Kultura

Bosiljka Pušić laureat 29. festivala “Susreti pod Starom maslinom”

U obrazloženju žirija se navodi da Bosiljka Pušić već dugi niz godina ima zapaženo mjesto u književnosti za djecu, o čemu svjedoče i brojni naslovi njenih knjiga. 

“Njen stil je razigran, ali poučan i duhovit, mudar, veseo, ali i odgovoran, prije svega prema najmlađim čitaocima. Knjige Bosiljke Pušić odišu ljubavlju i poučavaju djecu da poštuju i vole sve ljude bez obzira na njihove različitosti”, ističe se u saopštenju.

Pušić piše pjesme, poeme, bajke, priče i romane, a do sada je objavila deset knjiga i to Hercegnovske čarolije, Koga boli uvo kad ja rastem, Ružičasti delfin, Žab’ilijada, Doživljaji Magarčića Magića, Kobajagičina putovanja, Plavojko, Ko te šiša, Kralj koji je pojeo i sebe i Bašta od papira.

“Susreti pod Starom Maslinom” predstavljaju manifestaciju koja promoviše kulturu i pjesničko stvaralaštvo, koja se tradicionalno održava u Baru, u novembru mjesecu, od 1987. godine. Posvećena je dječijem stvaralaštvu kao i djelima dječijih pisaca i pjesnika. 

Ovogodišnji 29. Susreti pod Starom maslinom održaće se 19. i 20. novembra. Osim prezentacija knjiga i zbirki poezije dječijih pisaca, program manifestacije pratiće i likovni, te literarni radovi na temu “Šapat masline”. 

Najvećim dijelom čuvena manifestacija se održava u mjestu Mirovica, gdje se nalazi stablo čuvene, preko 2.000 godina stare, masline.

Send this to a friend