Kolumne

Da li će vjernici na litijama, pored lika, nositi i đedovo djelo?

Da li će vjernici na litijama, pored lika, nositi i đedovo djelo?

Piše,

Slavko Mandić, direktor Skala radija

Mnogo toga kod nas nije normalno. Opozicija bi vlast bez izbora a popovi bi državu u kojoj su odavno vlast. Jer da nijesu ne bi im moglo biti da nam uništavaju kulturno istorijske spomenike, prekrajaju istoriju, zagorčavaju život vrijeđajući naše nacionalne osjetljivisti, rasprodaju nam bogatstva trpajući eure u svoje špagove, podižući bogomolje bez planova i nadzora, divlje, vođeni silom mase, po navici.

Kada je država konačno ustala iz višedecenijskog sna i odlučno kazala da je dosta više, da se njeni uzusi  moraju poštovati, krenule su nesvakidašnje šetnje ulicama crnogorskih gradova i molitve  po cio božji dan.

Kolone predvode popovi. Za njima idu oltari, svodovi, pa opet popovi i molitvenice, ikone i freske, fotografije i transparenti i obavezne srbijanske zastave. U njima narod i skoro polovina đece koju popovi zloupotrebljavaju dajući im u ruke opasno oruđe od koga se um truje.

Zbog toga se dešava paljenje zastava i cijepanje naših nacionalnih simbola. A nakon toga će popovi osuditi taj čin koji su sami proizveli. Licemjerno ali i jadno i tužno istovremeno.

Srpska pravoslavna crkva, koja je organizator ovih političkih okupljanja i protestnih šetnji, kojima se navodno brane svetinje, ponosno ističe da su ona mirna i da nema incidentnih situacija koji bi mogli da zabrinu. Od njih za nas, to valjda treba da razumijemo kao dar, popovski blagoslov i želju da nam učine tek toliko da možemo mirnije zaspat. I to nakon višesatnih zatvaranja ulica kojima se kreću, ometajući tako normalno funkcionisanje života u gradovima.

Amfilohije u filmu „Svedok božje ljubavi“

Litije, koje to uistinu nijesu, jer je to vrsta crkvene molitve svecu posvećene a ne protesta protiv bilo kojih zakona, pa i onih vjerskih, predvodi često i šef srpske crkve u Crnoj Gori Amfilohije, poznatiji kao Risto Radović iz Morače.

Kada je TV Crne Gore konačno proradila na ovu temu, odgovorni ljudi i znalci iz te medijske kuće su osjetili obavezu da građanima Crne Gore, onima koji šetaju i onima koji su u domovima, približe lik i djelo Rista Radovića. Ređali su se autentični snimci i izjave od kojih se krv ledila. Film je trajao nešto više od dvadesetak minuta.

Nije bilo autorskih intervencija niti izvlačenja iz konteksta bilo čega.

Filmski zapisi su se ređali onako kako su se dešavali, sa prepoznatljivim akterima i događajima.

Glavna uloga je prirodno pripadala Amfilohiju a sporedne njegovim ratnim drugovima iz devedesetih.

U filmu je sve jasno i sve se vidi iz aviona.

Nije jasno zbog čega ogorčenje na istinu dijela opozicije i SPC?

Pa zašto onda žustre reakcije dijela crnogorske opozicije? Zašto žestoko reagovanje iz Mitropolije crnogorsko primorske?

Ni jedni ni drugi ne osporavaju ni jednu jedinu riječ, ni jedan jedini snimak, ni jednu jedinu fotografiju. Zašto se traži hitna smjena rukovodstva RTCG?

Razumjeli bi ako bi u pitanju bilo plasiranje neistinitih informacija. To bi onda bilo zabrinjavajuće i tražilo bi istinsku reakciju svih aktera društvenog i političkog života Crne Gore. Ali, ako to nije razlog, zašto onda takvi zahtjevi?

