Kultura

Bogdanović uputio telegram saučešća povodom smrti Jovana Karadžića Kadža

Povodom smrti crnogorskog slikara i vajara Jovana Karadžića Kadža ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je telegram saučešća porodici.

“Jovan Karadžić je bio jedan od rijetkih posvećenika koji je vjerovao u onu najplemenitiju misiju umjetnosti, zahvaljujući čemu su mnogi mladi naraštaji pravili prve korake na stazama likovnosti. Zato ćemo, pored njegove imaginacije, koja nam je ostavila jednu izuzetnu viziju crnogorskog prostora, pamtiti i Jovanov dugogodišnji rad na polju edukacije i popularizacije likovnih umjetnosti.

U crnogorskoj umjetnosti Jovan Karadžić ostaće ubilježen kao veliki radnik, koji je uvijek bio više okrenut umijeću, talentu i zanatu, nego modi i trendovima.”

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
dule
Gost
dule

a hoce li odgovarat on i ostali odgovorni za ono sto su poplocali korzo na CT???

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Kakvi ste vi idioti. Ima li ista da vam odgovara, ja sam bio na trku, covjek se popeo na drvo da bi slikao. Sram vas bilo. I kakvi organizatori kad je sve bilo vrhunski organizovano

Mirjana
Gost
Mirjana

E TI SI VAJAR MIMO IJEDNOGA.IMAO SI MENTORE U TAZBINU.ZAISTA SU TE IZVAJALI MOZES U MUZEJ VOSTANIH FIGURA.

Baranin
Gost
Baranin

A poginuo je greškom organizatora to jesta grada Cetinja čije gradonacelnik dotični gospodin bio tada…..

Baranin
Gost
Baranin

Cdm,zašto ne objavite tekst koji sam poslao,ništa slagao nisam i nikog uvrijedio nisam….Prema tome gospodin Bogdanovic je ženi invalidu u Baru,poslije pogibije njenog brata na lovćenu bio je gledalac trka,obećao kule i gradove o pomoći s obzirom sa se radi o teškom invalidu…ništa nije ispunio ni najmanje obećanje……

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

Ah kakav pogled, da se smrznes hahaha a sto je ovo ko nama vodi drzavu ne volja sto propadamo

Baranin
Gost
Baranin

To je govedo brdsko…

Send this to a friend