Kolumne

Ne vjeruj Vučiću ni kad respiratore poklanja

Aleksandar Vučić

Piše
Andrej Nikolaidis

Vrijeme je izolacije, a ljudi i dalje imaju potrebu da komuniciraju. Zato, razumio sam, cvjeta fejsbukčenje. Kažem: razumio sam, jer u toj disciplini ne učestvujem – radije bih živio u Kongu nego na fejsbuku. Ali, imam vajber. Jer, ono malo Grka u meni nije moglo odoljeti ponudi da besplatno telefonira. Što kaže narodna: “Što je džabe, i Bogu je drago…”

Elem… Stiže mi vajberom fotografija. Tito u plavom, radničkom odijelu, nešto radi na, čini mi se, strugu. Uz sliku ide i tekst: “Druže Tito, šta to radiš?” “Respiratore, m… vam Božju nesposobnu!” Što bi rekao Emir Imamović: “1989. smo razvijali nadzvučni avion. 2020. uvozimo gumene rukavice. Mi ne znamo ni čačkalicu napraviti.” Ali se trudimo: Ovdašnje vlade poduzimaju očajničke mjere ne bi li, nekako, za šivenje pamučnih maski osposobile nešto što je ostalo od negdašnjih tvorničkih pogona. Ali, hajde, nađi ti mašinu za šivenje…

Nismo jedini. Ispostavilo se da maski fali u čitavoj Evropi i Americi. Šta ćete, sve tekstilne pogone premjestilo u Aziju, da im tamo za dva dolara mjesečno šiju šestogodišnja djeca, pa sad, kad se zakuhalo, nema na čitavom Zapadu niti jedne tvornice koja bi mogla opšiti komad platna. Prave vještačku inteligenciju, robote i letjelice za Mars, ali nisu u stanju zakrpiti gaće.

A nije valjala socijalistička privreda?

Pa Njemačka, pored sve svoje moćne privrede, maske uvozi. Za nabavku maski zadužena je njemačka vojska. Koja ih, šest miliona komada, uspije izgubiti na nekom aerodromu u Africi. Da je Tito ratovao protiv takve njemačke vojske, pobijedio bi ih do kraja juna četresprve – djeca bi regularno krenula u školu 1. septembra. Sad, kad fali maski, odjednom više nije smiješna socijalistička planska privreda, a? Sad, kad valja deverati sa ovim virusom, odjednom više nije smiješna civilna zaštita?

Nego, da se vratimo na respiratore. Donald Trump je naredio da se fabrike automobila pretvore u pogone za proizvodnju havamata. Ostali se tuku za njih i moljakaju Kineze da im ih pošalju. Prava diplomatska tragikomedija, u čijem središtu su bili respiratori, desila se između Crne Gore i Srbije. Dozvolite da vas, štono kažu, uvedem u priču…

Aleksandar Vučić je ostvario dječiji san. Legenda kaže da je još za sedmi rođendan rekao da neće biciklo i, umjesto toga, poželio “jafa keks” i da proglasi vanredno stanje. Vučić sada vlada slobodan od Skupštine i Ustava, bori se protiv korone, čak je naredio i ofanzivu na virus (“Noćas virus mora pasti!”), ali veći dio onoga što je prošlo od 2020. godine proveo je u pokušajima da sruši vlast u Crnoj Gori. Ne bi li u tome uspio, naredio je – od ratova devedesetih neviđenu – medijsku paljbu po zvaničnoj Podgorici. U sklopu akcije “Srpski Lovćen 2020”, mediji pod njegovom direktnom kontrolom ispalili su nekih pedesetak hiljada eksplozivnih “medijskih sadržaja” po Crnoj Gori.

Kratak i jasan odgovor: Mrš!

To ostavlja posljedice. Poslije takve zaglušujuće paljbe, čak i Vučićeve patetične izjave – zapravo: naročito one – o bratskim narodima i dobrim namjerama zvuče kao prijetnja. Kupi Crna Gora od skandinavske firme, koja ima predstavništva u Zagrebu i Beogradu, pet respiratora. Dva, kupljena u Hrvatskoj, stignu u Podgoricu. Tri, kupljena u Beogradu, ne stignu. Vučić ih zadrži, pa ih on kupi. Crnogorska strana to objavi.

