Hronika

Viši sud za CdM: Presuda za pokušaj terorizma nije napisana

Viši sud Podgorica

Neki mediji su juče objavili da je sutkinja Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša napisala presudu osuđenima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine u Crnoj Gori. Međutim iz Višeg suda CdM-u je saopšteno da presuda u ovom slučaju još nije napisana.

“Obavještavamo Vas da navedena presuda nije pisano izrađena”,odgovorila je CdM-u portparolka Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović.

<<<Presuda osuđenima za pokušaj terorizma još nije napisana<<<

Ranije je iz tog Suda pojašnjeno da je rok za pisanu izradu presude propisan članom 378 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno to je rok od mjesec dana po objavljivanju, a u složenim stvarima dva mjeseca po objavljivanju presude, s tim što može biti duži ukoliko o tome predsjednik vijeća obavijesti predsjednika suda.

U konkretnom slučaju sutkinja Mugoša, je u skladu sa zakonom, obavijestila predsjednika suda da nije u mogućnosti da zbog obimnosti dokaznog materijala i složenosti predmeta, u zakonskom roku pisano izradi navedenu presudu.

Podsjetimo da je samo izricanje presude 9. maja trajalo šest sati, iz čega proizilazi da će pisana izrada presude biti vrlo obimna.

Trinaest optuženih koji su se teretili za planiranje više terorističkih akcija na dan parlamentarnih izbora 2016. godine oglašeni su krivim i osuđeni na ukupno 69 godina i sedam mjeseci zatvora, jer su, prema ocjeni sudskog vijeća nesumnjivo počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret.

Agenti ruske obavještajne službe GRU Eduard Šišmakov i Vladimir Popov osuđeni su na 15, odnosno 12 godina zatvora za krivična djela stvaranje kriminalne grupe i terorizam u pokušaju. Bivši šef srpske žandarmerije Bratislav Dikić osuđen je na osam godina, dok su Nemanja Ristić i Predrag Bogićević, kojima je suđeno u odsustvu, dobili po sedam godina.

Za pripadništvo kriminalnoj organizaciji koja je pokušala teroristički napad, lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su na po pet godina, Branka Milić tri godine, Srboljub Đorđević, Milan Dušić, službeni vozač DF-a Mihailo Čađenović dobili su po godinu i šest mjeseci, Dragan Maksić godinu i devet mjeseci, dok je Kristina Hristić osuđena uslovno na godinu.

A.O.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Svjefol
Gost
Svjefol

Cemu zurba….osudjeni ce put zatvora, prije ili poslije…

Snovi moji
Gost
Snovi moji

Taman sa ovijema korumpiranima pod ruku I nek pjevaju

cg licemjeri
Gost
cg licemjeri

Svi u haps! dako se jedan put u istoriji cg digne na noge i svrgne sa vlasti sektase! Prvo mandica i medojevica pa sve redom do djukanovica i krivokapica, ‘svi su [email protected]

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Sve bivše i sadašnje političare i njihove saradnike, -tajkune ne treba puno osuditi po demokratskim američkim zakonima 2 doživotne i konfiskovanje imovine u cg i dubajiu evropi ..itd

Gero
Gost
Gero

Agata Kristi-Suzana još piše. Neka,brzo će novi izbori. Može presuda preležati u fioci. Treba smisliti novi državni udar,pa napisati zajedničku presudu.

Bankar
Gost
Bankar

nema nista od ovoga

Goran
Gost
Goran

Napisana ili ne isto je to kao da se radi o članku u novinama, dva pasusa, najbolje vi iz cdm da napišete…

Send this to a friend