Možda je bijes dijela domaće opozicije i SPC uzrokovan činjenicom da je film „Svedok božje ljubavi“svojom istinom osvježio sjećanje domaće javnosti. Ali ono što mnogo više boli je takođe činjenica koja će potvrditi da je film prvo upoznao evropsku i svjetsku javnost sa suštinom reagovanja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, a onda tu istu javnost i dobro zamislio. To je, po svoj prilici ono, što zaista boli sljedbenike Amfilohija i njegove ideologije.

Reagovao i ruski Sputnjik, ekspozitura u Beogradu

Sputnjik je savremena informativna agencija koja emituje vesti, ima svoj internet portal i mobilnu aplikaciju, radio-program i multimedijalne pres-centre, napisano je u impresumu na portalu https://rs-lat.sputniknews.com.

Sedište agencije Sputnjik je u Moskvi, a regionalna predstavništva ima širom sveta: u Vašingtonu, Pekingu, Parizu, Berlinu, Beogradu, Kairu, Londonu, Edinburgu, Montevideu, Rio de Žaneiru itd.

Brend Sputnjik je lansiran na medijsko tržište 10. novembra 2014. godine, kao deo ruske medijske grupe „Rusija sevodnja“. Redakcije Sputnjika rade na više od 30 jezika, uključujući engleski, španski, francuski, nemački, arapski, kineski, portugalski, srpski, italijanski, poljski, češki, vijetnamski, japanski itd.

Što je beogradski Sputnjik napisao o filmu koji je otkrio sakriveno?

„U godinama koje su usledile, mira nije bilo ni na prostoru bivše Jugoslavije, ni na verskim svetkovinama, ni u crnogorskim crkvama. U Crnoj Gori produbljene su stare podele, vrata crnogorskih hramova otvorena su za ratne zločince, ali ne i za Crnogorce“. Ovim rečima je Javni servis Crne Gore sinoć započeo dokumentarac o mitropolitu Amfilohiju, piše Sputnjik i nastavlja:

Lepa uvertira za sramnu satanizaciju vladike, a sve pod ironičnim nazivom filma „Svedok božje ljubavi“. Usledili su snimci iz ranih devedesetih sa skupova iz Crne Gore, na kojima je govorio i Željko Ražnatović Arkan, pa oni sa Cetinja, kada Crnogorci (Montenegrini) prekidaju skup CANU uzvicima „Nije ovo Srbija“ i „Risto, satano“.

Sve u želji da se pokaže kako je velikosrpski hegemonizam još tada okupirao jadnu i nejaku Crnu Goru, i kako su ti kadrovi odličan dokaz težnje i borbe crnogorskog naroda protiv Srba i Srbije, maltene od pamtiveka. A za to nije kriv niko drugi do — Amfilohije.

Tako piše Sputnjik i ne kaže ništa što nije u filmu i što nije istina. Tačno je da su uslijedili snimci iz ranih devedesetih na kojima je govorio Arkan, tačno je da su Crnogorci (koje autor želi da uvrijedi nazivajući ih Montenegrini) uzvikivali „nije ovo Srbija“ i „Risto, satano“. Pa u čemu je problem? Valjda Sputnjik  stručnjaci znaju da je ovo Crna Gora, međunarodno priznata država a ne Srbija, kako bi oni željeli a da je slogan „Risto, satano“ vrijednosni sud.

Sputnjikov orkestrirani napad na crnogorski nacionalni javni servis je očekivan. Ovaj, navodno medij, ni riječju jednom jedinom ne komentariše užase koje izgovara Amfilohije. Njemu je objavljivanje istine kojom se vidi ko je i kakav njihov idol, šizofrenija i govor mržnje.

Potpuno je tačno, što se u dokumentarnom filmu najbolje vidi, da skoro trideset godina sa mitropolitskog trona, umjesto blagih riječi, odliježu Amfilohijeve kletve i klevete. Pa navedite gospodo sputnjikovci, što ovđe nije istina? Ne možete ni slovu da zamjerite pa onda krećete uvredama.

