Kultura

Dvije nagrade za “Ifigeniju” na festivalu u Prištini

Foto: Duško Miljanić

Predstava “Ifigenija”, koju je po poznatoj Euripidovoj grčkoj tragediji režirao Zoran Rakočević, u produkciji Korifej teatra iz Kolašina sa centrima za kulturu iz Kolašina i Bijelog Polja, na Međunarodnom teatarskom festivalu u Prištini (PITF) osvojila je dvije važne nagrade.

To su nagrada za najbolju predstavu u cjelini, kao i nagrada za najbolju epizodnu ulogu festivala, koja je pripala Jeleni Đukić za ulogu Klitemnestre, saopšteno je iz Korifej teatra.

“Značajno je to što je ovogodišnje 6. izdanje PITF-a okupilo veoma značajne pozorišne predstave iz Italije, Španije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Kosova, u selekciji od preko 100 pristiglih prijava. Takođe, festival ukupno dodjeljuje četiri nagrade, od kojih su dvije pripale predstavi ‘Ifigenija’, a preostale dvije bardovima domaće scene, Enveru Petrovciju za najbolju glavnu ulogu i Fatosu Beriši za režiju”, piše u saopštenju.

“Nakon ovog nesumnjivo značajnog uspjeha, nadamo se da će predstava dobiti pozive da gostuje i u Crnoj Gori. Do sada je predstavu vidjela publika u Kolašinu, Bijelom Polju, Nikšiću, Kotoru, Herceg Novom, ali je bila i dio glavne selekcije Međunarodnog festivala ‘Dani Jurislava Korenića’ u Sarajevu”, podsjećaju iz Korifej teatra.

U predstavi igraju Anđelija Rondović, Đorđije Tatić, Jelena V. Đukić, Petar Novaković, Moamer Kasumović, Una Lučić, Ognjen Sekulić i muzičar Bojan Peko Minić.

Send this to a friend