Kultura U programu Kids Kino Lab 2021 našlo se 12 projektnih timova

Filmski centar partner Kids Kino Lab programa 2021.

Filmski centar Crne Gore partner je ovogodišnjeg izdanja međunarodnog programa Kids Kino Lab, koji je posvećen razvoju scenarija i produkcijskim osnovama filmova i serija za najmlađu publiku. Cilj programa je podrška ambicioznim filmskim projektima za djecu, zasnovanim na najvišim umjetničkim i produkcijskim standardima evropske kinematografije.

U programu Kids Kino Lab 2021 našlo se 12 projektnih timova (scenarista i producent), među kojima je i crnogorski dugometražni igrani film „Planeta 7693“ reditelja Gojka Berkuljana, scenaristkinje Ane Vujadinović i producenta Marka Jaćimovića.

Podsjećamo, projekat “Planeta 7693” podržan je na prvom konkusu za proizvodnju dugometražnih igranih filmova za djecu i omladine organizovanom od strane Ministarstva kulture i Filmskog centra Crne Gore.

Saradnja sa program Kids Kino Lab nastavak je aktivnosti Filmskog centra Crne Gore na unapređenju uslova u oblasti filmske edukacije, rada sa djecom i stvaranju novih filmskih publika.

Projekte će, tokom sesija u januaru (JEF Festival, Antverpen, Belgija), martu (Filmski centar Crne Gore, Podgorica, Crna Gora), junu (Zlin Film Festival, Zlin, Češka) i septembru (Kids Kino Industry, Varšava, Poljska) voditi renomirani scenaristi i producenti, poput: Filipa Lazebnika (scenarista filmova Dizni studija: Mulan, Pokahontas i dr), Kirsten Bonen Rask (dugogodišnja saradnica Lars fon Trira i Urliha Zajdla) i Ronalda Krušaka (njemački producent).

Kids Kino Lab je inicijativa Departmana za edukaciju asocijacije New Horizons iz Poljske.

Send this to a friend