Kultura Počelo ovogodišnje izdanje Sea Dance festivala

Bogdanović i Radulović obišli Sea Dance

Na plaži Buljarica sinoć je počelo ovogodišnje izdanje festivala “Sea Dance”, koji će trajati tri dana, a čiju je organizaciju ovog puta podržalo i Ministarstvo kulture.

Uoči početka programa, festival su obišli ministar kulture Aleksandar Bogdanović, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, predsjednik Opštine Budva Marko Carević i osnivač EXITA i festivala “Sea Dance” Dušan Kovačević.

Bogdanović je izrazio zadovoljstvo time što se Ministarstvo kulture ove godine aktivno uključilo u organizaciju festivala – pa je, uz ostalo, zajedno sa UNDP, uspostavilo segment namijenjen mladim crnogorskim DJ-evima.

“Ministarstvo kulture ove se godine aktivno uključilo i u samu organizaciju, a rezultat toga je činjenica da će na ovogodišnjem “Sea Dance”-u nastupiti 12 mladih crnogorskih DJ-eva, da ćemo ovdje predstaviti i dostignuća crnogorske kinematografije, što daje posebnu dimenziju i samom festivalu.

Drago mi je što možemo reći i kako je iza nas uspješno ljeto, tokom kojeg smo imali niz manifestacija kulture u svim djelovima države, a kojima je naše ministarstvo pružilo posebnu podršku. Pomenuću i da je ta podrška ove godine bila još izdašnija u odnosu na prethodne – čime smo jasno poručili da je država posvećen partner brojnim radnicima i entuzijastima koji djeluju u cilju unaprijeđenja umjetnosti i kulturne ponude u svojim lokalnim sredinama. Jednako – raduje i činjenica da je ovo bilo ljeto sa rekordnim brojem festivala i sličnih manifestacija, a kruna tog programa upravo je ovaj događaj”, naglasio je Bogdanović.

Ovogodišnje izdanje festivala otvorili su lideri svjetske elektronske scene Swen Vath i Richie Hawtin, sa kojima je došla i produkcija čuvene Exitove Dance Arene, koja je proglašena za najbolju u svijetu elektronske muzike.

U naredna dva dana na festivalu će nastupiti poznate regionalne i svjetske zvijezde, među kojima i svjetski poznat David Guetta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bečka stala
Gost
Bečka stala

Yeah. Volim moderne ministre.

Akumulator
Gost
Akumulator

U kravate i odijela e pa show ,cirkus

krsto
Gost
krsto

Zalutali….pogledaj ih samo.

Ivan
Gost
Ivan

Kako je sladak ljubi ga majka

Jeź
Gost
Jeź

Da imaju stila, obukli bi majice i far
merke….đilkoši.

Vlado19784
Gost
Vlado19784

Kakva je gradjevina iza ministra iz 1901 kao i prva banka

Send this to a friend