Vučić se na konferenciji za novinare požali kako to nije tačno. Evo, kaže, spreman sam dva respiratora pokloniti Crnoj Gori. Onda Crna Gora Vučiću poruči kako ne želi da joj on pokloni dva od tri respiratora koja joj je ukrao. Crnogorska strana izda opširno saopštenje, čija poenta staje u samo jednu riječ: mrš!

Onda Vučić kaže: Evo, sad vam poklanjam pet respiratora, a njegov ambasador u Podgorici, ne štedeći riječi hvale o veličanstvenom činu “Vođe”, u saopštenju kojim bi bio zadovoljan i Kim Jong-un, pozove da respiratori budu začetak nove bratske ljubavi između dvije zemlje. Da misli ozbiljno, Vučić je dokazao naslovnom stranom svog tabloida Alo, kojom je dominirala lažna vijest da je brat Mila Đukanovića na samrti.

Tako se to radi – kad nekoga želiš uvjeriti u svoje dobre namjere, udariš mu na familiju. Evo još jednog odabranog naslova “bratske ljubavi” iz srpskih tabloida: “Crna Gora se izgubila u paklu smrtonosnog virusa korona! Tim doktora mora javno da kaže na šta ih tera diktator Milo”. I, napokon, Vučićeva topla poruka Đukanoviću: “Srbija Milu treba poslati mišomor, a ne brašno…” Crna Gora je, na ljubaznu Vučićevu ponudu, odgovorila: Hvala, nećemo, Srbiji su respiratori potrebniji. Što se, opet, može reći i nešto kraće: mrš!

Biti čovjek znači – cjenkati se

Vučićev “poklon”, dakako, nije bio poklon. Njegova je namjera bila da, sa jedne strane, ponizi onoga kome poklanja (a koga je, neposredno prije toga, opljačkao) te da, sa druge strane, demonstrira “veličinu” onoga koji poklanja – dakle sebe. “Poklon“ je bio garniran laži o 40 tona hrane koje je on “poslao” u Crnu Goru. Ništa nije “poslao” – Crna Gora je sve kupila i platila.

U Kopolinoj Apokalipsi danas pukovnik Kurc, tokom epskog monologa na kraju filma, govori o trenutu kada je shvatio da će američka vojska izgubiti rat. On i drugi vojnici ušli su u vijetnamsko selo i vakcinisali tamošnju djecu. Kada su se sutradan vratili u selo, zatekli su gomilu bačenih dječijih ruku: seljani su odsjekli svaku ruku u koju je ubrizgana američka vakcina.

Razumijem taj koncept, no ja bih drugačije. Možda je to zato što meni svijet, prije nego na poprište bitke između dobra i zla, liči na golemu pijacu. A na pijaci, kao što je poznato, nema boljih od nas Grka i komšija Turaka.

Život se ne sastoji od pobjeda i poraza, nego od kompromisa i zaborava, tvrdila je Margerit Jursenar. Biti čovjek, živjeti, znači – cjenkati se. Oni doista nepokolebljivi, oni koji na kompromise ne pristaju, ovim svijetom ne upravljaju, nego sa njega rano odlaze – najkasnije onda kada je to učinio i Isus.

Evo ti zauzvrat par tona knjiga…

Budući da Vučić ono što ti navodno daje ne daje zbog tebe, nego zbog sebe, ti, zapravo, od njega ne dobijaš poklon, nego od njega kupuješ. On ti respiratore, zapravo, prodaje. Njegovu cijenu objavila je njegova ambasada u Podgorici: da prihvatiš da učestvuješ u igrokazu o njegovoj “veličini”. Budući da je tako, kada Vučić ponudi dva respiratora, to, naravno, valja odbiti. Svaki grčki i turski trgovac zna da samo budala prihvata prvu cijenu.

Vučić potom nudi više: pet respiratora. Sad je momenat da procijeniš koliko je on spreman dati. I ja bih odbio pet respiratora, jer sam siguran da je on za iluziju o svojoj veličini spreman platiti više – tim prije što se ne gađa svojim, nego narodnim parama. Ali, ako ponudi deset respiratora – to bih uzeo.

