Kultura

“Bajkovita mreža odraza” oživjela kulturnu saradnju Podgorice i Novog Sada

Pred mnogobrojnim posjetiocima u Klubu “Tribina mladih” novosadskog Kulturnog centra sinoć je premijerno otvorena samostalna izložba umjetničkih fotografija Damira Murseljevića.

“Bajkovita mreža odraza”, prvi je zajednički projekat Kulturnog centra Novog Sada i podgoričkog KIC-a “Budo Tomović”, nakon 20 godina.

Privukla je veliku pažnju kako medija tako i publike, prvenstveno istinskih ljubitelja fotografije, ali i svih ostalih koji su željeli da se upoznaju sa Murseljevićevim stvaralačkim radom.

Otvarajući izložbu, direktorica KIC-a “Budo Tomović” Snežana Burzan i direktor Kulturnog centra Novog Sada, Bojan Panaotović, izrazili su zadovoljstvo što je nakon dvije decenije pauze obnovljena kulturna saradnja između ova dva centra, što će sigurno biti i motiv i ostalim institucijama da intenzivnije sarađuju, povezuju se, razmjenjuju programe i raznovrsne kulturne sadržaje.

Direktor Panaotović sa saradnicima, u prostorijama Kulturnog centra razgovarao je sa direktoricom KIC-a “Budo Tomović” Snežanom Burzan, i ukazao na važnost ponovne saradnje između novosadske i podgoričke institucije kulture. Rezultat sastanka je nastavak započete saradnje u oktobru u Podgorici kada će u izložbenom holu KIC-a gostovati jubilarna postavka plakata manifestacije “Antićevi dani” posvećene pjesniku Miroslavu Miki Antiću.

Prema riječima direktorice Burzan, u narednom periodu “srce kulture grada” i Kulturni centar Novog Sada kao dva “bratska centra za kulturu”, organizovaće i druge programe.

Oko 50 upečatljivih fotografija predjela, pejzaža i lica iz Crne Gore i svijeta, naslovnica mjesečnih KIC flajera, ali i fotografije sa nekih od brojnih KIC-ovih programa, zabilježene objektivom Murseljevića, posjetioci će moći da pogledaju do 11. juna.

Podsjetimo, Damir Murseljević diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju – odsjek za grafički dizajn. Višegodišnji je saradnik KIC-a “Budo Tomović”, a osim fotografije, interesuju ga i strip, pozorište, muzika, filmska kritika, radijska produkcija. “Bajkovita mreža odraza” njegova je šesta samostalna izložba.

Send this to a friend