Kultura

Eraković i Jašarović podnijeli ostavke u Savjetu CNP

Eraković

Predsjednik Savjeta Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP) Blagota Eraković i član Savjeta Edin Jašarović podnijeli su ostavke na ta mjesta.

Razloga za to je bilo i ranije, ali su smatrali da će svojim djelovanjem uspjeti da doprinesu rješavanju mnogih problema koji su posljednjih mjeseci kulminirali.

Kap koja je prelila čašu su nagrade, kojima se, kako objašnjava Eraković, Savjet protivio, a Uprava ipak odlučila da ih na dan pozorišta dodijeli.

“Kap je prelila, uglavnom, dvije stvari. Prva što su glumci digli hajku protiv Savjeta bez razloga. Savjet je uradio sve što je trebalo, a trebalo je uraditi mnogo. Navešću primjer sistematizacije radnih mjesta koja je posljednji put urađena 1997, potom pozorišna pravila, pozorišni statut… Svje je to ovaj Savjet uradio. Nikad neće biti Savjet autoritativniji nego sad. Drugo, mnoge odluke Savjeta su od strane uprave iskrivljavanje, dodavane, prepravljane. Posljednje je prelilo čašu jer mi smo bili protiv nagrada, jer pozorište sedam i po mjeseci nije diglo zavjesu. Ali oni su dodijelili nagrade i ja sam, da se ne bi zla krv u kući raznosila, potpisao te diplome i podnio ostavku”, naveo je Eraković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mitar
Gost
mitar

Sad ste našli da se prestrojavate u 5 do 12.
sramota, niste mogli jos 5 dana da sacekate.
Ali to govori o vama najvise.

Send this to a friend