Hronika

Za ubistvo Jovana Đurovića nuđeno 50.000

Pokušaj ubistva Đurovića, foto: Jedro.me

Iz poruka u telefonu koji je zaplijenjen od Enzana Cirikovića, jednog od optuženih za planiranje likvidacije Jovana Đurovića, vidi se kako je pripreman atentat. Ciriković je juče na suđenju tvrdio da zaplijenjeni telefon nije njegov, piše Dan.

Iz poruka razmijenjenih sa kontaktom memorisanim pod imenom Puhljo vidi se da nalogodavac nudi 50.000 eura za likvidaciju, s tim što se u taj iznos uračunavaju i troškovi koje će izvršioci imati prilikom priprema.

“Kažu da je to 50.000 eura, ali kao naši su troškovi, sve. Do sad je kaže uzeo 5.000”, navodi se u jednoj od poruka.

<<<Policija: Spriječena likvidacija u Baru, uklonjena eksplozivna naprava sa raskrsnice<<<

<<<Planirana likvidacija Jovana Đurovića<<<

Jedan od aktera prepiske navodi da radi posao koji može da ga košta 20 godina robije i da dobro zna kako radi i na koji način.

“Ako čekate tako danas, sjutra, onda ga pustite da živi. Oni mu samo produžavaju život. Mi ćemo ga raditi odmah ili sjutra veče, čim bude gotova utoka. Nećemo ga samo posmatrati”, piše u jednoj od poruka.

Izvjesni Puhljo u poruci saopštava da neće da rizikuje da „Darko nešto zezne“.

“Za početak neka vozi i kraj”, kaže on.

Potom je naveo da im za tu likvidaciju trebaju samo auto i oružje.

U razgovoru sa kontaktom memorisanim pod imenom Crni dogovara se pregled garaže i mogućnosti da se u njoj odradi naručena likvidacija mete čije ime se ne pominje.

“Moramo da vidimo kakva je dolje garaža. Mislim da je otvorena i da ima rampu. Neko će mi javiti kad bude dolazio i ja ću ući dolje”, kaže jedan od aktera.

Specijalni tužilac Saša Čađenović kazao je da se iz pročitanih poruka može vidjeti da se jasno i precizno razgovara o pripremi likvidacije određene osobe.

Cirikovićev advokat Vaso Bečanović zatražio je od suda da iz spisa dokaza izuzme korespondenciju izvučenu iz telefona koji je navodno oduzet njegovom branjeniku jer je pribavljen protivzakonito.

“Ciriković je kazao da se ne radi o njegovom telefonu, a njegove tvrdnje su potvrđene i DNK vještačenjem koje je pokazalo da na aparatu nema njegovog biološkog materijala”, kazao je Bečanović.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
Tamo nekoKarlitoBrigante
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

E ovo je bruka, vise bi se ljudi pripremali da idu da kupe stan ili auto za 50000e nego da ubiju coeka.

Tamo neko
Gost
Tamo neko

Aj pusti to nego uzeli telefon od lika i zamisli nema dnk na telefon od osumljicenog. Ovi iz specijalnog su gori kriminalci od ovih klanova. Za likove sa milionskim prevarama, stotine kila droge prave sporazume na po pola godine_godinu a ovamo ljudima podmecu dokaze i svasta rade. Uzas

Send this to a friend