Hronika UPC i Uprava policije spriječili krijumčarenje droge preko Crne Gore

Zaplijenjeno pola tone droge: Skank iz Albanije pokušali da prevezu do EU, uhapšene dvije osobe

Foto: UPC i UP
Foto: UPC i UP

Službenici Uprave prihoda i carina (UPC) na graničnom prelazu Božaj spriječili su krijumčarenje oko 500 kilograma skanka, navodi se u saopštenju UPC i UP dostavljenog medijima. Kako je saopšteno iz Uprave policije, uhapšeni su državljani Albanije O.I. (60) i O.K. (24), zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. 

<<<Adžić: Novi udarac mafiji težak pola tone<<<

“O svemu je odmah obaviještena Uprava policije, kojoj je slučaj predat na dalju nadležnost i postupanje, te je privedeno više osoba. Indikatori rizika i alarm koji se pojavio u internom carinskom sistemu, rezultirali su presijecanjem lanca krijumčarenja skanka iz Albanije prema Evropskoj uniji”, kaže se u saopštenju.

Akcija zapljene pokrenuta je na osnovu ovlašćenja i sprovedene carinske analize obavještajnih podataka Sektora za carinsku bezbjednost i kontrolu.

Skank koji su službenici Uprave prihoda i carina pronašli u kamionu albanskih registarskih tablica, bio je smješten u tovarnom djelu kamiona i obazbijeđen carinskom plombom strane administracije.

“Pregledom kamiona ustanovljeno je da se među drvenim paletama koje je prevozio, nalazi 185 pakovanja biljne materije zelene boje, za koju se sumnja da je skank. Nakon okončanja pregleda kamiona roba je predata na dalje postupanje Upravi policije, sa kojom Uprava prihoda i carina ostvaruje dobru saradnju i sinhronizovano djelovanje u cilju uspješnog sprovođenja zajedničkih aktivnosti”, zaključuje se u saopštenju.

Uhapšeni državljani Albanije

Iz Uprave policije saopštili su da su službenici policije i carina zajednički pristupili pregledu kamiona albanskih registarskih tablica, a gdje su u tovarnom dijelu, među paletama koje je prevozio, pronašli 185 pakovanja sa sadržajem biljne materije, za koju se sumnja da je droga marihuana, tipa skank, ukupne težine od oko 497 kilograma.

“Pripadnici Uprave policije su, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, lišili slobode O.I. (60) i O.K. (24), državljane Republike Albanije, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, dodaju u saopštenju.

Uprava policije sa Upravom prihoda i carina, kako ističu, ostvaruje dobru saradnju, koja je ovog puta rezultirala presijecanjem lanca krijumčarenja skanka iz Republke Albanije prema zemljama Evropske unije.

Tags

9

avatar
1000
8
1
0
 
9
SashaTratincicaMajaMarkoPravnik
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sasha
Gost
Sasha

Iz Dritanovog podruma?

Tratincica
Gost
Tratincica

Kaxe moja baba “” djavo ponio i to zlo”” Ja joj lijepo rekoh “” ponijece ti djavo penziju””😂 Baba opet zamnom ovoga puta ne drskom od metle nego drskom od dikele i opet mi zbori da me strijelica pogodi “””. Reko ja baba ne lomi drsku od dikele trebace nam 😂Nego mnogi ne znaju sto je dikela .Bolje znaju za… Više »

Maja
Gost
Maja

Vrte je u krug! Onu iz depoa!

Pravnik
Gost
Pravnik

Pa nisu oni krijumčarili drogu iz Albanije u EU, nego iz Albanije u Crnu Goru! Droga je uhvaćena na ulazu u carinsko područje Crne Gore, a ne na izlasku iz Crne Gore prema EU!

Marko
Gost
Marko

Pa tranzitira kroz crnu goru strucnjace,ne moze se iz albanije direktno u hrvatsku,il po tvojoj geografiji i to moze….

Vuk
Gost
Vuk

Dje se kipaju ..kod Rada kuci ili……

Marsal
Gost
Marsal

Oče li je spaliti dritan i ađžić ko cigare mislim tako su radili sa cigarima pita komšija da zna 😂😂😂

Fortte dei Marm
Gost
Fortte dei Marm

Oceli bit u depo pitam za druga

Qwib
Gost
Qwib

Carina a adzic potrcao odma.😂😂😂

Send this to a friend