Kolumne

Živković: Naivna i neozbiljna odbrana Dejana Vukšića

Foto: Printscreen

Vršilac dužnosti direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić saslušavan na Odboru za bezbjednost, priznao je ozbiljan propust svoje agencije kojim je otkriven identitet dva agenta CIA-e i kompromitovane njihove akcije.

Za odavanje tajne, vjerovali ili ne, okrivio je svoju saradnicu koja je radila na tom izvještaju, iako je isti svojeručno potpisao.

Uz nespornu činjenicu da je direktor ANB-a lično odgovoran za svaki tajni podatak koji neovlašćeno izađe iz službe ANB-a, njegova ovakva odbrana pred poslanicima je ništa drugo do vrijeđanje zdravog razuma.

Uzimajući u obzir da je Dejan Vukšić prethodno bio sudija i advokat i da mnogo bolje od drugih zna da se ličnim potpisom ovjerava samo vjerodostojan sadržaj, kojeg potpisnik prihvata i odobrava, previše naivno i neozbiljno izgleda njegova odbrana.

Ako znamo da se ovakvom odbranom, bivši sudija i advokat štiti od odavanja državne tajne i krivično – pravnog progona za djelo iz čl. 370. st. 2 Krivičnog zakonika Crne Gore, čitav slučaj dobija dimenziju groteske.

Ne treba naglašavati koliko je nepošteno i tužno na ovaj način pokušavati odgovornost i krivično – pravni progon usmjeriti prema najbližem saradniku.

I dalje ne vjerujem u naivnost Državnog tužioca koji će postupati u ovom slučaju, koliko god premijer i vicepremijer podržavali naivnost i nevinost svog političkog izbora.

Facebook

6

avatar
1000
6
0
0
 
6
expert123ZabjeloLemiEto takoZavjera
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
expert123
Gost
expert123

Ne treba očekivati smjenu Vukšića iako je učinio nešto zbog čega treba biti smijenjen. Kao i ostali ministri u vladi poštovanje Ustava , zakona i drugih akata kod njega ne važi.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

E kada su ovoga doveli, stvarno je Dps paao ispd 35%

Lemi
Gost
Lemi

Zivkovicu imaces tacno tri glasa kad osnujes partiju.

Eto tako
Gost
Eto tako

Kako se zove predstava????

Zavjera
Gost
Zavjera

Kriva je sekretarica, u dosluhu sa čistačicom.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Neozbiljna? Oni se sprdaju! Dobro nije čistačica odgovorna!!

Send this to a friend