Kolumne

Bursać: Ruski teroristički Vagner i zvanično u Srbiji

Dragan Bursać

Piše: Dragan Bursać, kolumnista CdM-a

Srbija je postala jedina zemlja u ovom dijelu svijeta, koja je primila zvaničnu terorističku grupu na svoje tlo i ne da ju je primila nego joj je omogućila da zavodi teror. Jednom riječju vlažni snovi putinofila su se obistinili, Srbija je i oficijelno postala ruska gubernija! Ono malo zdravog razuma neka se pripremi ili na iseljenje ili na istrebljenje.“

Legenda kaže, kad bivši prvi čovjek srbijanske policije šizofreni Aleksandar Vulin postane prvi čovjek državne Bezbjedonsono- informativne agencije, jedna teroristička grupa mora biti legalizovana. I ne, nije legenda, nego je istina. I ne samo da je legalizovana, nego je dobila i svoju lokalnu podružnicu, franšizu kako se to danas kaže. Da, riječ je o Putinovi terorističkoj vojsci Vagner, poznatoj po zvjerstvima diljem Ukrajine, ali i dalje i ranije, sve dokle je ruska imperijalna šapa dobacila.

Dobrodošli dragi teroristi, Srbija vas zove!

Evropski parlament je, to znamo, proglasio Rusiji za sponzora terorizma, a Vagner je udarna Putinova pesnica tog istog terorizma. Preciznije, to je plaćenička vojska kerova rata, koja obavlja najprljavije poslove za ruskog tiranina. Što je dabome, najbolja preporuka da se u ovoj i ovakvoj Srbiji sa preko 80 odsto putinofila izleže jedno terorističko čedo sa centralom u Moskvi.

Žurimo da vam predstavimo novog rezidenta PMC Wagner centra – ANO Rusko-srpski kulturno-informativni centar prijateljstva i saradnje Orly. Ideolog i voditelj Centra je Aleksander Lisov“, navode danas Vagnerovci ponosno na platformi Telegram. A tom istom Lisovu je, primjera radi zbog njegovih “prijateljskih“, čitaj terorističkih aktivnosti zabranjen ulazak na Kosovo.

Inače o kakvom se terorističkom šljamu radi najbolje svjedoči podatak da Vagnerovci nisu registrovani čak ni u Rusiji, nego fiktivno u Argentini.

Eto, u Rusiji ne mogu, ali u Srbiji- ne da mogu, nego su dobrodošli!

Pa je nakon ruskog špijunskog centra u Nišu, sad otvorena i podružnica jedne terorističke paravojske. Blago Srbiji, ruskoj guberniji! Inače, mnogi znatiželjni će se zapitati šta će to Vagnerovci raditi u zemlji šljiva, seljaka i malina osim što će širiti kako kažu prijateljstvo i saradnju?

Prijateljstvo, saradnja i lov na ljude

Ni tu nije ostavljen prostor za maštanje, jer kod Vagnerovaca nema maštanja, a još manje prostora, oni maljem u glavu, najdoslovnije ubijaju svakog svog (pogotovo svog) neistomišljenika pa se dalje u njihovom saopštenju navodi:

“Orlovi, kao štićenici PMC Vagner centra, bave se informacionim obračunom sa ruskim liberalima koji su otišli u Srbiju i tamo pokušavaju da sprovode antiruske aktivnosti u cilju diskreditacije Rusije i pogoršanja odnosa između ruskog i srpskog naroda“.

Dakle, budimo sasvim jasni, Vagnerovci će hoditi zemljom Srbijom i hvatati svakog poštenog ruskog čovjeka, koji je pobjegao od Putinovog fašističkog režima. Opet će se neko neinformisan, a naivan i pošten zapitati, čekaj, majka mu stara, a šta će raditi policija Srbije sa svojim bezjednosnim agencijama, dok Vagnerovci budu češljali istu? Sarađivaće, sa njima, najkraće bih odgovorio, ali hajde da objasnim.

Srbija je trenutno najveće putinofilsko gnijezdo na svijetu, žešće i veće i od onog u Bjelorusiji.

U Srbiji su Vagnerovci percipirani kao nekakva vrsta oslobodilaca, koji će zavesti pravu i red, a kako sudi javno mnijenje u komentarima na društvenim mrežama, ti isti teroristi “oslobodioci“ će “glave doći drugosrbijanskom šljamu“, što će reći da se javnost Srbije nada, kako će Vagner svoje aktivnosti sa ruskih državljna proširiti i na srpske i na sve ostale slobodne ljude na Balkanu. Neka se pripreme novinari, slobodnomisleći ljudi, neka se pripreme aktivisti i svi civlizovani za “disciplinovanje“ od strane Vagnerovaca!

Blago slijepom Zapadu

Pa da će Vagnerovci zapravo biti Gestapo i Srbije i Otvorenog Balkana, blago ocu, majci i slijepom zapadu.

