Kultura

Glumac Stefan Kapičić posjetio Ministarstvo kulture

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović razgovarao je danas sa proslavljenim crnogorskim i holivudskim glumcem Stefanom Kapičićem.

Sastanku su prisustvovali i koreanski producent TJ Chung i reditelj Milan Todorović, koji su predstavili ministru Bogdanoviću svoje viđenje buduće saradnje na filmskim projektima, ali i namjeru da promovišu Crnu Goru kao atraktivnu filmsku destinaciju.

Tokom susreta Bogdanović je upoznao sagovornike sa glavnim aktivnostima Ministarstva kulture na razvoju kinematogtafije. Posebno je razgovarano o odredbama Zakona o kinematografiji koje predvidjaju podsticajne mjere za inostrane producente koji snimaju u Crnoj Gori. Navedena odredba, kako je istakao ministar Bogdanović predstavlja važan podsticaj razvoju filmske umjetnosti i filmskog turizma.

Bogdanović je predstavio i dosadašnje uspjehe crnogorske kinematografije na regionalnim, ali i svjetskim filmskim smotrama, i istakao da će Crna Gora u januaru naredme godine postati punopravna članica fonda Savjeta Evrope EURIMAGES.

Na sastanku je zaključeno da postoje značajne mogućnosti za saradnju u raznim oblastima kinematografije i dogovoreno da se u narednom periodu, sa Filmskim centrom i filmskim stvaraocima u Crnoj Gori definisu konkretne aktivnosti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bata Gašić
Gost
Bata Gašić

mislite crnogorsko-dorćolskim glumcem?

Medovina
Gost
Medovina

Bravo za Stefana, on zna ko je i okle je, za razliku od drugih, kao što su Đoković, Jankovićeva, Ivanovićka i njima slični, glumci, pjevači, sportisti…..

Ribar
Gost
Ribar

A sad vam je odjednom crnogorski glumac. Momak je rođeni Beograđanin i nema veze sa Crnom Gorom. A Matija Bećković koji je rođeni Crnogorac vam ne valja, ne date mu da uđe na babovinu i džedovinu. DIKTATURA!

Tina
Gost
Tina

Ko nema veze sa CG? Informisi se prije nego lupis.

ubioječičadražu
Gost
ubioječičadražu

Djed mu je cuveni Jovo Kapicic.Sahranjen na gradskom groblju na Cetinju,prije par godina.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Crnogorci su oba i oba bi morali imat pravo boravka u CG. Nazalost CG je rezimska drzava i onaj ko misli drugacije se sve vise i strozije kaznjava. Srecom to govori da je diktator uplasen pa bi se mogli nadat brzom padu ali nazalost dugovi ce ostat.

Garac
Gost
Garac

beckovic je rodjen u senti ima veze sa Crnom Gorom jer je ukra crnogorski jezik znajuci sa na srpsom na sto bi to licilo

Rambo
Gost
Rambo

Stefan je unuk jednog on velikih crnogorskih junaka, generala Jova Kapicica, koji je uvijek i sa ponosom isticao svoje porijeklo i koji se sa puskom u rukama borio za slobodu Crne Gore. Takodje treba napomenuti i da je stefanom pradjed bio u zelenaskog pokretu Krsta Zrnova Popovica za vrijeme Bozicnog ustanka i da je bio prognat u italiju…

Garac
Gost
Garac

Ko godj ima mogucnost da se udalji od propalog srostva on to uradi na srecu ovaj glumac ima crnogirski pedigre

Send this to a friend