Kultura Telegram ministra Bogdanovića

Bogdanović uputio telegram saučešća povodom smrti Branka Lustiga

Povodom smrti jednog od najznačajnijih filmskih stvaralaca sa prostora nekadašnje Jugoslavije i čuvenog holivudskog producenta i dvostrukog dobitnika Oskara, Branka Lustiga, ministar kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović, uputio je ministarki kulture Hrvatske Nini Obuljen Koržinek, telegram saučešća.

„Upućujem Vam izraze iskrenog saučešća povodom smrti istaknutog filmskog stvaraoca Branka Lustiga, koji je svojim dugogodišnjim radom ostavio neizbrisiv trag u istoriji svjetske kinematografije.

Ostaće upamćen kao jedan od sudionika najznačajnijih filmskih ostvarenja bivše Jugoslavije, ali i kao profesionalac koji je svoju stvaralačku reputaciju potvrdio najvećim svjetskim nagradama u oblasti filmske produkcije.

Pored profesionalnog, ne manje važan je bio i njegov ljudski angažman, posebno u realizaciji Festivala tolerancije, kojim je na simboličan način, koristeći film kao najprijemčiviju umjetničku formu, ukazivao na neophodnost podsticanja i razvijanja tolerancije i afirmisao osnovna ljudska prava – pravo na život i pravo na različitost.

Saradnja Ministarstva kulture sa gospodinom Lustigom u prethodnih nekoliko godina, na promociji Festivala tolerancije na Cetinju i u Podgorici, za nas je bilo veliko zadovoljstvo i izuzetno iskustvo, zbog kojeg smo ga doživljavali kao velikog prijatelja Crne Gore i crnogorske kulture.

Još jednom Vam upućujem izraze iskrenog saučešća i molim Vas da naše žaljenje prenesite članovima njegove porodice, njegovim prijateljima i saradnicima“, navodi se u telegramu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mileva
Gost
Mileva

Nikad se neće roditi neko sličan velikom Gospodinu Branku Lustigu. Vjećna mu slava

Send this to a friend