Kultura

Folklorni ansambl KIC-a Budo Tomović bio učesnik smotre folklora u Visokom

Folklorni ansambl KIC-a “Budo Tomović” svoju višedecenijsku uspješnu misiju promovisanja crnogorske tradicije i folklora, nastavio je nedavno na Internacionalnoj smotri folklora Visoko 2021. koja je održana od 17. do 19. septembra.

Simpatije brojne publike je i ovog puta pobrao odličan nastup Folklornog ansambla Srca kulture grada koji je plijenio svojom raskošnom igrom, pjesmom i izgledom. Najstariji podgorički folklorni ansambl oduševio je publiku izvodeći igre i pjesme iz Crne Gore i Vrsutu.

“Raduje nas što je internacionalnom karakteru smotre doprinijelo gostovanje našeg Folklornog ansambla koji je bio jedini predstavnik, a s obzirom na to da je na smotri učestvovalo sedam kulturno – umjetničkih društava iz Bosne i Hercegovine: KUD “Modrački mornari” Šerići – Živinice, KUD “Novotravničko biserje” Novi Travnik, KUD “Biseri Bjelašnice” Trnovo, KUD “1001 noć” Fojnica, KUD “Breza” Breza, KUD “Ilijaš” Ilijaš i KUD “Izvor 08” Kiseljak.

Naglasimo izuzetno gostoprimstvo i dobrodošlicu, kako gradonačelnika Visokog Mirze Ganića koji je svečano otvorio manifestaciju, tako i samog organizatora.

Dodajmo da je domaćin KUD “Visoko” organizovao smotru folklora u dolini piramide Sunca, u Parku “Ravne 2”, gdje su svi gosti imali priliku da obiđu taj kompleks, a priređen je i defile ansambala kroz grad”, navodi se u saopštenju KIC-a.

Send this to a friend