Hronika

Zatvorenik Ivan Vujović prijetio da će zapaliti komandira

Ivan Vujović

Zatvorenik Ivan Vujović prijavljen je zbog prijetnji koje je uputio komandiru u spuškom zatvoru. Prema saznanjima Dana, on je zatvorskom službeniku uputio ozbiljne prijetnje po život, koje su odmah prijavljene policiji.

Do incidenta je došlo prije četiri dana, prilikom posjete, kada je komandir upozorio Vujovića zbog ponašanja. Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Danu je potvrđeno da je došlo do incidenta kada je Vujović uputio prijetnje službeniku zatvora i da je slučaj prijavljen policiji. Dodali su i da prijetnje komandiru nije uputio samo zatvorenik Vujović, već i njegov otac, koji mu je tada bio u posjeti. Navodno, Vujović je tada zaprijetio službeniku UIKS-a da će ga spaliti.

Vujović je na izdržvanju kazne zbog ubistva. Osim toga, protiv njega se vodi sudski postupak zbog bjekstva iz bjelopoljskog zatvora.

“Dana 21.7.2019. godine, u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, u organizacionoj jedinici Kazneno-popravni dom Podgorica, realizovana je redovne posjete zatvoreniku Ivanu Vujoviću od strane njegovih roditelja. Tom prilikom zatvorenik je ispoljio nepristojno i uvredljivo ponašanje prema službeniku obezbjeđenja UIKS-a, a zatim su taj zatvorenik i njegov otac uputili i prijetnje istom službeniku. O tome je obaviještena Uprava policije. Odjeljenje bezbjednosti Danilovgrad, radi preduzimanja radnji i mjera iz njihove nadležnosti. U odnosu na zatvorenika Vujovića preduzete su posebne mjere predostrožnosti u vidu njegovog odvajanja od ostalih zatvorenika, a pokrenut je i disciplinski postupak radi utvrđivanja njegove disciplinske odgovornosti”, saopšteno je Danu iz Služba za odnose sa javnošću UIKS-a.

Kako Dan saznaje od sagovornika iz zatvora, Vujović je iz disciplinskog odjeljenja u prostorije za posjete izveden u zatvorskoj uniformi, kako propisi te ustanove i određuju. Pred kraj posjete, skinuo je gornji dio uniforme i podigao noge na sto. Komandir ga je opomenuo da spusti noge. Vujović je, navodno, počeo da ga vrijeđa, u čemu mu se pridružio i otac. Ovaj osuđenik tada je komandira pljunuo ulice, nakon čega mu je uputio niz prijetnji. Komandir je to odmah prijavio upravi spuškog zatvora.

Vujović je 24. decembra 2015. godine uz upotrebu sile i prijetnju pištoljem čuvarima, koje je zaključao u jednu od prostorija, pobjegao iz bjelopoljskog zatvora, gdje je služio kaznu za ubistvo. Krajem januara 2016. godine je lociran u Beogradu, ali je tada uspio da pobjegne policiji. Uhapšen je u Njemačkoj u novembru te godine, a Crnoj Gori je izručen u septembru prošle godine.

Vujoviću je suđeno u odsustvu zbog bjekstva iz bjelopoljskog zatvora i izrečena mu je jedinstvena kazna od sedamnaest i po godina zatvora, u koju je uračunata i presuda podgoričkog Višeg suda kojom je osuđen na četrnaest i po godina zbog ubistva.

Bomba, rafal, šipke… za pošteno obavljanje posla

Službenici UIKS-a su maltene svakodnevno meta napada zbog službe koju obavljaju. Predsjsednik Sindikata te ustanove Predrag Spasojević saopštio je nakon nedavnog paljenja vozila njihovog kolege da je nerješavanje napada na službenike Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i njihovu imovinu dalo vjetar u leđa počiniocima tih krivičnih djela. Spasojević je tada kazao i da su službenici zatvora prinuđeni da biraju izmeću časnog obavljanja posla, za šta im sleduju napadi, ili nezakonitog vršenja službe.