Ne shvata ta grupa da iza takvih odluka, stavova, uređivačke politike ne stoje više ni oni koji platu zarađuju kod njih. Naprotiv, stide ih se. Crvene pred ogledalom jer nisu trgovci hramovima i dušama svog naroda. Jer vole svoju zemlju i svoj narod, jer žele da i sutra izađu na ulicu uzdignutog čela. Ne žele da stanu iza sramnih govora mržnje. Ograđuju se od laži. Znaju šta je zadatak, ali znaju i šta je čast.

Đedo – naš mitropolit, naša snaga: transparent sa fotografijom mitropolita Amfilohija na molebanu u Podgorici

Da li će i dalje politički vjernici šetati sa Amfilohijem, omiljenim đedom, kako ga zovu, koji je udomljavao ratne zločince i proklinjao Crnogorce? Da li će nastaviti da nose njegovu sliku i ono što je mnogo važno, da li će nositi, pored lika, i njegovo djelo?

119

avatar
1000
59
60
0
 
91
HR8Цар🇷🇺РомановgagiKontrašGile
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
HR8
Gost
HR8

Lord of the rings iz Srbijatrije.

gagi
Gost
gagi

Prava dva druga Cetalj i Risto,ma je bolji ovi donji,a nije mu teško ni biti od gornjeg.

free samples
Gost
free samples

ja mislim da je autor filma zaboravio jednog mitropolitovog ratnog druga iz devedesetih…..

Darko
Gost
Darko

Đedo te za sve vas genije, vi ste obične prdnjave a on je svetac.

Ragnar
Gost
Ragnar

Blago tebi u pamet ako ti stvarno mislis da je bilo koji pop svetac

Gile
Gost
Gile

Darko,ako si mlađi čovjek,otvori malo oči i viđi dalje od nosa!zbog tebe ovo kazem.za tvoje bolje!

Kremen
Gost
Kremen

Možeš misliti koliko je nisko pala RTCG kad su dočekali da ih ti braniš !!!

samo pitam...
Gost
samo pitam...

Ko je ovđe đedo?

Роберто
Gost
Роберто

Ђедо је изнад, а ти си испод.

Ragnar
Gost
Ragnar

Reci mi, brate iz italije, sto je to djedo, za djeda znam ali kad se kaze djedo ne znam!

Bar
Gost
Bar

Srbi ne znaju a ne daju se naucit rece Koca Popovic

Iva
Gost
Iva

Postovani g. Mandicu, objasnite prvo ovim stotinama hiljada gradjana, koji dostojanstveno brane svetinje, u cije ime i u koje svrhe je lansiran brend Skala radio, preko kojeg, hulite na one koji misle drugacije od vas. Jeste li vi zapravo svjedok Bozje ljubavi, ali vas jos nijesmo prepoznali?

Vladimir
Gost
Vladimir

Spoznacete istinu, ona ce vas osloboditi, te opsjene o podrsci SPCu i opoziciji.
Nesrecan je svaki mladi zivot koga u bolje sjutra vodi cetnicka ideologija i vjerski nacionalizam. Sa time cete Crnu Goru da mijenjate?!? Sa SPCom na čelu ?!

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Dostojanstveno ruse,pale!farbaju napadaju,bas za primjer civilizaciji!doduse vise puta kroz istoriju ste ispoljili vas dostojanstveno nacin tako da je I svjeckoj javnosti poznat,samo kad vam se i ime pomene,sinonim za haos

Kontraš
Gost
Kontraš

Draga Iva, samo ću citirati tvoje riječi “…hulite na one koji misle drugacije od vas”. Pa zar nije upravo to, ono što “krasi” vaše predvodnike, a što ne reći, i veliku većinu vas koji ih slijedite? Upravo VI ne dozvoljavate da neko misli drugačije, nego mora misliti kao vi, jer bože moj, samo ste vi u pravu. I drugo, kažeš… Više »

DR PERUN
Gost
DR PERUN

Kako ga Đedo razigrava- ko Milos Obilic nekad.

