudjeni ubica i lopov, potonu
drzavni udar u jezero haha

Send this to a friend