Ako će ti respiratori ne spasiti nečiji život, nego omogućiti da samo jedan građanin Crne Gore pet minuta lakše diše – pustio bih Vučića da misli da je pobijedio u poremećenoj igri koju je nametnuo. A onda bih mu, u ime novog početka u odnosima dvije države – a bolji donosi znače bolje razumijevanje – poslao par tona knjiga za biblioteke u Srbiji, za vrijeme kada se i ovaj virus bude zvao juče.

Recimo, par tona Istorije Crnogorske pravoslavne crkve.

Al Jazeera

151

avatar
1000
70
81
0
 
116
RašoRašoDejanfreeMNEMisy
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dejan
Gost
Dejan

Ni Vučiću, a bogami ni ovim našim više malo ko vjeruje!

freeMNE
Gost
freeMNE

Bravo Andrej,kao i svaki put!

ruki
Gost
ruki

Fantastičan tekst!!!

expert123
Gost
expert123

Ovo bi u praksi izgledalo otprilike ovako. Neko oduzme tvoju stvar i onda ti tu istu stvar nudi kao poklon. Ovakvo ponasanje je veoma licemjerno.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Nas bosanski grk je vise protiv Vucica nego opozicija u Srbiji

SrbisuSibirci
Gost
SrbisuSibirci

On je protiv hoštaplera koji pokušava da mitira Trampa da nekog ucjenjuje pa posle na račun toga se pravi dobar.Možda Vučko može vas folirat ali kod nas teško A Nikolaidis je sve reko što je istina i dokazano

petar
Gost
petar

Živio Andrej svaka na mjesto. Bravo.

slanik
Gost
slanik

bravo svaka čast Andro, sve istina živa

Mara
Gost
Mara

Crnogorska pravoslavna crkva. Smiješno.

NEka to
Gost
NEka to

NAma nije smiješno a koliko se ljutite na Cg nije ni vama ništa smiješno

Misy
Gost
Misy

@maro
Žalosno je ignorisanje činjenica zarad politike. A to da li ćeš priznati ili nećeš CPC ne mijenja činjenica njenog postojanja.

Bokelj
Gost
Bokelj

Ni milu

Perica
Gost
Perica

Vu cu cu hehehehe koji glumac i folirant,da covjek ne povjeruje ocima i usima svojim

slavica
Gost
slavica

Svaka cast Andrej!!!

Vito
Gost
Vito

А за брашно верујете? Болесно…

NEka to
Gost
NEka to

Vito cornuto pročitaj bolej šta ko vjeruje .

Misy
Gost
Misy

Vito… Ajde polako slovo po slovo sam sa sobom razluči..a kad pominjes brašno koje je CG svaki put PLATILA znači nije dobila…reci kako Srbija pomaže Kosovo, srce svoje?

Biti ili ne bit
Gost
Biti ili ne bit

A vučić Milov vojnik. Ista je to bratija. Dace bog da se Crnogorski i Srpski narod oslobode NATO izdajnika i poslusnika, engleskih agenata i izdajnika Hristovih.

PeRo
Gost
PeRo

Aooooooo! A bolje ne biti…

Mare
Gost
Mare

Blago Hristu s njegovim vojnicima – Arkan, Milosevic, Seselj, Mladic, Karadzic.

Prdnjava
Gost
Prdnjava

hahahhahahahahahahaha

robert
Gost
robert

mile martić, dragan, legija, milan babić…

Rašo
Gost
Rašo

A to su ti moja Mare sve fukara do fukare

NEka to
Gost
NEka to

Hahaha vidim počeli ste latinicu da koristite,to jest prilagodjavate se polako

Bravo!
Gost
Bravo!

Auh, neka si ga! Plaćam piće!

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Bravo za tekst!!!!

montenegro
Gost
montenegro

VUCICU ,NEKO VJERUJEEEEEEEEEEE????XAXAXAXAXA

200 biliona DB
Gost
200 biliona DB

Ima li koja podgoricanka?

200 biliona DB
Gost
200 biliona DB

Mene je ona laktasica sa labudom u bnwea sumnjiva. …….