A kad smo kod slijepog Zapada, dovoljno je kazati da se on sve vrijeme pravi i mrtav, pošto ne samo da ne reaguje nego hvali pulene Otvorenog Balkana poput Vučića koji su odavno predao dizgine vlasti Moskvi. Pa je tako još onomad Ivica Notorni Dačić vječni ministar vanjskih poslova, sjetiće se mnogi, onomad Putinu izručio podatke o građanima Rusije, istim onim liberalima po koje sad dolazi Vagner. Što bi se reklo, bio je Vagnerovac prije Vagnera. A na eventualne sankcije svijeta samo odmahuje rukom i u svom stilu kaže, da je prednost Srbije je što narod ne zna kako se živi bez krize. Miloševićevim stazama zločinstva!

Sa druge strane, Ivana Stradner, naučna saradnica američke Fondacije za odbranu demokratije i stručnjak za hibridno ratovanje, rusku propagandu i dezinformacije, podsjetila je da je prije nekoliko mjeseci najavila ovakav vid saradnje između Rusije i Srbije i za to su je proglasili paranoičnom i to baš na Zapadu.

Da Vagner ni časa ne časi vidi se po prijetnjama koje su njegovi puleni uputili ruskom antiratnom aktivisti Petru Nikitinu, kazavši:

“Znamo sve o tebi, u jednom si u pravu – pravda je neizbježna. I ta pravda je naša“,

A Srbija, hajde da se opet zapitamo, šta je sa Srbijom i kako stoji na političkoj mapi glede terorista Vagnerovaca u istoj? Ovako, osim LSV i Nenada Čanka, nema partije koja će javno kazati da je za EU i NATO. O dolasku ruske paravojske u Srbiju niko ni mukajet. Sigurno imaju prečeg posla.

Inače Nenad Čanak kaže, glede Vagnerovaca:

“Paravojna grupa Vagner objavila je na Telegram kanalu da je u Srbiji formiran njihov rezidentni kulturno-informativni centar prijateljstva i saradnje “Orly”. Organizovani su da šire teror u Srbiji i iz Srbije. Rusija je već teroristička država. Neka se spremi Srbija.“

Za “nagradu“  su uslijedila salve prijetnji od “običnog srpskog plebsa“ na društvenim mrežama, koji u orgazmičkom stanju iščekuju da ruski teroristi kao onomad Hitlerovi gaulajteri po Srbiji poču zavoditi red. I odistinski, čini se da je Srbija, kao u Drugom svjetskom ratu pod okupacijom, samo ovaj put od strane ruskih fašista, ali umjesto pokreta otpora imamo par osviještenih pojedinaca i nekoliko organizacija. Sve ostalo je ili digitalni četnik ili staljinista ili srednjičar domobran.

I tako će Srbija postati jedina zemlja u ovom dijelu svijeta, koja je primila zvaničnu terorističku grupu na svoje tlo i ne da ju je primila nego joj je omogućila da zavodi teror na njenoj teritoriji. Jednom riječju vlažni snovi putnofila su se obistinili, Srbija je i zvanično postala ruska gubernija! Ono malo zdravog razuma neka se pripremi ili na iseljenje ili na istrebljenje.

Na žalost i sramotu čitavog civilizovanog svijeta!

8

avatar
1000
7
1
0
 
8
AleksandarMitardraganCrnogorkaEureka
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aleksandar
Gost
Aleksandar

List Danas: “Paravojna grupa Vagner pohvalila se na Telegramu: U Srbiji osnovan centar prijateljstva i saradnje” Bursać: “Srbija je postala jedina zemlja u ovom dijelu svijeta, koja je primila zvaničnu terorističku grupu na svoje tlo i ne da ju je primila nego joj je omogućila da zavodi teror. ” E, u ovome je razlika između odgovornog, realnog novinarstva i senzacionalizma zasnovanog… Više »

Mitar
Gost
Mitar

Strasno! 2022 godina. Crnogorci ,pogotovo podgoricani, toliki nedostatak inteligencije NIKAKO ne mozete opravdat! Toliko!

dragan
Gost
dragan

Postovanje G.Bursac!
Kratko cu,nije kurtoazno, dajte molim vas dodjite u Crnu Goru, sa najblizima.
Ovo je vrlo ozbiljno, a snaci cemo se dok to ludilo pobijedimo i prodje,pa
makar koricu hljeba dijelili.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Gledala sam dokumentarac o njihovim zlocinima iz Afrike. Protivnicima rezima kidali su udove i glave, a torza kacili o drvece, zene grupno silovali. Moguce da ih pozovu i u CG da srede nered. Posrecilo nam se.

Eureka
Gost
Eureka

Za Zapad je Rusija teror org, to je politika.. Za Srbiju je Rusija u dalje ono što je bila za CG vjrkibins i ti je to

Marko
Gost
Marko

Dobrodosli! prije oni nego spijuni sa zapada

gosy
Gost
gosy

Sličan se sličnom raduje, pa vidi đe pripadaš.

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Eto ih i kod nas.Brat će to završiti.

Send this to a friend