Crnogorsko oro
Gost
Crnogorsko oro

mislis, Perune, na Milosa Kobilica…Raga na ragu!

Piksi
Gost
Piksi

Molim Srbe da pricaju Crnogorski slabo vas razumijemo!!!!

mujo džeger
Gost
mujo džeger

a đe vam je slobo vaš braco koji vam je sa dedinja pisao tekstove za večernji dnevnik i pravio jelovnik svojim vjernim đacima današnjim vođama

Serdar
Gost
Serdar

Slavk Mandić vrlo pristrasan novinar .

uzicanin
Gost
uzicanin

Tekst u rangu Informer i Pinka

Nalpe
Gost
Nalpe

aj polako..znate đe je srbija, ne vrtali se

BROJAC
Gost
BROJAC

Sada brani Mila
Juce branio Sloba
Mozda krene Vucica brzo da brani
Kako ko stize on prema vjetru se okrece

Brat nas
Gost
Brat nas

JEL OVO KOLEGINICA NAPISALA PA ON PREPISAO
🤣🤣🤣🤣

KRiv
Gost
KRiv

KOJI JE OVO PARTIJSKI POLTRON

Nalpe
Gost
Nalpe

aooo..smarate vise..velika srbija i vase ideje..cao zdravo..

vukomita
Gost
vukomita

GOSPODINE MANDICU TEKST JE ODLICAN,ARGUMENTOVAN,PISMEN,ULJUDAN I POUCAN.POSTOVANJE VELIKO I PREMA VAMA I SKALA RADIJU,POZDRAV SVIH NAS CRNOGORACA IZ DIJASPORE CIJI STE NAS OMILJENI LIK…DA JE VJECNA

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Znači ni danas nećete da mi objavite komentare. Sad ću se stvarno naljutiti!

ElPatron
Gost
ElPatron

Sto meni ne objave 90 % no namjerno ih ja cajpr 🤣😂🤣🤣😂

mrkela
Gost
mrkela

Koga on jaše da nije litijaše .

ElPatron
Gost
ElPatron

Pojao je tebe Lomi no ti imas samar pa ne osjecas masku jedan 🤣

Mrki
Gost
Mrki

dobra je ono emisija bila samo zaboravise da puste onaj snimak kad Milo ljubi ruku Amfilohiju i time pokazuje da su bili na istim talasnim duzinama…

Sako
Gost
Sako

Pise Slavko Mandic…dovoljno

mrkela
Gost
mrkela

75 % pravoslavnog naroda je za Mila , oni ne šetaju ali će to pokazati na izborima . Izbori će pokazati čije su crnogorske svetinje .

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Zivio nas sveti vladika Amfilohije i nas crnogorski heroj arkan!

Srbin MNE
Gost
Srbin MNE

I da je vječno nezavisno Kosovo, brate srbine!

Nalpe
Gost
Nalpe

Kosovo vječno, ali kao nezavisna država. A kako je krenulo još će vam se odvajati djelova. Ostaćete na 3 grada velika Srbijo hahaha

Spsektastop
Gost
Spsektastop

Prevedi na Crnogorski ne razumijem te.

Cetinje
Gost
Cetinje

Dijelili Djedo rezervne patike ako se krene za Kosovo?

Stefan
Gost
Stefan

Sputnjik je ruska novinska agencija koja se bavi propagandom i laznim vjestima. U mnogim zemljama je zabranjen, twiter i facebok ih cenzuriše …. Direktno je finansiran od ruske FBA. Način rada plasiranje laznih informacija, izazivanje pometnje, diskriminacija “ruskih neprijatelja” … Izgledaju kao i svaka novinska agencija a na njih se pozivaju uglavnom ruski “prijatelji” i srodne novine.

Otpor zlu
Gost
Otpor zlu

Citate li vi ovo sto pisete? Ukljucujete li mozak?
Ovo je bruka i sramota. Sve prolazi i Milo ce. Hocete li se ponositi sto hulite na Boga?

