Kolumne

Stalna je opasnost od konvertita po Crnu Goru

Novak Adžić

Piše

Novak Adžić

Jedna napomena, za javnost, bona fides. Jutros, već danas to je juče, je u Dnevnim novinama sjajan tekst napisao prof. SRETEN VUJOVIĆ sa Cetinja. TIČE SE NAŠEG, U CRNOJ GORI OSVJEDOČENOG FENOMENA KONVERTITSTVA, koje je, inace istorijski, upropastilo Crnu Goru i njenu slobodu i državnu nezavisnost.

Čestitam mu, g. Sretenu Vujoviću na izvanrednom tekstu i navedenim savremenim, najnovijim primjerima nacionalno-partijsko-političko ideološkog i drugog, sinekuralnog, konvertitstva u Crnoj Gori.

Konvertiti su takvi da je kora od banane temelj stabilnosti u odnosu na njih. Konvertiti su, takođe, stalna opasnost od stalne izdaje Crne Gore i zajednice, grupe kojoj pripadaju, a koju radi ličnih interesa često mijenjaju, po potrebi, to jeste izdaju u osnovi.To se u Crnoj Gori danas uveliko dešava. Ništa novo. Imamo sijaset primjera u prošlosti. Brojni najviši državni funkcioneri i generali izdali su 1918. godine Crnu Goru i kralja Nikolu, to se zbilo, recimo i u ratu od 1941., pa potom 1948, te 198. i docnije, itd, a i danas je ta politika na sceni, ali od mnogo nizih državnih činovnika i službenika, odnosno, prebjega radi korita. Imamo mnoge primjere, a ono sto je notorno i očigledno ne treba dokazivati.

Ali je suština stvari je u tome da konvertiti hoće vazda da su vlasti i da se pitaju i da im država i domovina ništa ne znači, jer je oni u biti svoje projekcije smatraju samo imovinom i sredstvom za vlast i privilegije, a ne domovinom, otadžbinom, svetinjom, istorijom, idealom i ciljem i svrhom prošlih, sadašnjih i budućih generacija, koji imaju sistem vrijednosti.

Da budem konkretan, ako se ičega, u životu, izvinite na izrazu, gadim, gadim se, recimo javnog političkog djelovanja bivšeg kadra DPS-a, MVP mlađanog Đorđa Radulovića, mislim da ga je zaposlio bivši ministar g. Milan Roćen, a rođak je koliko znam bivšeg sekretara MVP g. Vladimira Radulovića.

Takođe, gadim se, u sluzbenom i javnom političkom djelovanju, nije ništa lično u smislu uvredjivosti, elem u javnoj djelatnosti etički i politički takođe djelovanja Olje Injac, kona je dobila puno u državnoj i javnoj službi, od bivšeg režima, aktuelne ministarke odbrane, koja je inače po osnovnoj struci završila srpski jezik i književnost u NK.

Nadasve, odbijam da prihvatim kao opravdano i javno političko djelovanja advokata, takođe konvertita, a aktuelnog ministra Up, g. Sergeja Sekulovića, bivšeg Medojevićevog PzP funkcionera, kojega je on izbacio iz partije, a potom savjetnika u rukovodstvu Skupštine Crne Gore.Itd.

Principijelno govorim, da riječju odbijam, u svojoj svijesti i savjesti, a makar znam modernu istoriju Crne Gore, da prihvatim konvertitete kao reper kako treba voditi javnu politiku. Javnost uglavnom zna da mi mlađanom daljnjem rođaku Filipu Adžiću nije bilo drago javno napisati ono pismo, ali sam to uradio.

Na kraju, mislim i želim, dopustite mi da to kažem, da bi u borbi za Crnu Goru bilo dobro, ako je ikako moguće, da se u Nikšiću formira jedinstvena predizborna koaliciona lista svih suverenista, partija i građanskih lista i pojedinaca, jer, po meni, to je uslov da se u martu na izborima u NK pobijedi ova klero-nacionalistička i kolaborantska nova vlada.

 

11

avatar
1000
9
2
0
 
10
Ridikulexpert123PG DiocleaMORNAR BOKADolina Bogova
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ridikul
Gost
Ridikul

Tako je Novače! Zajedno svi!

expert123
Gost
expert123

Novi apostoli javno izjavljuju da su za eu integracije i postovanje najvisih demokratskih standarda u svim oblastima , a promovisu kult licnosti vodeceg nedavno preminulog svestenika sto je u suprotnosti jedno s drugim . U pravu je autor kada tvrdi da hoce da stvore verziju evropskog Irana.

MORNAR BOKA
Gost
MORNAR BOKA

evo kako je Meša Selimović govorio o konvertitima: ” Oni podržavaju svaku vlast, oni i jesu vlast, oni siju strah bez milosti, bez ikakvog obzira, hladni kao led, oštri kao nož, kao psi vjerni svakoj državi, kao kurve nevjerni svakom pojedincu, najmanje ljudi od svih ljudi. Dok njih bude nema sreće na svijetu, jer će uništiti sve što je istinska… Više »

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Ujedinite znanje Adzicu i Vujovicu i napravite neki program za dobrobit Crnogoraca jer su stavljene Shape na nasu majku Crnu Goru , oce da je razapnu .

murko
Gost
murko

Crna Gora je napravila gresku sto je dozvolila da ekonomski imigranti iz Srbije preplave zemlju. Srbija je oduvek bila najsiromasnija zemlja u Evropi i poterani gladju, Srbi su dolazili u Crnu Goru da kuluce. Tu su ostajali, zasnivali porodice, ali su zadrzavali svoje fasisticke navike, a tako su vaspitavali i decu. Vremenom je njihova pravoslavna vera prevagnula i potisnula izvorne… Više »

MORNAR BOKA
Gost
MORNAR BOKA

Murko, bravo !

PG Dioclea
Gost
PG Dioclea

Dobro si krenuo , a onda si sručio par samo takvih gluposti. Starija je naša državnost i naša Duklja od bilo koje religije iz pustinje na ovim prostorima, uključujući Katoličanstvo, Pravoslavlje i pogotovo Islam.

Mali plavi
Gost
Mali plavi

Da pojednostavimo: jedan zaraženi i pocrnjeli štrumf ugrize drugog štrumfa, pa se i on zarazi i pocrni, pa sve tako dalje grizu ostale štrumfove. Dok veliki štrumf ne ištrumfuje protivotrov i sve ih vrati u normalno stanje. Tako je i sa posrbicama i preletačima. Sve će doći na svoje, samo moramo sada biti strpljivi.

The
Gost
The

Sve što kažeš odražava stav svih časnih građana CG.

nenad mne
Gost
nenad mne

Ako se išta može nazvati novonastalim “osvježenjem”, onda je to , pokazivanje pravog lica! Istina je, nekada, teška, ali smatram da je uvijek bolje prije no kasnije! Da se narod očisti od “prljave krvi”, ili, bolje rečeno, od okoštalih mozgova!

Sirija
Gost
Sirija

Novace gromado, ima nas dovoljno koje pare nikad nisu mogle kupiti, jer pare i ljubav prema CG ne mogu zajedno u 1 recenici. Nek je vjecna.

Send this to a friend