Kultura

Danas se završava Proljećno izdanje Filmskog festivala Herceg Novi

Danas se na Ondemandkinomeetingpoint.ba završava online izdanje regionalnog filmskog festivala, koji je udružio Sarajevo Film Festival (BiH), Zagreb Film Festival (Hrvatska), Festival autorskog filma (Srbija) i Filmski festival Herceg Novi (Crna Gora).

Publici su na Proljećnom izdanju festivala predstavili program po izboru selektora četiri festivala, a saradnja će biti nastavljena i kroz dva zajednička programa koji će biti održani na sva četiri festivala: u jednom će predstaviti najbolje od evropske kinematografije, a u programu Jugoslovenskih klasika zajedničko kulturno nasljeđe. Pomoću umjetnosti još jednom su, u vremenu pandemije, podsjetili na važnost saradnje, osjećaja zajedništva i bliskosti.

Još samo danas na Ondemand.kinomeetingpoint.ba dostupan je program festivala sa 9 filmova, kao i razgovori s nekim od autora filmova: pet igranih filmova: “Krvne veze” Jeanette Nordahl, “Mladi kitolovac” Philippa Yuryeva, “Novi poredak” Michela Franca, “Sluge režima” Ivana Ostrochovskog i “Smrt filma, a i mog oca” Danija Rosenberga; dva dokumentarna: “Jedna od nas” Đure Gavrana i “Mala djevojčica” Sébastiena Lifshitza i dva jugoslavenska klasika: “Pavle Pavlović” Puriše Đorđevića iz 1975. godine i “Miris poljskog cveća” Srđana Karanovića iz 1977. godine.

Svih devet filmova u programu još danas imate priliku pogledati po posebnoj cijeni od 12,50 EUR. Cijena pojedinačnog filma je 4 EUR.

Hvala što ste pratili Proljećno izdanje Sarajevo Film Festivala / Proljećno izdanje Festivala autorskog filma / Proljećno izdanje Filmskog festivala Herceg Novi / Proljetno izdanje Zagreb Film Festivala!

Send this to a friend