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Kad Crnogorci zauzese Skadar jedan Bulatovic rece,,Da nam Srbi ne uzese ona tri topa cijeli svijet bi oslobodili”

xxy
Gost
xxy

Da nije bilo srpske artiljerije i srpskih artiljerijskih oficira ne bi ni osvojili Skadar.

Rašo
Gost
Rašo

Cista laž kao i sve srbsko. Srbi su se povukli i metka nijesu ispalili. Na Skadar srbskoj vojsci nije poginuo niti jedan vojnik.

200 biliona DB
Gost
200 biliona DB

100 ljesnjana u boj pođe 101 kući dođe 😆

Ponosni_SRBin
Gost
Ponosni_SRBin

Pa ciji je Lovcen nego srbski. Ko je na Lovcenu nego jedan od najvecih Srba. No ko si ti autore….

PeRo
Gost
PeRo

Aoooooo! Srbine….

200 biliona DB
Gost
200 biliona DB

Irena drugarice đe mi se udade. …….

200 biliona DB
Gost
200 biliona DB

Irena đe mi se udade. …..😆

Vidoje
Gost
Vidoje

Vjeruje li mu Milo?

Aha
Gost
Aha

Bas dobar tekst. Svaka čast.

Titobodg267hgzd
Gost
Titobodg267hgzd

Jedino pozitivno od ove srbomrznje ovog rezima prema Srbima je, da je sto manje tzv. crnogoraca u Srbiji, jer ih je sramota vidjeti u sta se ona pretvorila. Sa njima cemo vratiti Crnu Goru u sastav Srbije, da se ova sramota nikad vise ne dogodi.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Ti ćeš nekog da vratiš! a i da se vrate brate mili…. o jadu će vas vaše žene zabavit…ovako, mir u kući.

Joo
Gost
Joo

sto je buudali milo to mu se i snilo….nikad vise 1918.-a….e viva Montenegro….🇲🇪🇲🇪🇲🇪

vukomita
Gost
vukomita

BRILJANTAN TEKST…BRILJANTAN

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

A to je inace ministar samostalno odlucio i prelomio.

Dusan
Gost
Dusan

Da postavim opet potanje. Zasto u srbiji kad pricaju o broji zarazeni i broju preminulih ne racunaju i ove sa Kosova? Zasto ne posalju respiratore i dio opreme na Kosovo ako to smatraju svojom teritorijom?

Haris
Gost
Haris

To je samo u srpskim glavama zamišljeni teritojij, ali stvarnost je daleko od toga. Ali bez obzira treba srbija da pomogne.

eu kolonija
Gost
eu kolonija

ramuš, dobro pitanje. vjerovatno radi taksi

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Srbija i Crna Gora su stare drzave, i njihove politicare ne treba poistovjecivati sa drzavom, sto znaci da ni aktuelni predsjednik Srbije nije Srbija kao sto ni aktuelni presjednik Crne Gore nije Crna Gora ! Ako ne sto drugo a ono makar zbog biologije, svako zna da je vijek ovoj dvojici ogranicen, nije dokazano da su metuzalemi ! Srecom, za… Više »

eu kolonija
Gost
eu kolonija

američka privredna komora u srbiji zastupa firme koje upošljavaju preko 200 hiljada radnika. oko 250 rudarskih kompanija iz amerike, britanije, kanade, australije itd. bave se samo istraživanjima rudnih ležišta u srbiji.

Joo
Gost
Joo

hahahahahahahahahahahahahaha…..ko te to slagao……

Panto Pg
Gost
Panto Pg

Sram vas bilo jedan raspirator spasava 5 zivota čovjek jenhtio da nam pokloni 5 to je 25 zivota spasenih vi ste zbog mrznje prema Srbiji i srpskom predsjedniku to odbili zašto oitam vas zasto ?

SANTA MARIJA
Gost
SANTA MARIJA

On htio da nam pokloni nase respiratore, koje smo kupili od trece zemlje. Da bi ostvario politicke piene kad mu je zemlja u haosu. Nazalost. I to zbog zakasnjele reakacije tog istog AV.

Deki
Gost
Deki

Odkud to da Crna gora kupuje respiratore preko teritorije Srbije ?

Gojko
Gost
Gojko

Ako je 5 resipratora 25 zivota, onda je 3 resipratora 15 zivota koja je Vucic prvo zabranio prema CG da idu.
Zasto to ne gledas sa te strane? Je li to brat nas?

Haris
Gost
Haris

Otimajući respiratore vučić je ugasio 100 života, a kad je otkriven u sramnoj raboti bi da naše respiratore pokloni nama i tako da u srbiji opet ugasi 200 života, obrni okreni srbi na gubitku kao i uvijek.

Nika
Gost
Nika

Nije to ĉovjek,,to je vuĉić

Вања
Gost
Вања

Ваше одбијање респиратира због мржње према србима може донети смрт некоме у Црној Гори. То се зове нехуманост. Ја зовем- лудост.

dobronamjerni
Gost
dobronamjerni

Za to Panto što će ih Crna Gora kupiti toliko koliko joj bude potrebno kao što je trebalo da kupi i ona tri koje je Srbija spriječila i zadržala ih za sebe, ili ih dobiti od onih koki ih ponude iskreno i dobronamjerno. To što je Vučić navodno ponudio nudio je da bi se pokazao velikim i moćnim i da… Više »

montenegro
Gost
montenegro

….HVALA NE’TREBA!!!!

PODGORIČANKA
Gost
PODGORIČANKA

Panto nešto ti je promaja kroz glavu jer ako si pročita tekst do kraja drukše bi priča ali promaja je čudo sve vjetri pa i tvoj mozak stavi kapicu na glavu dako što ostane u njoj

Srecko
Gost
Srecko

Vucic je najveci seseljevac ili najveci lazov u prijevodu.

N. N.
Gost
N. N.

Firma koja je bila posrednik u trgovini objavila je saopstenje sta se izdesavalo sa respiratorima, mada ga necete lako naci jer ne odgovara pojedincima da cuju istinu, ipak vise vole da se pise da su zaplenjeni na granici… Itd… Izvoz je zabranjen!!! I naravno da ce Srbiji na prvom mestu biti svoji gradjani, a da li mislite da je situacija… Više »

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Dzaba ti, vidis da ti lupaju minuse jer ih ne interesuje ni to saopstenje ni istina ni respiratori. Samo mrznja.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ođe se nije radilo o izvozu, već o proizvodu naručenom kod inostrane (dakle nesrpske) firme sa predstavništvom u Srbiji. Šta tu Srbija izvozi? Ništa. Nije to brašno..

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

ANDREJ SVAKA TI JE NA MJESTU, JA BI JUNAKA TVOJE PRIČE NAZVAO JEDNIM IMENOM, ALI UVAŽENA REDAKCIJA TO NEĆE OBJAVITI.

nln
Gost
nln

par tona istorije cpc…. pa mozes samo da mu posaljes par tona tendi, to je sva istorija koju imaju

Gavrilo
Gost
Gavrilo

MI u C. G.nijesmo imali istorijski prekid kao Srbija , odnosno 500 godina robovanja pod turcima pa pokusavate da taj ogromni jaz premostite nasom istorijom. Nece moci

Haris
Gost
Haris

Otac srpske nacije Dobrica Ćosić veli da ne treba srbima nikako vjerovat, što se dokazalo od 1389. pa naovamo. Vele srbi da su pobijedili na Kosovu, a Turci ih masakrirali, nijesu srbi znali đe su šuplji.

Titigrad
Gost
Titigrad

Kad ce nasa vlada o mjerama pomoci kao Vucic ?

eu kolonija
Gost
eu kolonija

nema vremena. čitaju štampu iz srbije

Posrbica CG
Gost
Posrbica CG

Kolonijo sto bi rekao autor MRŠ

Haris
Gost
Haris

Kao vučić da Bog dragi, nikad!

montenegro
Gost
montenegro

TG? TI NE’ PRIZNAJES DRZAVU CG.PA TRAZI POMOC OD VUCICA!

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Svaka cast! Zivio Andrej i dugo pisao!

Luvr
Gost
Luvr

Vu ci cu * * *

Simo Matavulj
Gost
Simo Matavulj

Samo složno protiv virusa, zdravlje na prvom mestu. Svi smo mi Srbi i braća.

Mrgud
Gost
Mrgud

Niti srbi niti braća. Ne hvala,na vaš način.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Da si Čita Sima Matavulja, znao bi da nijesmo Srbi, niti smo braća. Zna bi da imamo samo istu vjeru. No vi koliko ste jadni niko neće sa vama. Ha ha, sad vam je i Vučić dobar. Pa možete kod njega polako, da mi ođe počinemo.

Titobodg267hgzd
Gost
Titobodg267hgzd

Ja citam Njegosa a ti sta god zelis

Deki
Gost
Deki

Da si čita Njegoša, zano bi da smo srbi

Doma doma
Gost
Doma doma

Srbi braco u kam udarilo

DIIV
Gost
DIIV

Gospodine Nikolaidis, sta dodati osim… naklon do poda…👏👏👏

Eksplicitno
Gost
Eksplicitno

Zahvaljujuci Cdm, ovaj nesto napise. Covjek nije kompetentan o nicemu da pise.

AV licemjer
Gost
AV licemjer

Ne no si ti kompetentan?!

Aca Palikuca
Gost
Aca Palikuca

Rece li onaj ministar da ne zeli cuti crnogorski jezik a svaki gradjanin CG moli Srbe u CG da ne pokusavaju pricat crnogorski jer bi to bila bruka za poznati filantropizam Crne Gore

Arena
Gost
Arena

Uf, eplicitni, što si načitan!!!

???????
Gost
???????

sto onda citas po pet puta i jos uvijek nemozes da shvatis

Kompetentan
Gost
Kompetentan

Ne mozemo pisati “o nicemu”.Pravilno je “ni o cemu”.Bitno je da komentarisemo i da ne sumnjamo u svoju kompetentnost.Isto tako je i sa misljenjem.Bitno je da ga iznosimo.Ne moramo ga preispitati i potkrijepiti cinjenicama.Saslusati misljenje drugog,misaona imenica…

Gloria
Gost
Gloria

Uuhh… konacno neko ko zna pravopis ‘’Kompetentan’’, sto je zaista rijetkost danas

Peruta
Gost
Peruta

Kad vidi čovjek ko sve napada Vučića, tačno mi je sve miliji.

Haris
Gost
Haris

A niko ga ne napada, no se sprdaju šnjim jadan.

Strijelac
Gost
Strijelac

Kad gledam Vučićeve, konferencije za štampu….zagrcnem se od smijeha….prosto sam ga zavolio….ma kakav, mr Bin, i bakrači….Vučič je broj 1.

Srbo
Gost
Srbo

Za zemlje od 30/150 miliona ljudi može se desiti da nedostaje medicinskog materijala al za zemlju od pola miliona ne bi smjelo jer teče med i mlijeko a dobar dio očekuje pomoć od Srbije jer su Srbi a ovdje nema.

AV licemjer
Gost
AV licemjer

Istina boli… Ksko su se akrltivirali DF borovi da brane nepomenika AV

Risto
Gost
Risto

Bravo genije, zato veruj NATOu da ce ti poslati sapune, peskire, krevete, duseke, itd…Za tebe je Nikolaidis, Srbija uvek bila Amerika i mozes samo ljubomoran da budes…

Arena
Gost
Arena

Venecuela, Risto, stoposto si u pravu.

Broj 1
Gost
Broj 1

Toliko vam sve zemlje zavide da su sve do jedne odlučile da rakrste sa srbijom

Ender
Gost
Ender

Moj dobri, Andrej … Imamo sad prečih stvari od Vučića

Haris
Gost
Haris

A to su??

Petar
Gost
Petar

Vučić je Milov projekat, zajedno su sagradili Milov beograd na vodi…kao i neke druge investicije da bi se ubacile pare familije No1. u legalne tokove.

Haris
Gost
Haris

Znači Milo vi gradi srbijU i opet vi ne valja, a da proba da je ruši,a???

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Kad je 1857 Ljubo Nenadovic dosa na Cetinje pos’etio je skolu na Obod i zakljucio da ako se nastavi sa jezikom kojim tamo djeca pricaju nestace srpski jezik ne znajuci da u CG nikad nije ni postoja osim u veljesrpskim fantazijama

Mrgud
Gost
Mrgud

Pravo u živac!Dežurni zaaštitnici lika i djela AV poskakaše na tablete. Još uvijek služe svrsi.

