Kultura

Bogdanović posjetio istaknutog crnogorskog umjetnika Voja Stanića

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović posjetio je u Herceg Novom istaknutog crnogorskog slikara i vajara Voja Stanića, koji je nedavno proslavio 94 .rođendan.

Tom prilikom Bogdanović je istakao da ima posebnu čast i zadovoljstvo da razgovara sa umjetnikom koji je ostavio neizbrisiv trag u istoriji crnogorske, evropske ali i svjetske likovne umjetnosti.

Bogdanović je saopštio da bi crnogorska publika sa velikim zadovoljstvom ponovo vidjela izložbu slika posebnog umjetnika kakav je Vojo Stanić i naglasio da bi Ministarstvo kulture sa izuzetnim zadovoljstvom bilo jedan od organizatora ovakvog događaja.

“Veliki uspjeh, djela nemjerljivog kvaliteta i brojne izložbe koje je tokom dugog stvaralačkog vijeka Stanić imao ne smiju biti zaboravljeni”, istakao je ministar Bogdanović.

Stanićev izuzetni umjetnički uspjeh prevashodno se ogleda u broju i karakteru izložbi koje do sada kao autor imao.

Samo neke od njih su predstavljanje Crne Gore na 47. Venecijanskom bijenalu 1997. godine, brojne samostalne izložbe u Crnoj Gori, ali i širom svijeta (Bolcana, Berlin, Oslo, Rim, Njujork, Moskva).

U Umjetničkom muzeju Crne Gore na Cetinju, njegove slike su dio stalne postavke. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada za svoj slikarski rad, koji nadilazi okvire evropskog kontinenta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Elza
Gost
Elza

Bogdanović će biti prelijep u odnosu na naslednika.Ne znate vi dok se jedan dan za ministra pojavi njegov ,, prijatelj” čuveni direktor turističke organizacije Cetinje.ČUVENI OGI i nhegovi kari.

radza
Gost
radza

ha ha ha,za uar i ovo…e za razgovore sa ploliticarima treba potraziti Urosa Toskovica

Topla
Gost
Topla

Upoznala sam gospodina Bogdanovica tokom boravka u Herceg Novom. Zaista jedan prelep, pametan i kulturan mladi covek. Svi komolimenti

Da, da...
Gost
Da, da...

Voli čovek da se slika. Ali zna to Vojo (stari je to maragun), no mu čini ćef.

Njegos
Gost
Njegos

Bogdanovic je rodjeni gospodin. Zivio 100 godina :))))

HorheLFC
Gost
HorheLFC

Sto je zaboga ovaj mozak imao da prica sa ovakvim velikanom… Bogadnovic ministar kulture majko mila…

Send this to a friend