Hronika

Predmet protiv doktora Fatića: Završen obdukcioni nalaz, obavljeno i sudsko medicinsko vještačenje

U  skladu sa zakonom predviđenim rokom, danas je zavšen nalaz patoanatomske obdukcije kojim je konzilijum patologa ustanovio neposredni uzrok smrti pacijenta M.P, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore.

<<<Istraga o navodima o uzimanju organa preminulom u bolnici u Podgorici<<<

Podsjećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici pokrenulo je istragu kojom je obuhvaćen vaskularni hirurg Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Nikola Fatić na osnovu krivične prijave koju je protiv doktora podnijela porodica preminulog pacijeta, zbog navodnog protivpravnog oduzimanja ljudskih organa ili djelova tijela.

Nakon utvrđivanja rezultata obdukcije tijela pacijenta koji je preminuo nakon operacije u KCCG u Podgorici, a kojeg je operisao doktor Fatić biće utvrđen dalji tok istrage.

“U cilju objektivnog i pravovremenog informisanja javnosti obavještavamo vas da je danas, a u skladu sa zakonom predviđenim rokom, zavšen nalaz patoanatomske obdukcije kojim je konzilijum patologa ustanovila neposredni uzrok smrti pacijenta MP. Prethodno je bilo obavljeno i sudsko medicinsko vještačenje dijela tijela na zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva, čiji je nalaz proslijeđen dana 22. septembra. Nakon završetka svih radnji u vezi sa gore navedenim, obratićemo se javnosti sa činjenicama koje smo ustanovili”, poručuju iz KCCG.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Mima
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mima
Gost
Mima

Kako su se spremili i pripremili. Niko nikad od njih nije odgovarao za greske pacijenata

Send this to a friend