Kultura Savremena oprema kao podsticaj za još bolji rad

Bogdanović u Mojkovcu otvorio modernizovani 3D bioskop

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović danas je u Mojkovcu otvorio modernizovani 3D bioskop, koji funkcioniše u okviru Centra za kulturu “Nenad Rakočević“.

Projekat tehničke modernizacije bioskopske sale obuhvatio je i instaliranje 3D opreme, a Ministarstvo kulture realizovalo ga je u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj u Crnoj Gori (UNDP) i Opštinom Mojkovac.

“Ministarstvo je prepoznalo Mojkovac kao jedan od centara razvoja kulture na sjeveru naše države, što posebno važi kada je u pitanju kinematografija. Utemeljenje za tu orijentaciju nalazimo u tradiciji – u onome što, iz godine u godinu, živi upravo u ovoj sali, kao najdugovječniji filmski festival u našoj državi. Iz tog razloga, zaključili smo kako postoji potreba da filmskoj publici u Mojkovcu pružimo bolje uslove, a Centru za kulturu moderne sadržaje, kao podsticaj za još bolji rad“, kazao je Bogdanović.

Realizacijom ovog projekta Mojkovac je pozicioniran kao centar sjevera države u oblasti bioskopske-prikazivačke djelatnosti, a ministar Bogdanović siguran je da će ovo biti samo uvod u uspostavljanje čvršće saradnje sa regionalnim distributerima.

“Upravo to je najbolji način za valorizaciju tehničke modernizacije koju smo sproveli u proteklom periodu“, naglasio je Bogdanović.

Dodao je i da će ovakvi projekti biti u fokusu rada Ministarstva kulture i u razdoblju koje slijedi, posebno kada je riječ o sjeveru države.

Na otvaranju je govorio i predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić, koji je podsjetio da tradicija poštovanja filma u ovom gradu živi već 45 godina.

“Savremena oprema koju danas dobijamo učiniće je mladom i modernom i predstavljaće novu epohu u njenom razvoju. Zato je današnje otvaranje modernog 3D bioskopa posebno značajno za Mojkovac, jer mi imamo posebnu obavezu da ovu bioskopsku salu držimo ne samo živom već i punom“, naglasio je Mišnić.

Ministarstvu kulture posebno je zahvalio zato što 3D tehnologija od danas postaje dio projekcija u ovoj sali i omogućava ljubiteljima velikog platna da opet s ponosom kažu da je Mojkovac bio i ostaće grad filma.

Izražavajući veliko zadovoljstvo zbog uspješno realizovanog projekta modernizacije bioskopa, direktorica mojkovačkog Centra za kulturu Ljiljana Jokić tim povodom uručila je zahvalnice Ministarstvu kulture i UNDP-u.

“Ministarstvo kulture napravilo je iskorak podržavajući projekte „Razvoj kulture sjevera“ i „Kreativna Crna Gora“. Unapređenje bioskopa u Mojkovcu samo je jedan od projekata u strategiji razvijanja kreativnih industrija, kao mogućnosti da mnoge manifestacije, a u prvom redu Mojkovačka filmska jesen, postanu održive. Ministarstvo kulture prepoznalo je Mojkovac kao grad koji ima potencijal za razvijanje i popularizaciju filmske umjetnosti“, kazala je Jokić.

U modernizovanoj bioskopskoj sali, za čuju opremu je izdvojeno oko 70.000 eura, prva projekcija upriličena je za najmlađu publiku, pa su mojkovački mališani danas uživali gledajući animirani film „Frka“ u 3D tehnologiji.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mrgud
Gost
mrgud

od bioskopa se ne zivi …otvorite kakvu fabriku da ova omladina radi a ne da napusta svoju lijepu zemlju . ..

Rile
Gost
Rile

Da nije LG..nebi ni bio ministar.

Boris
Gost
Boris

ovo je sprdnja. isto kao nadrealisti!! a je Sveto? dje su milioni koje je pokrao????

Milorastok
Gost
Milorastok

Ovo ce raditi dok ne bude mora da se plati novi film znaci mjesec dana

Rile
Gost
Rile

E čuš centar sjevera mk, aooo

marko
Gost
marko

kako je vrijedan ovaj covjek.

Toni
Gost
Toni

Ovo je kao top lista nadrealista.

Nikola
Gost
Nikola

Prije smo na Mojkovac izgubili drzavu a sad cemo zbog mojkovcana

Mirko
Gost
Mirko

Hahahaja a sto cine mojkovcani

Send this to a friend