Hronika

Loše vrijeme otežava potragu za dječakom: Stigao helikopter iz Italije, sjutra će angažovati i vojne ronice

FOTO: RRC

Loši vremenski uslovi otežavaju današnju potragu za trinaestogodišnjim dječakom kojeg je u utorak veče prošle nedjelje, u blizini hotela Plaža u Herceg Novom, talas povukao u more, kazao je CdM-u pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić. On je istakao i da je u Crnu Goru stigao helikopter Evropske agencije za zaštitu granica – Fronteks koji će se uključiti u potragu.

Lukšić je za CdM kazao da je helikopter Fronteksa oko devet časova uzletio iz Italije, te nešto poslije 10 časova je stigao u Crnu Goru.

“On će vršiti pretagu od ulaska u zaliv. Jutros su nepovoljni vremenski uslovi tako da sa morske strane ni ronioci ni mi sa plovilima nijesmo u mogućnosti da vršimo pretragu terena. Danas ćemo djelovati u skladu sa vremenskim uslovima”, istakao je za CdM Lukšić.

Nadaju se sjutrašnjem poboljšanju vremena.

“Pripremamo se detaljnije da pretražimo sjutra i angažujemo vojne ronice i sve ostale snage koje mogu izaći na more”, navodi Lukšić.

Danilo Mijajlović iz Regionalnog ronilačkog centra Bijela kazao je CdM-u da su njihovi timovi na terenu od osam časova.

“Vremenski uslovi su veoma loši, imamo velike talase i jake udare vjetra. U skladu sa bezbijedonosnim rizicima današnjeg ronjenja pretragu će vršiti jedan tim ronilaca u zoni gdje su dubine između 20 – 30 metara”, kazao je Mijajlović.

Pretragu sa kopna i dalje vrši Služba zaštite i spašavanja i Centar bezbjednosti.

Trinaestogodišnji N.V. je nestao u 17. januara, oko 22 sata, kada ga je talas povukao u more.

S.Đukanović

Send this to a friend