Kultura

Dramski studio Prazan prostor završava školsku godinu javnim časovima i predstavama

Dramski studio Prazan prostor završava svoju školsku godinu javnim časovima i predstavama.

Naime, najmlađa, starija srednja i starija podgorička grupa su se predstavile svojim završnim radovima u nedjelju, 16.juna u prepunoj sali DODEST-a.

IGROKAZI je naziv javnog časa najmlađe grupe koji je baziran na nizu vježbi oslobađanja, razvijanja kreativnosti, introspekcije i upoznavanja spostvenog tijela, zatim improvizacijama i na kraju zadatim kratkim dramskim formama poznatog dječijeg pisca Dejana Aleksića. Grupu čine Iva Rašović, Marko Dragović, Lena Ivanišević, Nikša Radojičić, Petra Popadić, Tatjana Petrović, Srđan Dragović, Hana Raičević, Sergej Stojović, Ksenija Petrović i Iva Bulatović.

GENERACIJA ZED, javni čas starije srednje grupe, govori o ovim novim generacijama o kojima svi imamo mišljenje i prepuni smo zamjerki, a prestali smo da razgovaramo sa njima i ne vidimo koliko su njihove potrebe i problem isti kao i svih generacija do sada. Priču o zapostavljenoj generaciji čije talente i potencijale zanemarujemo predstavili su Luka Jovović, Jelena Jovanović, Dora Serafimov, Emina Bibuljica, Jovan Mugoša, Lara Pejović, Ana Lazović, Aleksija Rašović, Jovana Drakulović, Jana Kostić, Andrej Marković i Lea Pejović.

NA RASKRŠĆU, javni čas starije grupe, govori o delikatnom trenutku, u kome pravimo izbor fakulteta i posljedično životnog zanimanja. Pitanje šta želimo za sebe u budućnosti duboko je povezano sa onim čega se najviše plašimo. Prikazane scene dođu kao pokušaj da se scenariji koje predosjećamo, a od kojih strijepimo, dožive na sceni i na taj način izbjegnu. Ivona Raković, Kristijan Blečić, Katarina Vukotić, Pavle Marković, Iva Ražnatović, Iva Popović, Lazar Maraš, Pavle Miličković, Marta Šćekić, Katarina Pižurica, Nemanja Mijović, Vasilije Radusinović i Mia Đurović su mladi glumci.

Baš Me BRIGA mE, predstava koju izvodi starija nikšićka grupa izvedena je 19. juna u Blues Brothers baru u Nikšiću, a repriza je 20. juna. Mladi autori i izvođači su Maša Božović, Ana Vušović, Milan Senić, Nina Golubović, Maša Pejović, Mina Milović, Katarina Fatić, Ana Mirković, Milena Daković i Teodor Marojević. Ovo je predstava koja boli. Predstava koja upire prstom. Vapaj koji se čuje dolazi iz ljubavi prema Nikšiću.

U subotu, 22. juna mlađa srednja grupa i najstarija grupa podgoričkog dramskog studija izvešće svoje javne časove u sali DODEST-a.

Dramski studio je imao uspješnu školsku godinu, u tri grada jedanaest grupa i oko 160 polaznika. Predstava Ljubav i nasilje je uz podršku Sistema UN u Crnoj Gori i kompanije Avon odigrana 27 puta za pola godine i to u 17 crnogorskih opština. Predstava će u avgustu otvoriti INTEF festival u Šapcu. Predstava kotorskog studija, SFRJ poJezija otvoriće ovogodišnji SCEZAM, programski segment Kotorskog festival pozorišta za djecu.

Send this to a friend