Роберто
Gost
Роберто

Ген. Дукљанине. Љепши си него у природи. 🙂

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Нервирао бих се због ваших текстова али се заправо само смијем јер знам добро да се од вашег србовања неће моћи опстати сад за који дан кад се плоча окрене .

Sasa V
Gost
Sasa V

U snu se ne snio da izvine zekan….

Krsto_Zrnov
Gost
Krsto_Zrnov

Svako ko ide za ovim konjem gore sa slike je ratni zlocinac!

aleksandar b.
Gost
aleksandar b.

Fantastičan text ‘čestitamo na tako tačnom i oreciznom textu istinitom i dokumenyivanom po svim osnovama ‘bravo najbolji novinare CG ‘ živjtla ‘Skala Radio’

Home
Gost
Home

Djedo uz tebe je vecina

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Samo vi šetajte za ovim đavolom,viđeste li ga na tv,pravi inkvizitor!

Путник
Gost
Путник

Управо се враћам из будућности. Влада је поништила закон и извинила се грађанима “због своје непромишљености”.

Traktorce
Gost
Traktorce

Putuj putnice putuj….

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Oće oće,samo se ti nadaj,nada zadnja umire….

Ilija
Gost
Ilija

To je bio samo jedan od paralelnih univerzuma koji su pokazali da bi buducnost CG bila losa i kao takav je taj univerzum pogresan.
Vrati u ovaj realni i shvati da si ti i svi ljudi koji idu na litije (mimo Srbijanaca koji su tu da ruse vlast) naivni i da branite imovinu ljudi koji ocerupase milione preko “svetinja”.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Koja je ovo rasa konja

GNK
Gost
GNK

ђедо,на многаја љета,а ови безбожници нека те нападају да те само јачају у вјери православној

Ragnar
Gost
Ragnar

Sto znaci to mnogaja?

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Pronadji uljeza……rijesenje konj

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Gospodari prstenova….gandalfe ti li si?

Risto
Gost
Risto

Pomešao si nešto. Ja sam Saruman i okupljam snage Mordora.

Delboj
Gost
Delboj

Nije Gandalf no Saruman. Gandalf je na pravu stranu. Ovaj sije zlo.

Sinjo
Gost
Sinjo

Đe si Leopolde stari Srbine!

Svjedok
Gost
Svjedok

O najniža skalo, konvertita,…

Risto Maniti
Gost
Risto Maniti

Zašto kada kažem konj pomislim na litije?

ProMontenegro
Gost
ProMontenegro

Ne vrijedjaj plemenitu zivotinju.

Risto Maniti
Gost
Risto Maniti

[email protected] Nijesam ni mislio na životinju.

aleksandar b.
Gost
aleksandar b.

Top men 😁👍

Crni panter
Gost
Crni panter

Ja i boro nocni vuk za mezu i dobru šljivu i vjeru dajemo, tako da sam ponekad bas ravnodusan na ove tekstove.
Generalno ne valja se şetat prazna stomaka… jos kad je sve gratis , iśśaaa

Moračanin
Gost
Moračanin

Mi šetamo slobodno,… a smiješ li ti, prodana dušo,…

Piksi
Gost
Piksi

Cuti zaplakali ste kad policija rece da vas nece objezbjedjivat

Ragnar
Gost
Ragnar

Kome prodani, prodali ste se vi srbiji!

460
Gost
460

Samo oštrije, Slavko.

Ljekar
Gost
Ljekar

Slavko, odmori mozak, zdravlje cuvaj. Idi nedje na odmor mjesec dana. Sta ce tebi sve ovo?

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Četvrti jahač apokalipse na sivom konju, Risto Ćirov iz Morače a za njime Srbadija skače.

aleksandar b.
Gost
aleksandar b.

Hahaha 👍

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Због чега таква мржња према Владики и свему Црногорском ,јели због тога што се Црна Гора вратила себи ?

