Hronika

Vujačić pred sudom zbog ubistva Cvetanovića

Zbog sumnji da je u Vranju ubio Jugoslava Cvetanovića, Podgoričanin Marijan Vujačić naći će se pred novosadskim Višim sudom 19. februara, kada je zakazano pripremno ročište.

“Smatram da tuži laštvo nije ponudilo sudu dokaze koji ukazuju na to da je Vujačić bio na mjestu izvršenja krivičnog djela, kao i to da sud nema dokaze da je bio na kritičnom mjestu u tom moment”, kazao je za Dan advokat Ognjen Radić.

Vujačiću je počelo suđenje u novosadskom Višem sudu zbog krivičnog djela falsifikovanje dokumenata.

Prema našim ranijim nezvaničnim saznanjima, Holandija Podgoričanina još nije kontaktirala radi saslušanja za navodno krivično djelo koje je izvršio na teritoriji te zemlje.

Specijalni tužilac Stojanka Radović okončala je istragu protiv Vujačića koji se sumnjiči za ubistvo dvojice sugrađana, Mila Ilića i Veselina Kalezića, potvrdio je ranije za Dan njegov branilac Borivoje Borović. Zvaničnu informaciju Dan nije donio od Specijalnog tužilaštva.

Vujačić je uhapšen u Novom Sadu zbog falsifikovanja isprava. Nekoliko dana kasnije srpska policija je saopštila da je osumnjičen za ubistvo Jugoslava Cvetanovića i za još tri, od kojih su dva počinjena u Crnoj Gori, a jedno u Holandiji.

U pismu upućenom medijima Vujačić je tvrdio da mu je sve namješteno, da su ga inspektori prilikom ispitivanja pretukli i prisiljavali da prizna krivična djela koja nije počinio.

Send this to a friend