Kolumne

Akcije asocijacija, udruženja, društava, grupacija, klubova…..

Piše,

Slavko Mandić

Povodom nedavnog prskanja komaraca na teritoriji kotorske opštine oglasilo se Udruženje za zaštitu prava insekata. Nećemo dozvoliti, bili su jasni iz ove NVO, da se nastavi besprizorno ugrožavanje naših insekata, posebno ove vrste koja je pokazala nesebičnu privrženost u odbrani raznovrsne familije insekata, čije je ubrzano razmnožavanje na teritoriji Crne Gore dovedeno u pitanje.

Peticiju kojom se daje puna podrška domaćim insektima potpisali su još i: Asocijacija muva i buva, Društvo nezavisnih krpelja, Udruženje stjenica, Klub dobrovoljnih prenosilaca malarije, Grupacija skakavaca, Udružene mušice i tjelesne vaši, Alijansa muva ce-ce, Društvo običnih buva (Pulex), Obad grupa, Savez bumbara i NVO Nezavisna vaška i gnjida.

Kako je na konferenciji, koja je održana pod maskama, saopštio idejni tajnovidac odbrane svetih prava insekata, generalni menadžer Asocijacije muva i buva, Udruženje za zaštitu prava insekata, u sadejstvu sa samim insektima, nastaviće borbu svim raspoloživim ličnim sredstvima odbrane i prinudne obrane, za očuvanje ustavnih prava svih insekata, bez obzira kojoj grupaciji i vrsti pripadaju.

Nastaviće se i prikupljanje potpisa otiscima pripadajućih ekstremiteta. Organizatori, čija je sveta odbrana svetih insekata prijeka potreba, očekuju da će taj broj rasti iz sata u sat, bez obzira na visoke temperature izazvane kovid infekcijom.

“Neće nas ućutkati ni hemijska sredstva koje je upotrijedio aktivista nasilja nad komarcima, brened.o.o. Ne može nam ništa ni posebno kreirani suzavac iz iste radionice, koji je suviše blag da može da naškodi našim komarcima, jer je na tenderu tražena niska cijena, pa je, na našu sreću, sastav supstance slaborazoran za familiju komaraca“, rečeno je na skupu podrške koji je ovom prigodom ornizovan spontano.

Više se neće tolerisati ponašanje aktiviste firme brened.o.o. i ukoliko hitno ne prestane sa organizovanim prskanjem njihove braće, odgovoriće žestoko ubadajući đe god stignu, bez obzira na pol i godine starosti, naglasili su iz Udrženja komaraca.

Udruženje za zaštitu prava komaraca je zahvalilo posebno Srčanoj pravovjernoj cjelini, političko-ideloškoj partiji u moderno kreiranim odeždama do zemlje, na ogromnom doprinosu i podršci u nastojanju da istraju i da insekti jednom za svagda imaju obezbijeđeno mjesto i prostor koji dolikuje ovoj vrsti organizama.

Organizacioni odbor za spontana okupljanja i slučajna prikupljanje potpisa podrške najavio je dalje aktivnosti tokom jula i agusta. Da li nastaviti sa radom nakon izbora na svim nivoima, zavisiće od rezultata. Iz ove zajednice, vjeruju u uspjeh i čistu pobjedu. Sve drugo bi, kažu oni, bilo prekrajanje izborne volje članova kolektiviteta.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
GojkoDakaMali mravZalud im je
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Daka
Gost
Daka

Vrlo dobro !

Mali mrav
Gost
Mali mrav

Komarac je zašo u rukavac

Zalud im je
Gost
Zalud im je

Ahaaaaa slatko se ismijeh.
Baš tako ko još nije ktenuo u spiskove.
Odlična humoreska.

Gojko
Gost
Gojko

Ostalo je još da se potpiše udruženje pijanaca

Send this to a friend