Piksi
Gost
Piksi

Kome jadan?

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Има ли бар један Ристов симпатизер да је писмен?

Domi
Gost
Domi

Sad ispadose da su ovi na vlasti posteni ..a jade nas 30g dje stignu

Harris
Gost
Harris

A zamisli tek ovijeh 100godina od 1918.!!!

Jovan
Gost
Jovan

Koliko samo jada u ovoj kolumni. Ovaj put Vam nisu Mandic, Knezevic i slicni “Srbi” nista organizovali, ovo nije politicki. Sve do sada se nekako izdrzavalo, ovo ne!

TonyZ
Gost
TonyZ

Odgovor na zadnje pitanje: Hoce, nosice njegovu sliku i djelo, ponosice se time jer ti setaci su u sustini velikosrpski biraci. Pojedini su bili prikriveni pod plastom gradjanske i moderne Crne Gore, a duboko u sebi su krili da su cetnici… Iznenadili su me pojedini setaci, pale su im maske. Zamislite komentar “gradjanskog” Becica na ovo 🙂

Cuda velikog
Gost
Cuda velikog

Tacno tako, i mene su mnogi ” setaci” iznenadili, nego lijepo je to sto je ovih dana pale maske…..Procice sve ovo ako Bog da, pa cemo vidjeti ko koga nece moci da pogleda u oci

Strucnjak
Gost
Strucnjak

Bog ti pomogao Slavko,ti si brat nas,nedaj da preovlada mrznja u tvom srcu,hriscanski je i ako ti nesto smeta da oprostis!Vole te tvoja braca pravoslavna i mole se za tebe!

SamoJA
Gost
SamoJA

Dokle ce ljudi da mlatunjaju po komentsrim i pominju litije ….prekinite da sramotite pravoslavlje ovo nisu litije nego protesti

LSCG
Gost
LSCG

To je sredji vinek,zamlaciva je naroda..radi nesto,stvarah porodicu,uljepsaj sebi zivit..ostavi se gluposti

Ilino
Gost
Ilino

Iq ovog ispod je mnogo veca 😂😂😂

aleksandar b.
Gost
aleksandar b.

Hahaha coment godine 🤣👍

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Uuu komad

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Dobra ova slika. Jahač Apokalipse.. :-)))

Роберто
Gost
Роберто

Генералисимусе! Коначно ти се остварила жеља да имаш фотографију са Митрополитом. 🙂

KolenicaMolaben
Gost
KolenicaMolaben

Ne propuštam litije!
Naroda je sve više na litijama!
Bog pobjeđuje!

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Svi na koljenice

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Slavko svaka čast na tekstu
Puna podrška

Markoza
Gost
Markoza

Nista na tv cg sto je prikazano nije ono sto se nije desilo. To dobro znaju Cetinjani. Mnogo toga se izdesavalo i pikusavalo. Proslo je sto je proslo. Ali da se jasno kaze sto i kako (kako su uradili na Cetinje) ne bi se sve ovo desavalo. Zivi radi ali ne diraj i ne vrijedjaj. Kraj tacka. Niko na Cetinje… Više »

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Kako da udaramo na nase,hocemo samo okupatore i provokatore sa stranim obiljezjima napolje iz njih

Roro
Gost
Roro

Naš đedo jedini,sa njim do oslobođenja Crne Gore!Ne damo svetinje.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Brzo ces ti kod tvoga deda u Nevesinje

Ragnar
Gost
Ragnar

Od kad se u Crnoj Gori kaze Đedo, valjda Đede

🔴🔵⚪
Gost
🔴🔵⚪

Ovo piše onaj Mandić, bivši Srbin s početka devedesetih ?

