Hronika

Za tri godine broj krivičnih djela u Budvi smanjen za 344

Budva

Na području Centra bezbjednosti Budva u 2018. godini ukupno je registrovano 321 krivično djelo, što je u odnosu na prethodnu godinu manje za 51 krivično djelo, pišu Dnevne novine.

Prema podacima iz Izvještaja CB Budva, u odnosu na 2016. godinu, kada je bilo 459 krivičnih djela, broj je manji za 138, dok je u odnosu na 2015. broj manji za 344 ili za 107.17 odsto.

“U oblasti opšteg kriminaliteta registrovano je 267 krivičnih djela, od kojih je na zaduženju policije opšte nadležnosti 83, a na zaduženju službenika kriminalističke policije 184. U oblasti privrednog registrovana su 34 krivična djela, dok je iz oblasti droga registrovano 20”, navodi se u Izvještaju CB Budva.

Od ukupnog broja registrovanih krivičnih djela, po nepoznatom izvršiocu registrovana su 163, od kojih je rasvijetljeno 109 ili 66,87 odsto.

“Zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela nadležnim tužilaštvima podneseno je 300 krivicnih prijava protiv 258 lica. Iz prethodnog perioda rasvijetljena su četiri krivična djela. Nadležnim tužilaštvima podnesena su četiri posebna izvještaja kao dopuna krivičnih prijava po nepoznatom izvršiocu protiv četiri lica. Po strukturi, rasvijetljena su tri krivična djela teške krađe i jedno krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u produženom trajanju. Registrovano je 18 povratnika u vršenju krivičnih djela. U odnosu na prethodnu godinu manje za 18 ili 50 odsto”, navodi se u Izvještaju.

Dalje navode da su registrovana 22 maloljetna lica izvršioca krivičnih djela, od kojih 13 starijih maloljetnika, osam mladih malolj tnih lica i jedno dijete, dok je krivičnim djelima oštećeno 15 maloljetnika (11 djece i četiri starija maloljetnika).

Iz oblasti krvnih delikata registrovano  odsto je ukupno 30 krivičnih djela, od čega je po nepoznatom izvršiocu 21, naknadno je rasvijetljeno 17 ili 80,95.

“Podneseno je 28 krivičnih prijava protiv 27 lica. Nije bilo rasvijetljenih krivičnih djela iz prethodnog perioda. U odnosu na 2017. godinu, broj krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata veći je za osam. Najzastupljenija su teška tjelesna povreda – 12, laka tjelesna povreda deset, ubistvo u pokušaju tri, tesko ubistvo u pokušaju jedno, učestvovanje u tuči jedno, ugrožavanje opasnim oruđem pri tuči ili svaši jedno, sprečavanje dokazivanja u vezi sa krivičnim djelom teško ubistvo u pokušaju i teška tjelesna povreda u vezi sa nasilničkim ponašanjem jedno”, navodi se u Izvještaju.

Iz oblasti seksualnih delikata u izvještajnoj godini registrovano je jedno krivično djelo.

5 Komentara na "Za tri godine broj krivičnih djela u Budvi smanjen za 344"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend