Kolumne

Nekoliko crtica iz naše tužne stvarnosti

Foto: Printscreen

Piše

Miodrag Živković

U samo nekoliko dana, “naša” svetosavska vlada pokazala je svoju raskošnu neozbiljnost, nesposobnost i potpuno odsustvo profesionalizma.

PREMIJER,
nam se juče obratio na konferenciji za novinare i saopštio mnogo, baš mnogo nepodnošljivih gluposti, koje bi ga u iole normalnoj zemlji, istog dana diskvalifikovale, ne samo za funkciju koju obavlja, nego za bilo koju ozbiljniju državnu djelatnost. Slušajući ga juče, osjećao sam i stid i zabrinutost u isto vrijeme. Iako dobro znam da smo nerazvijeno društvo, da imamo ozbiljan deficit emancipacije i obrazovanja, ipak mislim da ovako nešto nijesmo zaslužili. Možda se neko od njegovih mentora sjeti da je za ovakva stanja potrebno konsultovati i psihijatra.

LEGIJA STRANACA
Kada je izabrana nova vlada, dobro smo znali da nije Crnogorska, da je jednovjerska i Srpska. Mnogi su se tješili da su to “naši” domaći Srbi, ali za sada vidimo da i nije baš tako. Ministri Leposavić, Spajić, Stijović, Bratić i generalni sekretar Milonjić su Srpski državljani, upisani u birački spisak Srbije (Bratić BIH). Crnogorski pasoš im je izgleda bio samo formalno neophodan da se domognu plijena i funkcija sa kojih nam se danas osmjehuju. Za pretpostaviti je da će u vremenu pred nama biti otkriveno još stranaca u “našoj” vladi. Više je nego očigledno da imamo stranu namjesničku vladu, odnosno legiju stranaca sa zadatkom urnisanja Crne Gore. Da li će pokrenuti postupak po zakonu, da sami sebi oduzmu Crnogorsko državljanstvo? Teško je u to povjerovati, oni su ipak na specijalnom zadatku.

SAOBRAĆAJNI UDES U PODGORICI,
u kojem je učestvovalo vladino vozilo tragikomično nam otkriva snobizam, obijest, oholost i neposobnost ove družine na vlasti. U pokušaju da na najprimitivniji način sakriju sramne tragove svojeg nedjela, vrijeđaju i onako ugrožen, zdrav razum građanske javnosti. Tako do danas ne znamo ko je upravljao vozilom, ko je bio pijan, ko je i zašto mijenjao službene tablice na vozilu, nakon udesa, ko i zašto ih štiti od zakona. Umjesto da istog časa udalje iz službe obojicu svoijih činovnika iz tog nesrećnog automobila, oni nastavljaju da ih štite. Sramotno!

BRĐANIN
je novi V.D. Direktor Uprave policije i sinoć je gostujući u emisiji “Načisto”, debelo razočarao svog domaćina, koji nije čuo ono što je želio čuti i svoje pretpostavljene. Prvi policajac Crne Gore je sinoć demaantovao gotovo sve što je vicepremijer Abazović govorio u posljednje vrijeme o bezbjednosti, kriminalu, tužilaštvu i sudstvu. Demantovao je i premijera, što i nije teško jer i on sam sebe demantuje svaki drugi dan.

Bilo je tu još puno toga, ali ja probrah samo ove detalje iz kojih se jasno vidi sa kim imamo posla. Ovaj opasni egzibicionizam, spojen sa zlim namjerama i nesposobnošću, veoma je opasan za ovu zemlju i sve njene građane.

Ovo ne smije dugo trajati, jer će štete biti nesagledive.

Facebook

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
Eto tako.....AnyRumija.
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Eto tako
Gost
Eto tako

Samo se nadam da kad sve ovo prodje,a proce kad tad,onaj koji nas je doveo odje dje smo da se opametio i da ce djelovat u buduce shodno tome

.....
Gost
.....

Svakim danom sve je još gore…Ima li lijeka ovome otvorenom rasturanju ove države? Više ne smijemo ćutati, svaka vlada treba da služi narodu i da poštuje ustav države, a što ova vlada radi to ne poznaje civilizovani svijet.

Any
Gost
Any

Ničija nije do zore sjala!
Nadajmo se da će brzo proći gospodine Živkoviću!
Zaista nema smisla. Lažna obećanja ,prazne priče o boljoj budućnosti, bahaćenje, osvete, sijanje mržnje , …to su odlike aktualne vlasti.

Rumija.
Gost
Rumija.

Vec predugo traje!!!

Send this to a friend