Hronika

Zatvorenik tužio Upravu policije

Uprava policije

Osuđenik Tomo Milačić iz Podgorice tužio je Upravu policije zbog nemogućnosti da koristi zatvorske pogodnosti, gdje se nalazi zbog ubistva svoje supruge. Milačić je pravosnažno osuđen na kaznu od 14 godina zatvora, a 2015. dobio je pravo na pogodnosti koje podrazumijeva sedam dana godišnjeg odmora i četiri vikenda po tri dana godišnje. Pravo na pogodnost ipak ne koristi jer policijska procjena bezbjednosti po Milačića nije pozitivna, pišu Dnevne novine.

“S obzirom na činjenicu da sastavni dio bezbjednosne procjene i mišljenja sa terena čini mišljenje građana Gornje Veruše, da lice koje je osuđeno za krivično djelo ubistvo boravi u njihovoj sredini, obavljen je razgovor sa više mještana, koji poznaju Milačića i koji su izrazili negativan stav”, piše u izvještaju Odjeljenja bezbjednosti kriminalističke policije.

U dokumentu se nnavodi da je razgovor ostvaren i sa Željkom Milačićem, koji je blizak rođak osuđenika i koji je istakao da ne zna da je neko od oštećene porodice uputio bilo kakve prijetnje. Djeca oštećene Svetlane Milačić pojavila su se pred sudom u Danilovgradu i dali iskaz.

“Mogu da kažem da me je neko iz policije, znam da je uvijek bila ista osoba jer mi se predstavio, a sad ne mogu da se sjetim njegovog imena, tri-četiri puta zvao da se izjasnim da li imam nešto protiv toga da moj otac dobije slobodne vikende i ja bih svaki put odgovorio da nije problem”, naveo je Sergej Milačić, dodajući da mu nije poznato da su njegova baba po majci i ujak ikada rekli policiji da će nauditi njegovom ocu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mojsilović
Gost
mojsilović

Razumijem da će Mandić i Knežević imati plaćen odmor kako zimski a tako i ljetnji, 4 dana za Prvi Maj, dopuste za Proslavu Rođendana i to u Princes i 12 vikenda po 3 dana godišnje. Nikoga nijesu ubili to je činjenica a da su spremali oružani državni udar sa praćkama jesu i neka leže sad.

Pera Kojot
Gost
Pera Kojot

To garanrujem nije niko od rodjaka rekao a i da je to je irelevantno po njega, a vjerovatno i ako se demokratcki uzdizemo ka evropi jos funkcionise misljenje mjesne zajednice, dje vecinom ima u svako selo po jedan,, Joksim” da nagrdi nekog, tako je bilo i ostalo, sramota, covjek je imao muku, vjerovatno se resocijalizovao bitna je procjena psihijatra a… Više »

Mrgud
Gost
Mrgud

Dajte vi njemu kramp i lopatu da ne jede džabe hljeb. Ne mogu da vjerujem ovome jadu. Ubiti osobu,ne bi ti meni gledao ni sunca ni mjeseca. Čuj godišnji odmor,od čega?

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Па дајте му годишњи у неком хотелу на приморју да човјек дане мало. Греота јер он је само жену убио и то своју. Није у реду да 14 година робија без викенда и годишњих одмора, а жена вјечно почива.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

produzite mu jos 5 6 godina

Aja
Gost
Aja

Ove slobodne dane sto on nabroja, nemaju no ovi sto su od zraka do mraka na posao!

commentator
Gost
commentator

Ovakve beneficije nemaju ni zaposleni u “Voli”

bidon
Gost
bidon

Dajte mu pristup društvenim mrežama zaboga!

Send this to a friend