TonyZ
Gost
TonyZ

Je li slagao nesto? Jesu li izjave montirane? Sa cime ces sendvic?

dejo
Gost
dejo

kao u vicu kad ga pitaju sta je on a on odgovara pa djed mi je bio srbin otac mi je bio srbin i ja sam bio srbin e to je tipcna dnevna doza jednog milogorca

Nekulturan
Gost
Nekulturan

Valjala bi i jedna retrospektiva o vrhovnom,čisto da vidimo ko su nam glavni ljudi po CG

Cogito
Gost
Cogito

Da! Svuda i uvijek! Jer se čovjek trudi da spasi svoju dušu i dušu svoje pastve! Jer je čovjek pravi i istinski SVJDOK BOŽIJE LJUBAVI. Ako to pore očiju ne vidite to je vaš problem. A ove pokušaje montaža i bruku od dokumentarnog filma možete da bacite. Na mnogaja i blagaja ljeta, Vladiko Sveti!

Ergo sum
Gost
Ergo sum

Postovani Cogito, zelim i ja tebi mnoga ljeta i zime i proljeca i jeseni. Nije lako vidjeti vuka u jagnjecoj kozi, pogotovu ovcama.

Cogito
Gost
Cogito

Tačno. Ali je zato veoma lako prepoznati svetog čovjeka. I prpoznali smo ga. A nadam se da cete i vi vuka.

LSCG
Gost
LSCG

Je li taj sveti ovaj donji?

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Vidjeli da nije slucajno prokrilatio

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Hahahaha

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Koja montaža o čemu ti to
Sve istinito objavljeno to vi je duhovni vođa pa se zapitajte koga slijedite.

Cogito
Gost
Cogito

Zašto se ona prekida u pola rečenice. Pravi jedna od dvije različite iz dva govora i tako dalje. A znamo svi dobro šta je poluistina i koliko je opasna. Neka se prilaže sve. Pa ćemo da vidimo. Nema čovjeka da živi a da ne griješi. Jedino je Bog bez grijeha. A mitropolitove vrline i dobra djela u velikoj mjeri prevazilaze… Više »

Cogito
Gost
Cogito

O prekidanju na pola rečenice. Izblačenju iz konteksta i prevljenju jedne rečenice od djelova dvije iz dva različita govora. Npr. Prikažite sve pa da može valjam zaključak da se donese. Nema čovjeka da živi a da ne griješi. Samo je Bog bez grijeha. Mitropolitova ljubav i dobra djela u velikoj mjeri prevazilaze njegove mane.

Ergo sum
Gost
Ergo sum

Postovani Cogito, zelim i ja tebi mnoga ljeta i zime i proljeca i jeseni. Nije lako vidjeti vuka u jagnjecoj kozi, pogotovu ne ovcama.

Cogito
Gost
Cogito

Tačno. Ali je zato veoma lako prepoznati svetog čovjeka. I prpoznali smo ga. A nadam se da ce i ovce vuka.

Marko
Gost
Marko

Klasicni klerodasizam.. spasava duse ratnih zlocinaca.. bravo ti ga za nadahnuti komentar… vidia li ti ikakvu razliku izmedju crnog i bijelog, a kamoli ismedju nijansi..

Cogito
Gost
Cogito

Sad trenutno nema nijansi. Imamo Bijelo i crno. Boga na jednoj i nepomenika na drugoj strani. A sami biramo kom ćemo se privoliti carstvu.

Pedja *
Gost
Pedja *

Molim za prevod .

Dobar dan
Gost
Dobar dan

Ovoga duhovnjaka na konju upravo ovako treba .
Mandiću,svaka ti se sreća veselila.
Pitaj ove sto ti srpstvo prozivaju mogu li do Dubrovnika kao sto si ti u prvoj delegaciji iz Kotora.
Lako provjerljivo.

TonyZ
Gost
TonyZ

Cogito, blaga je zima, ima jos otave..

Bura
Gost
Bura

Od ovoga čudovišta se normalni plaše.
Užas svakih pet do desez godina sa njim i njegovim četnicima.
Mržnju otvoreno sije a mantiju nosi.
Jao da sam dva dana vlast.Okadio bi mi malo ZIKS.

Send this to a friend