Hronika Određeno zadržavanje do 72 sata

Vujošević negirao da je primao i davao mito, tvrdi da je Kneževića zamajavao

Privođenje Vujošević (Foto: CdM)

Sekretaru Vrhovnog državnog tužilaštva Nenadu Vujoševiću, koga tužilaštvo tereti da je dio kriminalne grupe odbjeglog biznismena Duška Kneževića, je nakon saslušanja specijalna državna tužiteljka Lidija Vukčević odredila zadržavanje do 72 sata. Vujošević je uhapšen danas oko 9.30 sati na podgoričkom aerodromu. Njegov advokat Borivoje Borović, kazao je novinarima nakon saslušanja da je njegov branjenik negirao krivicu, kao i da Vujošević nije od Kneževića uzimao novac. Borović tvrdi da je njegov branjenik bio u Beogradu prvenstveno na liječenju, da neće biti svjedok saradnik, i naglašava da snimci koje je objavio Knežević nisu nikakav dokaz. Po riječima Borovića Vujošević je zamajavao Kneževića, ali je dodao da zbog tajnosti postupka ne smije u javnost iznositi detalje današnjeg saslušanja.

“Moj branjenik se tereti za dva krivična djela – protivzakoniti uticaj i pripadništvo kriminalnoj organizaciji. Za prvo djelo je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina, a za drugo od jedne do osam godina zatvora”, rekao je Borović.

On je kazao da je tužiteljka Vukčević donijela specijalnu naredbu zabrane iznošenja detalja današnjeg saslušanja. Kratko je istakao da je Vujošević prije nego su ušli kod tužioca negirao da je bilo kome nudio ili davao mito.

“Šta je izjavio pred tužiteljkom to ćete kasnije saznati. On je vrlo revoltiran ponašanjem Kneževića. Ja sam prigovorio da snimljeni razgovori ne mogu da se po zakonima Cre Gore koriste kao dokaz, te da za objavljivanje razgovora mora da postoji saglasnost ljudi koji komuniciraju telefonom. Pošto saglasnost Vujošević ne daje, Knežević bi morao da uđe u sudnicu pa da da svoju saglasnsot, jer mi nemamo njegov referentni glas. Zato protiv mog branjenika ne postoji ni jedan dokaz u ovom predmetu. Tužilac je donio mjeru zadržavanja, što je više po meni formalna stvar da bi se proveli navodi njegove odbrane, pošto je naravno negirao oba krvična djela. Ne postoji nijedan dokaz koji tereti Nenada Vujoševića “, ubijeđen je advokat Borović.

<<<Vujošević do kraja sedmice u Crnoj Gori, sprema se za iskaz pred SDT-om<<<

On je novinarima saopštio da kako ne bi kršio zakon, neće saopštiti šta je tužilaštvo danas pitalo Vujoševića, a šta je njegov branjenik odgovorio, ali je iznio, kako je napomenuo, detalje pripreme odbrane.

“Dok sam ja pripremao njegovu odbranu još u Beogradu, on je naravno apsolutno isključio da je bilo kakav novac primao, da je predavao bilo kakav novac podgoričkom tužiocu, specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, ili postupajućem tužiocu Lidiji Vukčević. Znači on je to meni negirao, i to je dio odbrane koju smo zajednički pripremali do današnjeg dana. Šta je danas na te okolnosti izjavljivao ne smijem da vam saopštim”, dodao je Borović.

Borović tvrdi da je Vujošević došao u Beograd prvenstveno iz zdravstvenih razloga, te da su Tužilaštvu poslali dokaz da se Vujošević liječi na Onkološkoj klinici u glavnom gradu Srbije.

Privođenje Vujošević (Foto: CdM)

“Vujošević je trebalo da otputuje u Mađarsku, gdje je takođe imao zakazani pregled i trebalo je da primi terapiju, jer boluje od najtežeg oblika kancera i to u završnoj fazi. Ipak, on je da bi spriječio spekulacije u javnosti, da je bio u kandžama nekih tajnih službi, te da će biti svjedok saradnik došao u Podgoricu da bi sve te spekualcije otklonio”, ispričao je novinarima Borović.

Advokat Borović naglašava da Vujošević neće biti svjedok saradnik, niti da je bio negdje sklonjen, od strane nekih tajnih službi, već je “prosto bio na liječenju”.

“Sad on moli da mu se ne odredi pritvor da bi mogao da prima terapije na klinici u Podgorici. Ja očekujem da tužilac u narednom periodu neće predložiti pritvor”, istakao je on.