Nagual
Gost
Nagual

Ali zato vjeruj Vučiću kad pomaže Milu kod državnog udara

Kos
Gost
Kos

za respiratore je cg vlada u pravu ako to nije neka politicka iga vucica i mila oni su dva oka u glavi ne zavaravaj te se

200 biliona DB
Gost
200 biliona DB

Đe mogu naći knjigu jedanaest minuta?Paulo koeljo.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Zamislite situaciju,kamera,krupan plan vučića,kad mu dolazi vijest da je izgubio izbore,nema toga komičara koji bi ga skinuo.

Rx-600AF-B
Gost
Rx-600AF-B

Jedini adekvatan odgovor na ovaj poganluk srbijanskih vlasti bio bi da prihvatimo respiratore i da ih odmah doniramo Kosovu. To je taj rang bezobrazluka.

Darlington
Gost
Darlington

Od riječi do riječi sve je genijalno napisano.

Podgorica
Gost
Podgorica

Hahahahaha

Prc CG
Gost
Prc CG

Cdm ????Da nijesam koga uvrijedio,samo pitam sto onda ne vratite brašno,ulje,mlijeko,šećer Itd??????

Mrgud
Gost
Mrgud

Uzmi nešta za smirenje,ovih ti dana sigurno nije lako.

Novi svijet
Gost
Novi svijet

Zar se mi kao nacija ne osvješćavamo evo dva vijeka, Pa zar nam nije primjer 1916 , pa 1918 , pa sve do 2006 godine ,

Posrbica C.G.
Gost
Posrbica C.G.

Bravo genijalno i istinito….

broj 1
Gost
broj 1

vucic veliki humanista i dobrotvor hahahaha

Prc CG
Gost
Prc CG

Sto ste onda uzeli brašno???

Haris
Gost
Haris

A što srbija kupuje brašno??

Broj 1
Gost
Broj 1

Prošle godine srbija je uvezla 6 hiljada tona pekarskih proizvoda

Jajaja
Gost
Jajaja

ANDREJ,POPRAVOLI STE MI DAN.HVALA
EVIVA MONTENEGRO

Joo
Gost
Joo

Svaka cast…..svaka rec zlata vredi…..

Baja
Gost
Baja

Odlican tekst

Monako
Gost
Monako

I zaboravi da kazem prvo si bio veliki pravoslavac i Srbin a sad kao ti štitiš stavove Crne Gore!Nikoladisu!

Podgorica
Gost
Podgorica

Ne smeta meni da on štiti bilo koga,, ali da ima obraz kad to radi, a on misli što više mrzi i vrijeđa da je veći Crnogorac, kimpleksi

animamontenegro
Gost
animamontenegro

Velika većina nas Crnogoraca je isto pravoslavna….Samo ne spadamo pod SPC…Živjela Nezavisna Crna Gora!

nln
Gost
nln

ajde is pod tendu, tamo ce vam trebati respiratora

S.A.
Gost
S.A.

I sad je sigurno srbin i pravoalavac ali je i bosanac i crnogorac i nije licemjeran!!

bez gicnjave
Gost
bez gicnjave

I ja cu da budem Srbin ka Natasa Kandic Goran Prokic Cedo Jovanovic a to je 1%

Građanin
Gost
Građanin

Do kada ćete raspirivati mržnju? Narodu je dosta njegove muke!

Haris
Gost
Haris

Tako je srbija mora prestati sa mržnjom!

Monako
Gost
Monako

A ko si ti jesi li Crno Gorac Grk sta si i ko si ti da komentarises dešavanja u Crnoj Gori i da ti raspravljaš o našim pitanjima??!Ne mozes nidje drugo da predjes pa si odje dosa!Ovo je naša Crna Gora🇲🇪🇲🇪🇲🇪 i nema potrebe u ovom vremenu da pises ovakve tekstove!Ima dana kad ćeš htjeti pažnju zato se sad opusti… Više »

vuk
Gost
vuk

Ima viša prava, po rodjenju, za razliku od popova i vjernika koje Risto uvozi iz okolnih zemalja da nam uredjuju našu a i njegovu Crnogorsku državu iz okupiranih Crnogorskih svetinja od strane Srbske crkve…

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Pa upravo je on u uvezen, druze, znas li o kome se radi?

