Lokalni

Srpska koalicija: Želimo korist za srpski narod, ništa više

Želimo korist za srpski narod i ništa više, poručili su danas iz Srpske koalicije, tokom promotivnog skupa koji je organizovan u Fundini.

Odbornički kandidat te koalicije Milorad Rašović kazao je da idu stopama Marka Miljanova, prvog gradonačelnika Podgorice.

”Naš je cilj da budemo vlast u Podgorici. Imamo obavezu prema svima. Podjednako prema potomcima, koliko i prema precima. Podgorica je grad svih nas. Mi smo je stvarali. Nisu drugi, ili su drugi koji se na nju pozivaju, i njihovi preci podjednako kao mi. Zato ćemo na ovim izborima da se borimo za interes svakog našeg glasača. Do poslednjeg. Nijedan od njih ne želi da bude izopšten i van sistema. Ovo nije borba za bilo čiji privatni interes. Borimo se za grad ravnopravnih šansi. Grad u kome će Srbi, kao i pripadnici drugih naroda, da se pitaju”, istakao je Rašović.

Šef Izbornog štaba Srpske koalicije Robert Žižić rekao je da će državno jedinstvo Crne Gore i Srbije ostati trajni cilj saveza srpskih stranaka.

”Izlazak iz NATO pakta i prekid pristupnih pregovora sa Evropskom unijom potenciraćemo uvijek i na svakom mjestu. Nebitno je da li su u pitanju lokalni ili državni izbori. Za razliku od drugih kod nas se zna ko smo i za što smo. Mi smo za vojni i ekonomski savez sa Rusijom, za povlačenje priznanje lažne države Kosovo. Izbori u Podgorici su bitni da bi talas promjena u načinu razmišljanja ljudi počeo od glavnog grada”, dodao je Žižić.

Srbi se, naglašava, moraju pitati.

”Dosta je bilo prevara od strane vlasti i takozvane opozicije. Bez proporcionalne zastupljenosti Srba u državnim i organima lokalne samouprave i bez rasturanja vladajućeg koncepta crnogorske etnokratije, nema stabilne Crne Gore. Hoćemo da budemo dio nje, ali sa našim pravilima i pod uslovima od kojih će srpski narod imati samo koristi. Diskriminacija mora biti iza nas”, zaključio je Žižić.

Ž.N.

Send this to a friend