Kultura

Dirljiva premijera projekta KIC Pop hora: Pod sjajem zvijezda za one iznad zvijezda

foto: FB stranica Kic Pop hora

KIC Pop hor jeste amaterski ansambl, ali nakon jubilarnog 40. koncerta, prije dvije večeri u rasprodatoj Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, i emotivne premijere novog projekta “Pod sjajem zvijezda” zaljubljenici u muziku dotakli su profesionalne okvire.

Dirigent Saša Barjaktarović, najavljujući koncert, prije nekoliko dana obećao je publici da će joj članovi hora priuštiti audio-vizuelni ugođaj, kao i da će numere iz mjuzikla i klasični dio koncerta biti najprijatnije iznenađenje za publiku i kruna dosadašnjeg rada hora. A reakcije gledalaca, nakon spuštanja zavjese, potvrdile su da je obećanje ispunjeno, a iznenađenje uspjelo.

Posted by Tamara Djurovic on Tuesday, June 25, 2019

Velika sala KIC-a tradicionalno je već nekoliko minuta pred početak koncerta ispunjena do posljednjeg mjesta, a već na osnovu energične dobrodošlice bilo je očigledno da je hor pripremio i nekoliko iznenađenja, na krilima premijere projekta “Pod sjajem zvijezda”.

Muzički ugođaj nije izostao ni na prethodnim druženjima, ali ovog puta je praćen znatno kvalitetnijom i sadržajnijom vizuelnom i produkcijskom podrškom tako su naslovnu numeru, “Prijatelji stari, gdje ste”, “City of stars”, “Once upon december” (uz plesni par Sonrise) i brojne druge pratili zanimljivi vizuali, svjetlosni i dimni efekti. Krov KIC-a ne prokišnjava, ali su se članovi hora, ipak, latili kišobrana kako bi “zapjevali na kiši” uz “Singing in the rain”, a zatim je i “grmjelo” uz “Ameno”.

“Polovecke igre”, uz podršku operske pjevačice Marine Cuce Franović i “Game of thrones” zaključile su prvi dio, a premda najbolje uglavnom vidimo na kraju, uz već izlizani opis šlag na torti, u slučaju KIC Pop hora emocije su presudile da, ipak, središnji dio bude taj koji će krunisati noć.

Naime, tokom izvođenja vanvremenske numere “Volio bih da si tu” od Crvene jabuke, na velikom ekranu iza hora smjenjivale su se fotografije istaknutih predstavnika crnogorske muzičke scene koji više nisu sa nama “Pod sjajem zvijezda” u tom trenutku odao je počast onima iznad zvijezda, kao što su Ksenija Cicvarić, Bojan Bajramović, Mili Knežević, Rođa Raičević, Tanja Jabučanin, Igor Perazić, Nebojša Saveljić, Svetlana Raičković.

Someone like you 😀😘

Posted by KIC POP HOR on Tuesday, June 25, 2019

Aplauzi i suze nadglasali su muziku. Iz emotivnog sna ušuškanu publiku razbudili su raskošan vokal Renate Perazić i numera “Osloni se na mene”, da bi uslijedile “Zaustaviću vrijeme”, “Sivi soko” i “Human” (na pogon soliste Jovana Vukovića), a inostrani hitovi “Someone like you” i “No roots”, čiju je Alis Merton dostojno odmijenila Mila Nikić, vodili su ka završnici, uz “Happy” za efektan kraj.

Once upon a decembre 🤩

Posted by KIC POP HOR on Tuesday, June 25, 2019

Poslije koncerta, dok na društvenim mrežama oni koji nisu bili na koncertu u nekoliko snimaka mogu vidjeti šta su propustili, Barjaktarović za Dnevne novine ocjenjuje da nije lako zaključiti šta se desilo, ali jasno je da hor položio ispit.

“Izuzetno sam ponosan i na hor i na sebe. Hor je pjevački apsolutno bio na visini zadatka, u programu koji nije nimalo lak, odnosno pjevački je prilično zahtjevan. Ne smijemo zaboraviti da smo mi, ipak, amaterski hor i da smo pružili zaista pravi spektakl, koji smo od početka željeli mi iz Savjeta hora: menadžerka Snežana Burzan, Sanja Radusinović ispred NVU ‘Kutak’ i ja, kao producenti našeg novog projekta”, ističe Barjaktarović, priznajući da aplauz nakon odavanja počasti preminulim muzičarima neće nikada zaboraviti.

Send this to a friend