Kultura

Amfiteatar Luštica Bay biće otvoren u subotu

Amfiteatar Luštica Bay, kao nova kulturna adresa u novom gradu na Jadranu Luštici Bay, biće premijerno predstavljen publici već tokom vikenda i u ponedjeljak, na dva ekskluzivna koncerta u okviru drugog umjetničkog festivala Mediteranske note, na kojima će nastupiti globalno poznata imena iz svijeta klasične muzike.

Veličanstveno šetalište Marina naselja biće ispunjeno zvukovima najljepše i najprivlačnije muzike koja je ikada komponovana na koncertima u subotu 22. i u ponedjeljak, 24. juna.

Oba dana, od 21 čas, vrhunskim vanvremenskim djelima klasične muzike, izborom repertoara i solista biće zadovoljen ukus najzahtjevnijih poznavalaca muzike.

„Istovremeno će stanovnicima, posjetiocima, gostima, mještanima i uopšte javnosti biti predstavljen novi prostor koji će postati dom mnogih koncerata, pozorišnih predstava i drugih vrhunskih umjetničkih performansi“, saopštila je Dragana Bećirović, PR savjetnica Luštice Bay.

Na koncertu u subotu, 22. juna, predstaviće se solisti Menjuhinove akademije, pod vođstvom soliste Olega Kaskive, koji će izvesti raznovrsan program, od Elgarovog Uvoda i alegra za gudački kvartet i gudački orkestar, do Blohovih kompozicija za violinu i gudače i Pjacolinih kompozicija.

Bonus koncert Tria koji čine Babiba Skride (violina), Ivan Vukčević (viola), Pablo de Naveran (čelo) u ponedjeljak će u Lušticu Bay dovesti zvuke serenada za gudački trio, Šubertov gudački trio u B-duru – Triosatz do Intermeca za gudački trio.

„Budući da Luštica Bay već podržava tri velika i međunarodno renomirana festivala u Boki, podrška Mediteranskim notama je novi podsticaj razvoju kulture i umjetnosti u Tivtu ali i kvalitetnim umjetničkim programima koje želimo da vidi naša publika u Luštici Bay. Naša, sada već tradicionalna partnerstva sa ovim festivalima, pozicioniraju Lušticu Bay kao novi grad, odnosno turističku destinaciju koja ima već formiranu kulturnu scenu a sada i amfiteatar kao novi kulturni prostor“, dodala je Bećirović.

Cilj festivala Mediteranske note je da zaživi kao tradicionalna manifestacija po kojoj će Tivat i Crna Gora biti prepoznatljivi kao destinacija izvrsne kulturne i umjetničke ponude.

Ulaz za sve posjetioce koncerata je slobodan, zahvaljujući pokroviteljstvu Opštine Tivat, Ministarstva kulture, Porto Montenegra i Luštice Bay, što predstavlja svojevrsni poklon sugrađanima i sve goste crnogorskog primorja.

Send this to a friend