Hronika

Za tri dana uhapšeno devet osoba zbog nasilja u porodici

Ilustracija
Ilustracija

Uprava policije je, u prethodna tri dana registrovala je 12 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, povodom čega je devet osoba uhapšeno.

“Takođe, policijski službenici u protekla tri dana registrovali su tri prekršaja iz oblasti narušavanja javnog reda i mira protiv 19 osoba i to zbog fizičkog napada, drskog ponašanja i zloupotrebe opojnih droga. Jedna osoba je uhapšena”, kazali su iz policije.

Na putevima u Crnoj Gori, prethodna tri dana dogodile su se 43 saobraćajne nezgode, u kojima je jedna osoba izgubila život, a jedna zadobila teške i 13 lake tjelesne povrede.

“Shodno čl. 166 Zakona o prekršajima i čl. 296 Zakona o bezbjednosti saobraćaja, uhapšeno je slobode 39 osoba. Zbog izvršenja KD teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja iz čl. 348 KZ CG, uhapšena je jedna osoba”, naveli su iz policije.

U dane vikenda, na graničnim prelazima na ulasku u Crnu Goru registrovano je 55132 putnika, a na izlasku 54362 osoba.

“U okviru Akcije “Poštuj život vrati oružje” shodno Zakonu o oružju, službenici Uprave policije su od građana preuzeli: pištolj marke »Parabelum« cal 9 mm, sa okvirom i oružnim listom, 123 komada metaka kalibra 9 mm, 91 komad metaka od automatske puške, 11 komada metaka pštoljske municije cal 7,62 mm, 17 komada metaka od malokalibarske puške, signalni metak M-58, pištolj marke “Bereta” kal. 7,65 mm i 50 metaka kal. 7,65 mm”, kazali su iz policije.

 

Send this to a friend