Lokalni

Građanski savez za promjene obećava da će riješiti saobraćajni kolaps u Podgorici

Građanski savez za promjene (SDP-DEMOS-Slobodni građani) obećavaju da će riješiti saobraćajni kolaps u Podgorici, i to rekonstrukcijom ulice Vojislavljevića.

Kako kaže Jadranka Vojinović, kandidatkinja za odbornicu, Podgorica je grad koji se usljed demografskih trendova konstantno širi, što postojeću infrastrukturu čini prebukiranom i neefikasnom.

“Takođe je nedopusitivo da vlasnici stambenih i poslovnih prostora koji su uredno izmirili svoje obaveze prema investitorima i kojima je u cijenu stanova obračunato uređenje pristupnih puteva, ne mogu prići svojim domovima jer Glavni grad nije izvršio obaveze uređenja pristupa objektima”, istakla je ona.

Vojinovićeva smatra da je, u cilju veće bezbijednosti pješaka i bržeg protoka saobraćaja, pješačke prelaze na frekventnim putevima potrebno zamijeniti montažnim pasarelama, što se posebno odnosi na dionicu Cetinjskog puta, uz tržni centar Delta City.

“Potrebno je konsultovati struku kako bi se našlo adekvatno rješenje za izmještanje pješačkih prelaza kod kružnih tokova, jer postojeća situacija dovodi  u pitanje smisao kružnog toka”, poručila je Vojinović.

Send this to a friend