Borović je odgovarajući na pitanje kako komentariše snimke koje je objavio odbjegli Knežević rekao da ti snimci nisu nikakav dokaz.

“Očekjem da će Knežević ovdje doći u tužilaštvo i da će se suočiti, to bi onda bilo onda potpuno validno. Vujošević mi je u Beogradu, dok smo pripremali odbranu, kazao da je zamajavao Kneževića preko telefona, da on bilo šta radi u njegovi koristi”, naveo je Borović.

<<<Kneževiću oduzeti pasoši, zabranjeno da napusti Veliku Britaniju<<<

Borovića je Vujošević angažovao da ga zastupa u istrazi koju je protiv njega pokrenuo SDT zbog sumnje da je postao član kriminalne organizacije odbjeglog biznismena Duška Kneževića.

Vujošević je napustio Crnu Goru u petak, preko Graničnog prelaza Dračenovac. Osim Borovića, Vujoševića će zastupati i podgorički advokat Lazar Aković, kojeg je angažovala porodica osumnjičenog.

SDT sumnjiči Vujoševića da je dio kriminalne grupe koju je formirao Knežević.  Tužilaštvo je to saopštilo nakon što je Knežević objavio snimak razgovora u kome navodno Vujošević tvrdi da je novac koji mu je on dao predao vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću. Stanković je u zamjenu trebalo da pusti Kneževićevog kuma Dejana Sekulića, koji je u pritvoru od avgusta, na slobodu.

A. Obradović

241

avatar
1000
154
87
0
 
177
VasilijeBelaLovcenskaGen. DukljaninCrnogorciSuSrbi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vasilije
Gost
Vasilije

Uže posao Borovic Piperovicu!Posao sa Veselinom Barovicem Vujosevic na Zlatibor pa u Beograd!Uzeo od bankara “samo” 20 000 za liječenje!?Bravo udba!!!

Bela
Gost
Bela

Uzeo 20hiljada za lijecenje pa angažovao Borovica kome je jedno ročište oko 5000eura da ga brani .

Albanski Alpi
Gost
Albanski Alpi

Ko zna jel ovo uopste Vujosevic,mozda se on ovo samo zaebava 🙈

LJUTA
Gost
LJUTA

Ovoga adv.Borovica iz beograda uzimaju samo oni koji nisu krivi …

joko
Gost
joko

Kako je ovo uličarče uspjelo od taksiste da dođe na mjesto sekretara VDT????.Ovo je svjedok saradnik Tužilaštva i Katnića.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Pogledaj biografije svih DPS funkcionera, šoferi, menadžeri benzinskih pumpa

Lovcenska
Gost
Lovcenska

I kako sad krsteno celjade da sve ne vjeruje ovim finim postenim ljudima i u isto vrijeme da ne vjeruje rodjenim ocima i uvima ?

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Rođenim uVima?😂😂😂😂 Koji su ti to jezik i pravopis? Ristogorski? E, nasmija me jutros tako nepismen!😁

Lovcenska
Gost
Lovcenska

E da vidimo đenerale, slijedecu situaciju, rat, ti đeneral, zarobi te gnusni neprijatelj, srbin, i okine ti jedno uvo, sto bi ti ostalo, jedno uvo ili jedno ušo ? Ti si izgleda biogradski djak !!!

Gosp Sojic
Gost
Gosp Sojic

,,…..”” Ja sam to “”” kakva ti je to matematika?
650 000 zvona
A mrtvi ,????
Ponovo racunaj mrtvi su ×…
😎

Danko
Gost
Danko

Kukuuuu!!!!

Gosp Sojic
Gost
Gosp Sojic

Ka da je jadan sam kraaa
A Dejo
😅

Gosp Sojic
Gost
Gosp Sojic

Dejo mislis li ti da je cdm kriv sto drze ovoga citav dan
Ka da je Srbin
🤣😂🤣

Gospava
Gost
Gospava

Izgleda je knezevic, eno kakav je, sve u pravu !!!

Dvabadnjaka
Gost
Dvabadnjaka

Ovdje je Dejo jedini krsten !

Dejo varala bi
Gost
Dejo varala bi

Ranka što ćeš sa diplomom noćas lijepo ti ja kažem smij se i nalakuraj nokte. 😆

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Da mi je mozak 2 dana ka ovome Deju da pocinem !

Dejo varala bi
Gost
Dejo varala bi

Povodom blazove svadbe kod mene je već veselje oo što plavo oko luda devojko mile kitic 😆

LJUTA
Gost
LJUTA

Samo da se ne ponovi ona svadba iz Nikšića pa da mlada ode sa bratom…

Send this to a friend