Hronika

Zbog pogoršanja vremena za danas prekinuta potraga za dječakom

Potraga za trinaestogodišnjim dječakom kojeg je u utorak veče, u blizini hotela Plaža u Herceg Novom, talas povukao u more za danas je prekinuta.

“Akcija je prekinuta, pogoršali su se vremenski uslovi-vjetar, kiša, talasi, tako da smo prinuđeni da odustanemo. Plovila idu na vez, ronioci su vani”, rekao je CdM-u pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić.

Prema njegovim riječima pretraga je bila od Rta Kobile do Rosa, Meljina, Zelenije, ka otvorenom moru.

“Ronioci su bili na nekih 20-21 metar dubine. Nastavljamo sjutra. Zavisno od vremenskih uslova angažovaćemo sve kapacitete”, saopštio je on.

Foto: RRC
Foto: RRC

“Naši timovi su na terenu od osam časova. Danas su nešto bolji uslovi na moru nego juče. Imamo tri ronilacka tima uz asistenciju ronilaca sluzbe zastite i spasavanja Kotor”, rekao je tanije danas CdM-u Danilo Mijajlović iz Regionalnog ronilačkog centra Bijela.

Foto: RRC
Foto: RRC

Trinaestogodišnji N.V. je nestao u 17. januara, oko 22 sata, kada ga je talas povukao u more.

Foto: RRC
Foto: RRC

Prema nezvaničnim informacijama iz Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, dva dječaka sišla su sa šetališta da se fotografišu, nakon čega je talas povukao jednog od njih.

Foto: RRC
Foto: RRC

Prethodnih dana, u potragu je bila uključena Evropska agencija za zaštitu granica – Fronteks, Vojska Crne Gore, brojna društva, Novljani…

S.Đ.

Tags

10

avatar
1000
5
5
0
 
9
PukiAleksandarČitalacloMiPuki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aleksandar
Gost
Aleksandar

A dje su ovi iz Hidrometeorološkog zavoda što imaju svu opremu da mjere i pretražuju dno. Pričali su javno da sa uređajima mogu naći automobilsku gumu na dnu mora bez problema. Strašno

Puki
Gost
Puki

Na kraj će ga nać neko sasvim slučajno, ko uopšte nije učestvovao u potrazi, na mjesto đe nikome ne bi palo na pamet tražit. Tako to vazda ide.

Čitalac
Gost
Čitalac

A ti si pametan jel

Puki
Gost
Puki

Jesam, a ti si nepismen. Piše se “je l’ “, jer se “je li” piše odvojeno.

1500 filijala D
Gost
1500 filijala D

Jadna majka .

Kotor🇲🇪
Gost
Kotor🇲🇪

Svaka cast ovim ljudima, oće li se neko udostojit iz vlade da pođe na teren ili su po snjegu sa dritanom stekuju cigare dok ovi ljudi po ovom vremenu daju svoj zivot i muku.
A abaze?

Zorica
Gost
Zorica

Da li su ovi ronioci ikad dobili kakvu drzavnu nagradu…to su heroji…

Eto tako
Gost
Eto tako

Uzmu oni sami nagrade sa dna mora😉

loMi
Gost
loMi

Aooooo evo ga strucnjak za dno mora. Ajde pametni zaroni ti istjeraj pravd kad nidje deugo ne mozes udri po roniocima. Mukica.

Čitalac
Gost
Čitalac

@eto tako i ti si prepametan sa komentarom

Send this to a friend