Piper
Gost
Piper

Da si ovaj komentar na francuskom naposao, mozda bi neko pomislio “ pametno li zbori ovaj Francuz”.. ovako, moj Monako…

Kapo
Gost
Kapo

Zasto se ne okrenemo Hrvatskoj, uvozit hranu i sve sto treba! Srbijanci sami kazu da im je sve zatrovano osiromašenim uranijumom a i ovo njihovo je prevršilo svaku mjeru i to odavno. Prozivke za naš novac i još mnogo toga….

Preža
Gost
Preža

I ja bih to voleo. Svako na svoju stranu. Vi nas ne volite ni mi vas i to je to. Samo što će proizvodi da budu dosta skuplji a to se odrazi na standard

Risto
Gost
Risto

Prezo, nema veze sto ce skuplje biti jer ponos je vazan. Skolovanje i lecenje je takodje bolje u Zagrebu nego Beogradu. E Viva !

Delboj
Gost
Delboj

To je to Preza, nije problem za cijenu, samo jos kandze da skupite koje odavno pruzate na Crnu Goru. Da ne pricate jedno a konstantno radite drugo.

AV licemjer
Gost
AV licemjer

Nije tačno da su jeftiniji, a da su lošijeg kvaliteta tek čovjek shvati kad ode neđe u inostranstvo pa proba namirnice proizvođača iz Evropske unije.

Tivat
Gost
Tivat

Za to što su svi zatvorili granice, a taj koji nije to je skuplje, eto za to

Eksplicitno
Gost
Eksplicitno

Pa okreni se, narucuj robu iz hrvatske. Idi skoluj se tamo, lijeci se, otvarajte restorane tamo. Za ovo vam je do sad sve adresa Beograd.

Rx-600AF-B
Gost
Rx-600AF-B

Vidis u tome je problem. Budi siguran da nacionalnih Crnogorci ne dolaze u Beograd, ne skoluju se tamo, ne otvaraju nikakve restorane. To vam dolaze ovi sto kazu da su Srbi iz Crne Gore. E sada vi kazete da je to vas narod, a onda vam smetaju kada vam dolaze. I to poslije prebacujete nama pravim Crnogorcima koje Beograd uopste… Više »

nln
Gost
nln

Ma sta naprica? Evo ti tvoji nacionalni montenegrini uzimaju papire da se izjasnjavaju kao Srbi iz Cg da bi tamo studirali za dz…

Rx-600AF-B
Gost
Rx-600AF-B

I to sto si rekao potvrdjuje da sam u pravu. Znaci, vi mislite da su ovi sto su vam tamo lazni Srbi? Da uzimaju vase nistavno drzavljanstvo radi interesa? Da nijesu stvarni Srbi iz CG?

Risto
Gost
Risto

Rx-600AF-B, takvih kao sto si ti su u Beogradu puni autobusi.

Jež
Gost
Jež

Vi, prodajte robu drugima, vucite se iz stanova i kuća po Crnoj Gori, zatvarajte restorane po primorju….
samo da ostane žene iz Srbije….one nam pomažu, a i vole nas.

Bokelj
Gost
Bokelj

Kako bi ovi na svoju vodu okrenuli a nema ih 1000 u CG i jos su u opadanju.
Cega bi ste vi da se pitate.
Da Milas ima vecinsku vladavinu nebi vam dao da se spasete ni od korone a ne sto ste se umislili.
Ajte svi u kuce nemoj da vas vidim van. Ha. Ha .Ha.

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Vidis bokelj da ne znas sto pricas zato idi ribaj zeni patos

avdo bihorac
Gost
avdo bihorac

Koliko bolesti i nesteće,zabraniti ove budalaštine

Libero
Gost
Libero

Mozda je bolesno, ali je sve istina. Znaci bolest dolazi iz srbije

Abc
Gost
Abc

Bravo!

Boki
Gost
Boki

U sridu 👏👏👏

Send this to a friend