“Bomba, rafal, benzin, metalne šipke, više napadača junački sleđa, bejzbol palice, prijetnje, uvrede najvulgarnijeg karaktera… brojna su oružja i oruđa u borbi protiv časnih i odgovornih službenika UIKS-a. Kako ćemo se boriti protiv pošasti organizovanog kriminala, koja izjeda crnogorsko društvo, kada oni koji treba da sprovode zakon nemaju nikakvu zaštitu? Prije nekoliko dana našem kolegi je, dok je bio na poslu, zapaljen automobil. Prijetnja je bila direktna, stvarna i na kraju realizovana”, kazao je Spasojević.

On je najavio da će Sindikat ZIKS-a tražiti hitne sastanke sa svim nadležnim organima radi razmatranja bezbjednosne situacije u kojoj se nalaze službenici UIKS-a.

35

avatar
1000
20
15
0
 
34
GoranIgorovo je uzasBoleDjuro
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Goran
Gost
Goran

Verovatno sa dezodoransom

Igor
Gost
Igor

Goli Otok …zivio Tito..neka vrate Goli Otok pa da vidimo ko ce mafijat..

Dukljanin
Gost
Dukljanin

NOVI ZATVOR…stari je za kriminalce Hotel..Pet spratova ispod zemlje…Da je drzave vujovic i tata bi robijaji..dozivotno …

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Kako se isprsio. Samo vujovici su zlice.

Gile
Gost
Gile

Amerika je za ovakve lijek.pljunes komandira.pa u tamnicu da cvili i moli

kakva macola
Gost
kakva macola

samo da zaduzi cuskiju i krampu, pa na autoput, od 07-15h svaki dan, kako bi se svi popravili za 6 mjeseci

Katunjan
Gost
Katunjan

Ovaj momak je duboko poremecen , pravi pravcati psihopata . Cuo sam price o njemu i njegovom ponasanju , cure iz grada je napadao i ako ga neka odbije slao prijetnje da ce ih ubiti , silovati sa bandom i sacekivao ispod stana … ubio je covjeka i to sigurno hladnokrvno I ponovo bi to uradio jer mu se vidi… Više »

todor
Gost
todor

pa eto ti ga pospremi pa da te slavimo kao heroja i spasitelja..

Blok 5
Gost
Blok 5

Ne mlati.

ovo je uzas
Gost
ovo je uzas

E pa druze tu si malo pogrijesio, on je ubio covjeka koji ga je fizicki zlostavljao, i od tada on je postao lud i on nikad nece biti bolji.I sto smo dobili jedan je pod zemljom a drugi ce biti opasan po okolinu dok je ziv

Govedo izRasova
Gost
Govedo izRasova

Što mu ne bi i tajo malo pravio društvo?

realno
Gost
realno

Sva ološ sto ojadu zabavi citavu evropu je u Spuzu pa drzavo zastiti te službenike koji moraju da trpe te avetinje , a tom majmunu tatici zabraniti ulaz u Ziks, jer da je umio da ga vaspitasina posjećivao bi ga u nekoj firmi ,a ne u spuzu.

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Što ne otrujete tog štakora, kao što to rade u civilizovanom svijetu ?
U Makedoniji je onaj što je silovao tri žene napravijo samoubistvu u ćeliji pored 3 robijaša na taj način, da se utopijo u kanti vode.

russ
Gost
russ

Ne puštajte ga ako Boga znate…

crna gora
Gost
crna gora

a slusaj komentara. Izbiju ih komandiri. I onda na sud. Neka sto ostane bez posla no jos i robija. Tu je radit katastrofa. Nema goreg mjesta

mojsilović
Gost
mojsilović

Ima ima u granični policiju.

smijesno
Gost
smijesno

17 i po godina, a dok je bio u bjekstvu izbusio je i momka u Beogradu koji ne jedva pretekao. Zatvorite ga na 40 i bacite kljuc. A odgovor sto je takav vidite po ponasanju oca koji umjesto da ga upozori, podrzava ga u ponasanju.

Trol
Gost
Trol

I otac mu je htio da se bije po bloku s komsijama ko god ga je “krivo” pogledao… Ivo je samo to podigao na visi nivo

Djuro
Gost
Djuro

Taja i sina u istu ćeliju, da se vidi ko je jači.

Eksplicitno
Gost
Eksplicitno

Neka te ljudi, Ivo je dobar momak.

...
Gost
...

Djela govore vise od rijeci,poremecena osoba…

Nikad više 1918
Gost
Nikad više 1918

Kakve posjete dajte mu da radi najteže fizičke poslove

Send this to a friend