Kolumne

Persona non grata-bolje ikad, nego nikad

Miodrag Živković

Piše,

Miodrag Živković, bivši politički lider Liberalnog saveza i bivši predsjednik Liberalne partije 

Proglašenje ambasadora Srbije, Vladimira Božovića, nepoželjnom osobom u Crnoj Gori od strane MVP-a (ministarstva inostranih poslova), je iznuđeni potez i izraz očuvanja i ono malo preostalog samopoštovanja ove zemlje.

Od svog dolaska u Crnu Goru, srpski ambasador, crnogorskog “porekla” u više navrata je pokazao nepoštovanje prema zemlji domaćinu i na njegovu nesreću, zemlji u kojoj je i sam rođen.

Sada vidimo da su sva upozorenja ovom “janičaru” bila uzaludna i da je ovakav potez trebalo, još odavno napraviti.

Propustila je ova zemlja i ovi što su je do sada vodili mnogo toga, tako da je ovo sada samo pokušaj iskupljenja za obilje grjehova iz ranijeg perida. Srbija je odmah uzvratila mjerom reciprociteta, očekivano se ne baveći suštinom problema.

Klero-nacionalisti koji su pobijedili na ovim izborima, odmah su se oglasili, smatrajući Crnu Goru, već osvojenom gubernijom i uz najprimitivnije neznanje najavili ukidanje ovakve odluke MVP-a. Ne znaju oni, a i odkud bi znali da je jedna ovakva diplomatska odluka konačna i da se ne može mijenjati.

Muk budućeg premijera (Krivokapića), njegovog zamjenika (Abazovića) i predsjednika Skupštine (Bečića) govori više od svake riječi. To je izraz najprimitivnijeg licemjerstva kojim pokušavaju sakriti svoj lični i politički odnos prema jednom ovakvom, za svaku državu, veoma ozbiljnom događaju. Naučili su oni da je nekada profitabilno ćutati, kako ne bi talasali unutar svog biračkog tijela, ali zaboravljaju da se sada već nalaze na mjestima i funkcijama kada teško mogu više prikrivati svoje podle tragove.

Uglavnom, ispratit ćemo ovog miločanskog Srbina i dopratiti “našeg” Tarzana u pokušaja očuvanja i minimuma dostojanstva ove zemlje. Iako se dobrano kasnilo, bolje ikad, nego nikad.

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
nikGagaBakiRara"bojs"
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nik
Gost
nik

Izdajnik roda svoga

Gaga
Gost
Gaga

Na puno stvari nije reagovala Država puno godina unazad ,zato smo doćekali to od nih.Neka je otišao ne vratio se nikad.To je prešlo sve mijere šta radi ti Srbi ,ne daju nam mira da živimo Dok je bila predhodna Vlada bar je bilo mira između naroda.Hoću da živim bijezbjedno u moju Državu Crnu Goru

Baki
Gost
Baki

Bravo!!

Rara
Gost
Rara

Vaškoooooo

"bojs"
Gost
"bojs"

Plasite li se vi to Joanikija pa brze bolje obrisaste komentar koji ste vec odobrili. Sramota…

Hajduk
Gost
Hajduk

Srećan veliki put stranom agentu u svojoj rođenoj zemlji i da nas u budućnosti gleda samo putem TV uređaja.

Mitrandir
Gost
Mitrandir

Tako je, nažalost je dps kalkulusao godinama, zato sada i nestaju. Nema kalkulisanja za sopstvene interese, a na štetu društva. Bumerang se vraća uvijek. Zato nova crnogorska ekipa, koja mora maći ovu trojicu bezimenih popova, mora srcem ići naprijed, a ne se voditi sopstvenim interesom. Kad srcem nešto radiš uvijek ti se vrati dobrim. Kad je drugima dobro, mora biti… Više »

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Namjerno su poslali trećerazrednog političara božovića da nas dodatno ponize

Send this to a friend